Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evrende ki en zeki canlısın niye kendini küçümsüyorsun? Küçük varlıklar diyorsun senin için büyüklük nedir? Sen bir şey icat etsen bu cihazın sahibi kim dendiğinde bilinmek istemez misin? Bu ego mu? Tanrı'yı bilmeyeceksek bizi niye yaratsın dünya da oynayalım diye mi?
@alperen Tanrı en yüce varlık değil midir? Biz tanrının eseriysek çok küçük bir eseriz. Tanrı bizim yanımızda evet, çok büyük. Tanrı'nın bizle işi olması saçma.
@0emiray her Tanrı ona ibadet etmemizi, onu tanımamızı istemiyor mu?
İnsanın hayaline sığmayacak büyüklükte bir evrenin var oluşunu tanrıya bağlayacaksak eğer, bunu "ego" gibi basit nedensellikler ve insani duyguları merkeze koyan bir tavır ile açıklayamayız.
@alperen Tanrı en yüce varlık değil midir? Biz Tanrı'nın eseriysek çok küçük bir eseriz. Tanrı bizim yanımızda evet, çok büyük. Tanrı'nın bizimle işi olması saçma.
@0emiray her Tanrı ona ibadet etmemizi, onu tanımamızı istemiyor mu?
Cenneti ve cehennemine gidecek olanlar biziz bizimle niye işi olması saçma? Hesap günü seni sevdim geç, seni sevmedim geçme. Sen beni bilmiyorsun ama cennetime gireceksin neyse geç, sen beni biliyorsun ama gözüm kesmedi geçme. Böyle mi karar verecek?
Yani konuyu açmadan önce hiç düşünmemişsin açmak için açmışsın konuyu.
Asıl egolu olan insanoğludur. Bu egodan dolayı bir tanrının onu umursadigini, ona değer verdiğini zanneder.
Her şeye kadir bir varlığın işi gücü yok, kendisi için toz zerresinden farksız varlıklardan kendisine ibadet etmesini istiyor.
Eğer gerçekten böyle bir durum varsa evet, egoludur.