Sürprizbozan The Last Of Us dizisindeki aktör Bella Ramsey neden bu kadar eleştiri alıyor?

Tartıştığımız çoğu şeyin altından yönetmen çıkıyor aslında ve kimsenin yönetmene laf ettiği yok nedense...

Yukarıda daha önce cevabını vermiştim.

Hakkıyla aldığı bir rol değil madem aldı işinde iyisini yapmak zorunda aması yok hata yok kötü performans hiç yok. 1. sezondaki performasıda pek de iyi değildi fakat 2. sezonda resmen işin ciddiyetini kavramamış. Ve görücezsiniz emmy ödüllerini sırf linç yedi diye kazanıcakki bu sene ondan daha iyi performans gösteren aktörler vardı o ödülü hak edenler vardı ama sırf bella ramsey babası sayesinde o ödülü alacak. Benim nefretim tam olarak bu.

Ve HBO yönetimi son 5 senedir ajansdaki oyuncu seçimlerine bakın herkes aynı projeye seçiliyor HBO değil artık torpilli oyunculuk.

Ek olarak The Witcher dizisi için Netflix 2.5 aylık süren oyuncu adaylık seçimleri yapmıştı ve o adaylar arasında hoollywoodun en önemli aktörleri elendi aralarında Türk oyuncumuz belçim bilgin dahi vardı maalesef kazanamdı. Oyunculuk hak edilir seçilmez.

Son düzenleme:
Sırf onun yüzünden 2. sezonu izlemiyorum. "Baba olacağım" dediği sahnede, ekrana kafa atasım geldi; rolüne hiç yakışmıyor. Ayrıca Ellie'ye zerre benzemiyor, bu yüzden de hiç sarmıyor. Birinci sezonu güzel senaryosu için izledim, ama ikinci sezonda kötü bir senaryo ve uyumsuz bir cast yüzünden çekilmiyor. Pedro Pascal (Joel), Gabriel Luna (Tommy) ve Nick Offferman (Bill) hariç doğru düzgün rolüne dış görünüş ve oyunculuk anlamında uyan bir karakter 2 sezonda da yok.

Cailee Spaeny "Ellie" rolüne çok yakışırdı bence, kesinlikle o oynamalıydı;

Son düzenleme:
Sırf onun yüzünden 2. sezonu izlemiyorum. "Baba olacağım" dediği sahnede, ekrana kafa atasım geldi; rolüne hiç yakışmıyor.
Bu yönetmenin kurguladığı diyaloglarla alakalı kızla bir alakası yok ki. Diyaloglar gerçekten çok kötü ama. Diyalogların kötülüğü yüzünden zaten Ellie ve Dina başrollüğü paylaşıyor, hatta Dina daha da ileri gidiyor. Yönetmenin kurguladığı diyaloglar, Bella'nın cast uyumsuzluğu, alternatif mükemmel Ellie castleri birleşince ortaya böyle tatsız tartışmalar çıkıyor işte.

Haklısınız fakat bellanın burada asla suçu yok deyimeyiz. Buradaki en büyük hata HBO'da orası kesin fakat bella bunları bildiği halde işin ciddiyetini kavramaması işte bu onun hatası. Babadan torpilli oyunculukla hak ettiği bir rol değil linçlenmesi elbette kötü ama asla hak etmiyorda diyemem.

Bence bir oyuncuyu diğer oyunculardan ayıran yegane durum neleri kabul ettiğinden ziyade neleri reddettiği. Açık konuşmak gerekirse bu rol bana gelse "benzemiyorum" derdim açık açık. Genç bir oyuncu olup ün kazanmak amacıyla kabul ettiğini düşünebiliriz ancak Bella Ramsey daha önce GOT'da oynadı. Şahsen reddetme lüksü vardır diye düşünüyorum.
Bella Ramsey, Lyanna Mormont rolünde muhteşemdi, oyunculuğu kusursuz ve karaktere tam uymuştu. Ancak Ellie rolü için uygun değil, maalesef karaktere hiç yakışmamış. Senaryo ise Neil Druckmann yüzünden bu halde. Joel’un ikinci oyunda ölmesi, oyuna sadık kalarak burada da korunmuş, fakat zaten zayıf olan senaryoyu daha da sıkıcı hale getirmişler. İlk oyunun senaryosunu çok sevdiğim için dizinin birinci sezonunu (Ellie hariç) beğendim. İkinci sezon ise katlanılmaz; oyuncu seçimi berbat, senaryo zaten kötü, izlemek tamamen zaman kaybı. The Last of Us Part 2, geliştirme kalitesiyle benim gözümde şuan için dünyanın en iyi oyunu, ama senaryosu o kadar zayıf ki, animasyon filmi olsaydı asla izlemezdim. Hala aynı fikirdeyim; oynanışı muazzam olduğu için oynadığım bir oyunun, oynanış olmadan sadece senaryosu için dizisini izlemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzü benzemiyor. Oyunculuğunun verdiği ruh, Ellie'ninki ile hiç uyuşmuyor. Ve bana görsel bir zevk yaşatmıyor. Ben ekranımda güzel bir şey görmek isterim. Kısacası Ellie için çok çirkin biri. Üzülmesi umurumda bile değil. Belki cast seçimlerinde Ellie rolünün hakkını verebilecek bir sürü kişi vardı ama pederi HBO'da çalışıyor diye torpilden rolü kaptı.

Bak bu bahsettiğin sahnenin karşılaştırması. Ellie'nin yüz mimiklerine dikkat et. İntikam hırsı ve acıyı bir arada yaşıyor. Sözde oyuncu yunus kafalı iblis ise sadece gözyaşı dökmüş, duygu hissettiremiyor.

Öyle demeyin kendisi çok iyi aktör mimikleri çok iyi yapıyor (!)

Burada hikayenin ana fikri saçma. Joel, yapması gerekeni yaptı; Abby de öyle, ikisi de sevdiklerini kaybediyor. Oyunun sonunda öpüşüp barışın Öyle şey olur mu ?, "intikam kötüdür" mesajı veriyor. Olması gereken Ellie, o bıçağını Abby'nin kalbine saplayacaktı. Hikaye olması gerektiği gibi sonlanacaktı.

İkinci sezon saçma izleyemedim.

Son düzenleme:
Xantares'e benziyor.
Oyunculuğu rezalet ötesi, tipi alakasız oyundakinden.
Sadece TikTok cosplayerları Ellie'ye bu oyuncudan 10000 kat daha yakın.
Yapılan eleştirilerin insancıl seviyede kaldığını ve daha ağır eleştirilerin gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
(Dip not: Cahit bile daha iyi oyuncu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…