Rehber Termal macunlar hakkında her şey

Elinize sağlık. Macunlara işim düşerse geleceğim durak belli oldu.
Wall of text rehber her zaman iyidir.
(Canım çekti, galiba biraz daha yapacağım.)

Hocam selam tekrardan, yakında bakım yapacağım cihazımı belirtmiştim. Kryanout sürsem çok mu katı olur?

Hocam selam tekrardan, yakında bakım yapacağım cihazımı belirtmiştim. Kryanout sürsem çok mu katı olur?
Laptop için Kryonaut kullanmayın derim. Cihaz için uygun değil. MX-7 veya Halnziye P17 kullanın. P17 şahsi önerimdir.

Laptop için Kryonaut kullanmayın derim. Cihaz için uygun değil. MX-7 veya halnziye P17 kullanın. P17 şahsi önerimdir.

Bugün Thermal Grizzly duronaut uyguladım önermiştiniz sanırım, iyi bir seçim yaptım mı? Birde elektriği iletme ihtimali var mı Duronaut un ? Çip yakar mı ?

Son düzenleme:
Bugün Thermal Grizzly duronaut uyguladım önermiştiniz sanırım, iyi bir seçim yaptım mı? Birde elektriği iletme ihtimali var mı Duronaut un ? Çip yakar mı ?
Duronaut iyi bir seçim. Dert etmeyin ve endişelenmeyin, doğru tercihi yaptınız. İyi kullanımlar dilerim.

Duronaut iyi bir seçim. Dert etmeyin ve endişelenmeyin, doğru tercihi yaptınız. İyi kullanımlar dilerim.

Teşekkür ederim cihazım tam 15 derece soğudu, 95 derecede çalışırken şu an 80'e düştü.
Önceki hali:

Sonraki hali:

Bakalım umarım pump out olmadan bu değerleri korur.

Selamlar, termal macun aramasındayım. Bütçe olarak pek yüksek bir bütçem yok, ancak aklımda şu soru var.

Ben kendim E5 1660 V3 işlemci kullanıyorum ve IHS zımparalandı, yani safi bakır ayna gibi parlıyor. Soğutucu olarak 6x6mm ısı borulu 90mm soğutucu kullanıyorum çift kule 3x fanlı.

Bu işlemcide şu anda claws JC12 var. Galiba pump out sorunu yaşıyorum, bunu da çözmek için yüksek kalınlıklı bir macun lazım. Daha önce claws JC14 kullandım, JC12'ye göre çok daha kalın bir macun. Kıvam olarak cyrofruze V2'ye benzettim.

Kendim şu anda termal bakım yapmayı düşünüyorum çünkü sistem 7 24 yüksek sıcaklıklarda kullanılıyor. (Server olarak da kullanıyorum, arkadaşlar falan minecraft oynayabilisin diye.) Oyunlarda şu anda 1.375V 4.3GHz 80C civarında geziyor. Sizce hangi macunu kullanmalıyım? Aklımda JC14 var ancak ne olur bilmiyorum.

Ayrıca bu macunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

En mantıklı karar olarak MX7 geldi aklıma. 2GR da yeterli benim için. Ayrıca ben soğutucu braketlerini zımparalayacağım ki soğutucu daha fazla baskı yapsın, bu macunlar bunu kaldırabilir mi?

Masaüstü işlemciler macun konusunda biraz daha avantajlı.

Zımpara konusuna gelirsek, zımpara işlemi pürüz oluşturur; ayna gibi parlama olsa da pürüz vardır ki bu aslında olması gereken bir durumdur. O alan mikroskop altında incelenirse, ilk halinde de pürüzlü zaten.

Siz cihazın server olarak da kullandığını söylediniz, bu da bize pump-out direnci yüksek ürün seçimi anlamına geliyor. MX-7 veya Halnziye P17 işinizi fazlasıyla görecek düzeyde yüksek pump-out direncine sahip ürünler. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Tamamdır teşekkürler MX7 alacağım.

İşlemci yüzeyi 1000 numara zımpara ile zımparalandığı için pürüz az, ancak yok değil tabii ki. İşlemcinin yamukluğunu gidermek için yaptım sonuçta sokette 10 sene falan kaldı bakır yumuşak bir materyal mikronluk da olsa yamukluklar sıcaklıkları etkiliyor.

uygun mudur?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…