CPU'da kullanmak için işe yarıyor mu herkes genelde GPU için kullanmış.
Laptop ise ikisinde de kullanabilirsiniz. Masaüstünde standart macunlar daha işlevli olduğundan bu padlerin bir esprisi kalmıyor.
CPU'da kullanmak için işe yarıyor mu herkes genelde GPU için kullanmış.
TF7'nin uzun kullanımında yaşanıyor bunlar, yalnız değilsiniz. PTM çok farklı bir şey ya, çok daha iyi sonuçlar alacaksınız. Gelecekte incelemenizi okumak isteriz.
Laptop ise ikisinde de kullanabilirsiniz. Masaüstünde standart macunlar daha işlevli olduğundan bu padlerin bir esprisi kalmıyor.
Teşekkürler.
Masaüstü pek pump out olmadığı için gerekli olmaz tabii ama laptoplar maalesef direk işlemci ve GPU ile temas edince ben macunu yenilesemde eskiye dönüyor. 4070'in soğutması hala iyiyken Ryzen 7 8845 epey ısınmaya başladı. CPU'yu zapt etmek zor laptopta.
Hocam öyle bir kaide yok ki söyleyelim, onunla bir alakası olmaması gerek. Ben de kullandım, herkes kullanıyor.Deneyince sonuçları atarım tabii.
@Gece hocam keşke kutunun içindeki 1 numaralı bezi kullanmayın deseydiniz. 4070 GPU galiba o nemli ufacık bez yüzünden şu an kısa devre yaptı ve çalışmıyor ağlasam mı servis para isteyecek yaptırmayacağıma mi üzüleyim.
Bilmiyorum ama tabi kimseyi de suçlamiyorum yanlış anlamayın beni lütfen. Ama youtube de alper Karadağ var onu arayıp sordum ben yapmıyorum yapan 7 bin TL istiyor dedi. Servis 1.5 yıl garantisi var hala ama sanırım ben açtığım için bi sorun bulup para alırlar. Kod 43 hatası alıyorum cpu da sorun yok ama 4070 gpu çalışmıyor sanırım bez nemliymiş bana halbuki yok denecek kadar az geldi ve üstünü sildim gpunun yanlarda birikmiş yerler vardı onlarda sildim ve kuruladim batarya sökülmüş durumdaydı. Driver inmiyor ve çalıştıramadım ptm 7950 yi denedim 65w 71 derece geçmedi tam sevinmiştim artık pc açmama gerek kalmadı dedim ve gpu elimde kaldı. Servis yapar umarım. Ama para isterler ise ben ödeyemeyecegim gibi canımı sıkan o. Biraz gerildim pardon.Hocam öyle bir kaide yok ki söyleyelim, onunla bir alakası olmaması gerek.
Anlıyorum sizi ancak endişelenmeden çözüm yolları arayın, GPU'ya zarar vermediniz büyük ihtimalle. CPU'yu da sildiniz mi o mendille? Gerçi soruyorum ama bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Kasayı ve parçaları, kabloları geri takarken her şeyi eksiksiz yaptınız ve oturttunuz değil mi güzelce, ne çok bastırarak ne de açıklık bırakarak? Montaj sonrası bunu yaşadığınızdan temassızlık ya da heatsink baskısından diye düşünüyorum. Aldığınız 43 kodlu hata kesin olarak donanımsal arızayı ifade etmiyor. Laptop modeline de bağlı olarak bataryayı da söktüğünüzden BIOS'ta GPU devre dışı bırakılmış olabilir, onu da kontrol edin.Bilmiyorum ama tabi kimseyi de suçlamiyorum yanlış anlamayın beni lütfen. Ama youtube de alper Karadağ var onu arayıp sordum ben yapmıyorum yapan 7 bin TL istiyor dedi. Servis 1.5 yıl garantisi var hala ama sanırım ben açtığım için bi sorun bulup para alırlar. Kod 43 hatası alıyorum cpu da sorun yok ama 4070 gpu çalışmıyor sanırım bez nemliymiş bana halbuki yok denecek kadar az geldi ve üstünü sildim gpunun yanlarda birikmiş yerler vardı onlarda sildim ve kuruladim batarya sökülmüş durumdaydı. Driver inmiyor ve çalıştıramadım ptm 7950 yi denedim 65w 71 derece geçmedi tam sevinmiştim artık pc açmama gerek kalmadı dedim ve gpu elimde kaldı. Servis yapar umarım. Ama para isterler ise ben ödeyemeyecegim gibi canımı sıkan o. Biraz gerildim pardon.
Anlıyorum sizi ancak endişelenmeden çözüm yolları arayın, GPU'ya zarar vermediniz büyük ihtimalle. CPU'yu da sildiniz mi o mendille? Gerçi soruyorum ama bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Kasayı ve parçaları, kabloları geri takarken her şeyi eksiksiz yaptınız ve oturttunuz değil mi güzelce, ne çok bastırarak ne de açıklık bırakarak? Montaj sonrası bunu yaşadığınızdan temassızlık ya da heatsink baskısından diye düşünüyorum. Aldığınız 43 kodlu hata kesin olarak donanımsal arızayı ifade etmiyor. Laptop modeline de bağlı olarak bataryayı da söktüğünüzden BIOS'ta GPU devre dışı bırakılmış olabilir, onu da kontrol edin.