Birine bir şey yapmadan alamazdı. Ellie'yi geri verme gibi bir durumları yoktu. Kızını kaybetmiş bir babanın yıllar sonra bir kızla tanışıp uzun vakitler geçirip onu kendi öz kızı olarak benimsemesi ve onun ölmesini istememesi onu bence dümbük yapmaz ve bence dizide Ellie ne kadar itici olsa da oyunda sempatik bir karakter. Kalan dediklerine hemen hemen katılıyorum senin kadar çok keskin olmamakla beraber. İlk oyunla alakalı tek eleştirim bence Ellie ve Joel ilişkisi daha derin ve biraz daha uzun işlenebilirdi. Ben The Walking Dead oyununda Lee ve Clementine ikilisinin ilişkisinden daha etkilenmiştim. Onun haricinde oyun, hikaye ve karakter seçimleri çok iyiydi. Yılda bir düzenli olarak bitiririm oyunu. İkinci oyun olarak da söylemek istediklerimi söyleyeyim. Hikaye cidden ilk oyuna göre başyapıt. Herkes eleştiriyor fakat sıfır önyargıyla oynansa Abby'i sempatik bulursunuz demiyorum ama kesinlikle ne olursa olsun oyunun sonunda hem Ellie'yi döverken hem de Abby'i döverken kareye spamlamanız gereken yerde spamlayamazsınız. Hikayesi bence mükemmel işlemiş bir oyun ve mekaniklerden bahsetmeye bile gerek yok zaten olabilecek en üst düzeyde.
Bebekam, alırdı nasıl alamazdı Allah aşkına? Lan masum doktorları öldürdü herif? Yav tamam al kızı kucakla götür, doktorları elleme? Zaten asıl olay o, doktorlar silahsız ve savunmasız? al kızı git daha sonra peşine kim düşerse öldür geç ama o oda da doktor ve hemşireler haksız yere öldürüldü.

Bebekam, alırdı nasıl alamazdı Allah aşkına? Lan masum doktorları öldürdü herif? Yav tamam al kızı kucakla götür, doktorları elleme? Zaten asıl olay o, doktorlar silahsız ve savunmasız? al kızı git daha sonra peşine kim düşerse öldür geç ama o oda da doktor ve hemşireler haksız yere öldürüldü.
1745271744387.webp

Çok da silahsız durmuyor, gördüğünüz üzere Ellie'yi teslim etmiyor Jerry.

Allah aşkına, adamın elinde tabanca var alooo :d alooooo, cs'de bıçak gel diyip silah çekme durumuna getirtme olayı
Ne fark eder? Birisi manevi kızını rehin alıp, elinde neşterle ''Onu almana izin vermeyeceğim, daha çok yaklaşma'' diyorsa yapman gerekeni yapacaksın. Ellie'yi teslim etmeyeceğini açık açık söylüyor, bunun sonucunda mefta oluyor. Ana problem şu, Ellie'nin rızası alınmıyor. Öleceğinden habersiz, aynı şekilde Joel da bu ana kadar bu bilgiye sahip değil.

Ne fark eder? Birisi manevi kızını rehin alıp, elinde neşterle ''Onu almana izin vermeyeceğim, daha çok yaklaşma'' diyorsa yapman gerekeni yapacaksın. Ellie'yi teslim etmeyeceğini açık açık söylüyor, bunun sonucunda mefta oluyor. Ana problem şu, Ellie'nin rızası alınmıyor. Öleceğinden habersiz, aynı şekilde Joel da bu ana kadar bu bilgiye sahip değil.
Yahu bu adam zaten ateş böcekleriyle beraber çalışan adam. Arkadaş herifi melek sanıyor :D Kendi kızı olsa kıyamazken, Ellie olunca masaya yatır diyor. Öleceğini bile bile yapacak bir şey yok diyor. Her yer ateş böceği kaynarken doktor al kızı götür diyecek sanki. Arkadaş orasını anlayamıyor. Adamın gözü dönmüş kızı yatıracak masaya. Sanki tek bir denek yeterli olacak zombi virüsünü çözmeye. Belki de boşa ölecekti Ellie? Dimi yani. Joel son anda öleceğini bildiği için Ellie'yi kurtarmaya gitti bu arada. Ölmeyeceğini bilse bir şey yapmazdı

Yahu bu adam zaten ateş böcekleriyle beraber çalışan adam.
Bunu anlatmaya çalıştım öncesinde, Ateşböcekleri çocuk askerler kullanan bir terörist organizasyonu zaten. Hikayede hiçbir şekilde iyi tarafta değiller.
Sanki tek bir denek yeterli olacak zombi virüsünü çözmeye. Belki de boşa ölecekti Ellie? Dimi yani.
Tek bir deneği geçtim, ne gerekli ekipman var ne teknoloji. Olsa bile onu kullanacak doktor yok, Jerry bayağı bayağı veteriner yani. Dünyanın en iyi bilim insanları çare bulamamış da bizim Mucize Jerry bulacak. Üstelik bunu tek denemede sayısız deneyler olmadan, inanılmaz düşük ihtimallere karşı, inanılmaz rezil kondisyonlarda yapacak.

Kendi kızına bunu yapamayacağı da zaten Joel'den farkı olmadığını gösteriyor.

1.) İlk oyunu ps'den oynadım.
2.) Çıkarımlarımın yanlış olduğunu düşünmüyorum
İlk oyunu oynadıysan çok önceden oynayıp olayları unutmuşsun demekki. Çıkarımların komple facia şekilde yanlış çünkü. Bilgilerin yanlış bir kere. Yanlış bilgiden ötürü yanlış yorumlayabilirsin.

En basitinden
masum dediğin adam masum değil. Ellie desen başından beri ateş böceklerinin esiri. Başta esir olarak alındı. Sonra mal gibi taşınması için Joel'e teslim edildi. Ateş böcekleri için çalışan çocuk askerlerdi Ellie ve ölen kız arkadaşı. Ayrıca Ellie'nin ameliyatta öleceğini kimse ilk başta söylemedi. Bundan da haberin yok.

Belirttiğin maddeleri komple açıkladım zaten. Hepsini okursan durumu anlarsın.

Bunu anlatmaya çalıştım öncesinde, Ateşböcekleri çocuk askerler kullanan bir terörist organizasyonu zaten. Hikayede hiçbir şekilde iyi tarafta değiller.

Tek bir deneği geçtim, ne gerekli ekipman var ne teknoloji. Olsa bile onu kullanacak doktor yok, Jerry bayağı bayağı veteriner yani. Dünyanın en iyi bilim insanları çare bulamamış da bizim Mucize Jerry bulacak. Üstelik bunu tek denemede sayısız deneyler olmadan, inanılmaz düşük ihtimallere karşı, inanılmaz rezil kondisyonlarda yapacak.

Kendi kızına bunu yapamayacağı da zaten Joel'den farkı olmadığını gösteriyor.

Kendi kızına yapamayacağın bir şeyi başkasından isteyemezsin zaten. Arkadaşın anlaması gereken nokta. Joel yerinde o adam olsa, Joel ne yaptıysa aynısını yapar kızını geri alırdı.

Hikayeyi arkadaş aşırı derecede unutmuş veya çoğu sahneyi kaçırmış. Saydığı çıkarımlarla oyun hikayesinin gidişatının hiçbir alakası yok çünkü.

Son düzenleme:
Neil ''Cuckmann'' saçmalığı olarak nitelendiriyorum bu tartışmaların genelini. Part II'den aşina olduğumuz insanların tutarsız, karakter dışı davranışları. Olayların birbirine bağlanışının neredeyse her zaman ekstrem tesadüflerle gerçekleşmesi, Abby'nin akıl almaz plot armor'u. Say say bitmez, ahraz yazar tarafından kötü yazılmış sunum-grafik-mekanik açısından tavan yapmış buruk bir oyun. Neil'in plot twist, şok eden tip senaryo ilerleyişine bir fetişi olduğunu ve bunların ıslak hayalleriyle yaşadığını düşünüyorum. Yoksa hiçbir akıl bunu isteye isteye yapmamalı.