Cengiz

Uzman
Öncelikle selam. Bu siteden NVIDIA driverını baştan kurma adımlarını yapıyordum fakat 7. kısımda takıldım çünkü ekran görüntüsünde gösterdiğim hatayı veriyor ne yapmam gerek? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-09-57.webp

Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-10-42.webp

Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-11-30.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Chmod komutunun çıktısı yoksa çalıştı demektir. Diğer adıma geç.
Ayrıca NVIDIA sürücünü Linux Mint'in sürücü yükleme aracıyla yüklemen daha doğru olur.

@Dark Raiden, hocam daha önce öyle yüklemiştim fakat fayda etmedi oyunlar görmüyor ekran kartını.

@Cengiz, güncelledim hocam, kusura bakmayın, fotoğrafı görmemiştim.

@Jack işte, hocam Secure Boot engel oluyor sürücüyü kurmama şimdi de, sudoyla yazınca direk kurulum ekranı geldi fakat Secure Boot ayarını kapatamıyorum çünkü BIOS üzerinde bu ayar gözüküyor fakat ellenmiyor yani nasıl anlatayım, ok tuşlarıyla aşağı geliyorum o ayarı atlıyor direkt.

@Jack işte, hocam Secure Boot engel oluyor sürücüyü kurmama şimdi de, sudoyla yazınca direk kurulum ekranı geldi fakat Secure Boot ayarını kapatamıyorum çünkü BIOS üzerinde bu ayar gözüküyor fakat ellenmiyor yani nasıl anlatayım, ok tuşlarıyla aşağı geliyorum o ayarı atlıyor direkt.
Hocam yanlış kişiyi etiketliyorsunuz bu arada, bana gelmiyor etiket :D BIOS'a şifre koyup kapatabilirsiniz ayarı. Securo boot'u kapattıktan sonra kaydettikten sonra isterseniz şifreyi kaldırabilirsiniz. Şifreyi unutursanız BIOS resetlemeniz gerek, unutmayın.

Dosya Ekleri

• yet.webp
    yet.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 72
Hocam BIOS'ta security gibi bir menü olması lazım, direkt secure boot'un altında veya üstünde olur seçenek. İstiyorsanız BIOS'tan security menüsünü çekip atın, tam bir bilgi vereyim.

Hocam o öbür adıma geçince de bu hatayı veriyor.
Dosya ismini dediğim gibi değiştirdiyseniz sh nvidia.run yazmanız yeterli olacaktır. Ki secure boot'u sorun eden bir uyarı geldiyse bu aşamayı çoktan geçmişsinizdir diye düşünüyorum.

Hocam BIOS'ta Security gibi bir menü olması lazım, direkt Secure Boot'un altında veya üstünde olur seçenek. İstiyorsanız BIOS'tan Security menüsünü çekip atın, tam bir bilgi vereyim.

Dosya ismini dediğim gibi değiştirdiyseniz sh NVIDIA. Run yazmanız yeterli olacaktır. Ki Secure Boot'u sorun eden bir uyarı geldiyse bu aşamayı çoktan geçmişsinizdir diye düşünüyorum.

@Jack işte, hocam onu da denedim, olmuyor. NVIDIA. Run olarak yazdım yani.

@Cengiz, sudo ./nvidia.run komudunu dener misiniz?

@Jack işte, hocam şimdi Secure Boot'u kapattım bu komutu tekrar deniyorum, zaten bu komutu denedim kurulum ekranı gelmişti fakat dediğim gibi Secure Boot engelliyor.

@Jack işte, hocam şu an kurdum, yeniden başlattım falan bu ekranda kaldı 2 dakikadır falan, geçer mi? Hocam ekranın fotoğrafını alamadım ekranda diyor ki: İşleyen tüm dosya sistemi denetlemelerinden vazgeçmek için CTRL+C tuşlarına basın.

@Jack İşte

@Jack İşte ,hocam secure boot tekrar açınca düzelir diye düşündüm şimdi o ekranda kalmadım fakat şimdi de burda kaldım.Bu hatalar nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_20250710_154545.webp
    IMG_20250710_154545.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme: