Detaylar
Kim cevapladı?Birebir aynı olur ilk oyunla. Sanmıyorum 'Remastered' adı altında bir değişiklik olacağını. İlk oyunun yeni versiyonundan 2 yıl önce çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Yüksek ihtimal aynı gereksinimleri ister.
Adam hem dr hem oyuncu, aynı benim gibiBirebir aynı olur ilk oyunla. Sanmıyorum 'Remastered' adı altında bir değişiklik olacağını. İlk oyunun yeni versiyonundan 2 yıl önce çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Yüksek ihtimal aynı gereksinimleri ister.
- Makaleler
- 5
Eğer optimizasyonu gerçekten güzel yaparlarsa ilk oyundan bile daha düşük sistem gereksinimlerine sahip olur.
Aynen bu da var. Sanmıyorum ama RAM sıkıntısı çekilmez belki bu sefer.Eğer optimizasyonu gerçekten güzel yaparlarsa ilk oyundan bile daha düşük sistem gereksinimlerine sahip olur.
- Makaleler
- 7
Bu ''sinirlar'' basit birkac ibreyi acmaktan ibaret degil ki? TLOU2 Remastered'in PS5 surumunde de gordugumuz gibi pek yapabildikleri bir sey yok gibi, cozunurluk, LoD vs. acmak disinda. Adamlar ozel motor kullandiklari icin bir satir kodu degistirmek bile saatlerce debug yapmaya sebep olabilir.PS4 nedeniyle ikinci oyun grafiksel potansiyeli sınıra takıldı. PC ile sınırlar ortadan kalkacağı için ben daha üst düzey bir şey bekliyorum.
Kaldi ki Naughty Dog oyunlarini hep hedef konsol etrafinda egip bukuyor, bu yuzden ''XX konsol nedeniyle grafik potansiyeli sinira takildi'' bence yanlis bir varsayim. Oyun gelistirme evreninde hedef platformlariniz sinirsiz ve ucsuz bucaksiz isleme gucune sahip platformlar asla olamazlar (PC'de bile) ve oyun gelistirmenin hos zorluklarindan biri de bu zaten.
Mesela TLOU 2'de ayni ilk oyundaki gibi Global Illumination teknikleri yerine Lightmapler kullaniliyor ve bunu oturup bir suru satiri tekrar yazmadan, bir ton degisiklik yapmadan degistirmek cok zor olur. Yapsalardi (ideal eklendigi dusunulurse) muhtemelen oyun Remastered halinde cok daha iyi duracakti ancak Naughty Dog'un guncel finansal durumu da dusunulurse is yas tabii.
Bunun disinda ideal bir port olursa, bu portta minimum sistem gereksinimlerinin hedef platformdan (PS4) bile daha dusuk olmasi lazim zira bir PC portunun ideal scalability performansi boyle olmali. TLOU 1 Remake'in PC portu kesinlikle bu konuda sinifta kaldi.
DemirKipi
Yetkin
Sadece kaplama kalitesini ve çizim mesafesini arttırmak bile sistem gereksinimini arttıracak bir şey. Zaten iyi bir oyun ancak üzerine bir şey koymadan da olmaz diye düşünüyorum.Bu ''sinirlar'' basit birkac ibreyi acmaktan ibaret degil ki? TLOU2 Remastered'in PS5 surumunde de gordugumuz gibi pek yapabildikleri bir sey yok gibi, cozunurluk, LoD vs. acmak disinda. Adamlar ozel motor kullandiklari icin bir satir kodu degistirmek bile saatlerce debug yapmaya sebep olabilir.
Kaldi ki Naughty Dog oyunlarini hep hedef konsol etrafinda egip bukuyor, bu yuzden ''XX konsol nedeniyle grafik potansiyeli sinira takildi'' bence yanlis bir varsayim. Oyun gelistirme evreninde hedef platformlariniz sinirsiz ve ucsuz bucaksiz isleme gucune sahip platformlar asla olamazlar (PC'de bile) ve oyun gelistirmenin hos zorluklarindan biri de bu zaten.
Mesela TLOU 2'de ayni ilk oyundaki gibi Global Illumination teknikleri yerine Lightmapler kullaniliyor ve bunu oturup bir suru satiri tekrar yazmadan, bir ton degisiklik yapmadan degistirmek cok zor olur. Yapsalardi (ideal eklendigi dusunulurse) muhtemelen oyun Remastered halinde cok daha iyi duracakti ancak Naughty Dog'un guncel finansal durumu da dusunulurse is yas tabii.
Bunun disinda ideal bir port olursa, bu portta minimum sistem gereksinimlerinin hedef platformdan (PS4) bile daha dusuk olmasi lazim zira bir PC portunun ideal scalability performansi boyle olmali. TLOU 1 Remake'in PC portu kesinlikle bu konuda sinifta kaldi.
Bknz. Horizon serisi.
- Makaleler
- 7
Bunu pek yapacaklarini sanmiyorum. Sebebi de:
Kaldi ki Naughty Dog oyunlarini hep hedef konsol etrafinda egip bukuyor,
TLOU 1'in ilk 2013'de cikan ve 2014'de cikan TLOU 1 Remastered hallerini kiyaslarsaniz, onda da doku kalitesinde muazzam bir artis olmadigini goreceksiniz. Hatta orada doku kalitesinde olan artis cogunlukla AF kaynakli. Remake'i saymiyorum zira TLOU 2'nin bu portu bir remake olmayacak, bu yuzden bu kiyas daha uygun....ancak Naughty Dog'un guncel finansal durumu da dusunulurse is yas tabii.
Kaldi ki doku kalitesinde artis yapacaklarsa da o kalite artisina uygun bir gereksinim artisi olmasi gerek, yoksa pek bir anlami kalmiyor. Bu konuda da TLOU 1 PC portunu yapanlara ne kadar guven olur mechul.
Dogru ancak bu kullanici kararina birakilmali. Ayni GoW 2018'in PC portunda yapildigi gibi, konsola yakin veya esit ayarlari saglayacak ''Original'' adi altinda ayarlar sunulmali. Bu sayede LoD'lari maksimuma cekmek isteyen ceker, cekmek istemeyip konsola yakin kaliteyi yeterli bulanlar da oyle oynar. TLOU 2'de uzun uzun otlar bol bol mevcut ornegin ve bunlar ciddi FPS olduren seyler, bu yuzden hic olmazsa otlarin cizim mesafesi icin ayar koymazlarsa oldukca kotu olur.ve çizim mesafesini arttırmak bile sistem gereksinimini arttıracak bir şey.
TLOU 1 Remake'in PC portunda bu konuda kotu is cikardilar mesela.
Guzel bir ornek ancak o serideki oyunlarin kullandigi motorun asiri esnek ve multi platform dogasi geregi, TLOU oyunlarina kiyasla kotu bir ornek.