Zombi oyunudur, hikayeyi oynarken bir yandan da büyük bir pandeminin içinde yaşıyoruz, o atmosferi sağlam veriyor.

Temelde zombi, ancak detaylarda farklı işlenmiş mutasyonlu yaratık konsepti. Tıpkı I am Legend filminde olduğu gibi. Aynı konsepti farklı şekilde işleyen eserler güzel oluyor.

Reddit @vaporex2411 (İngilizce olarak yazdığı yorum):

Hayır, onlar zombi değil. Hem de birkaç farklı açıdan:

Zombiler, bir virüs ya da parazit tarafından öldürülüp sonra yeniden canlandırılan insanlardır. Yani zombi olmanın mantığı budur: bir noktada ölmüş olmaları gerekir.

The Last of Us’ta ise enfekte olanlar hala hayattadır. Enfeksiyon onlara bulaşır, canlı bir konağın beynini ele geçirir ve orada gelişir; onları öldürmez. Birinin enfekte olabilmesi için canlı olması gerekir, ve daha da önemlisi, hayatta kalmaya devam etmesi gerekir.

İşte fark bu:

Zombiler ölüdür. The Last of Us’taki enfekteler ise canlı ve enfektedir.

Yani, hayır, onlar zombi değildir. Ayrıca Neil Druckmann da bir noktada bunun zombi hikayesi olmadığını açıkça söylemiştir.

Oyunu zar zor 60 70 saatte yakın bitirdim. Çünkü ağır ağır oynadım, en son mermim yoktu hiçbir şey yoktu kafayı yedim hatta sinirden oyunu silicektim ama allem ettim bir hırsla bitirdim hem de konsolda son olarak platin kupamıda aldım. Oyunda ki karakterler ile baş etmek zor özellikle kıkırdak ve o patlayan yaratıklar beni sinir ediyor bir de askerler zaten. Askerler olmasa çevreden silah mühimat toplamak zor olsa gerek.

Aslında zombi derken oyunda hastalıklarda var evet zombi havası veriyor. Ama aslında onlar normal bir insan kıyametten sonra hastalık kapmışlar zombi olayı biraz daha farklı oluyor. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Ama oyun bir başyapıt onu söylemek istiyorum.

Bence değildir. Last of Us'ta işlenen tema örneğin Walking Dead'de işlenen temayla aynı değil. Last of Us, vebanın olduğu bir dönemde geçseydi de ana fikrini korur, anlatmak istediğini yine anlatırdı. Fakat zombi deyince akla ilk gelen yapımlardan biri olan Walking Dead bunu yapamazdı. Zaten Last of Us'ta olan bir parazit, yani yaşayanları etkiliyor. Hasta olmak için ölü olmaya gerek yok, bu da zombi tanımına ne kadar uyar tartışılır. (Burada Walking Dead'i örnek vermemin sebebi, sorunun "...bir zombi oyunu mu?" şeklinde sorulmasından kaynaklı, amacım herhangi bir kıyas yapmak değil.)

Son düzenleme:
Zombi oyunu değildir, çünkü zombi bambaşka bir şey arkadaşlar. TWD oyunları bir zombi oyunudur, Left 4 Dead 2'de öyle. Fakat TLOU'da işler biraz değişiyor;

The Last of Us aslında “zombi oyunu” olarak anılsa da, teknik olarak zombiler içermez. Oyundaki yaratıklar klasik anlamda ölüp dirilen zombiler değil, cordyceps mantarı denilen, doğada gerçekten var olan bir parazitin mutasyona uğramış hâliyle enfekte olmuş insanlardır.

Aslında tam olarak öyle değil. Left 4 Dead 2'de de kuduz virüsünün mutasyon geçirmesi sonucu insanlar enfekte olmuşlardır. Left 4 Dead 2'deki enfekteler de klasik zombi tanımına uymuyor.

Green Flu'nun sürekli mutasyon geçirip değişmesi, bu enfeksiyonun tedavisini imkânsız kılıyor. Virüs, mutasyonlu insanlara bulaşıyor ve bir daha mutasyona uğrayarak özel enfektelerin oluşmasına sebep oluyorlar.

Keza Half-Life'daki "zombiler" de zombi değildir, Headcrablerin ele geçirdiği canlı konaklardan ibarettir.