Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi 2 gün önce The Last of Us Part II Remastered PC'ye çıktı. Steam üzerinde 50 dolara satılıyor. Epic'te ise 1250 TL'ye satılıyor.

Her ikisinden de alma imkanım var bu arada, elimde nakit 50 dolar mevcut. Steam'den almak istersem 50 doları bozup banka hesabıma atıp üzerine birkaç yüz TL daha eklemem yeterli oluyor. Epic'ten almak istersem de direkt 50 doları bozdurup banka hesabıma atmam yeterli.

Oyunun nasıl bir oyun olduğunu daha önceden açtığım bir konuda sormuştum. O zaman PC sürümü henüz yeni duyurulmuştu. Şimdi ise PC sürümü yayında olduğu için bu konuyu açmak istedim.

The Last of Us Part II Remastered PC sürümü alınır mı?

Şahsen indirim bekleyeceğim. Zaten dramalarla beraber spoiler yemeyen kalmamıştır.
Ben şahsen spoiler yiyeceğimi bile bile Benchmark videolarını izledim :D Benim için spoiler yemek hiç önemli değil. Hatta tam tersi bazen bir dizi/film izlerken veya oyun oynarken yandan hikaye senaryosunu açıp bir sonraki sahnede ne olacağını önceden öğreniyorum 😎

Ben önsiparişte aldım daha oyunu izlemedim ve oynamadım bile bence Steam'den al gitsin parasını hak ediyor.

Bu soruyu soruyorsan Part 1'i de oynamamışsın. Eğer Part 1'i oynamadıysan Part 2'den başlamana gerek yok. Önce Part 1'i bitir, hikâyede sırayla ilerle.

Oyunun hem grafikleri hem mekanikleri hem de hikâyesi bana göre harika. Bir kıyamet senaryosunu yaşıyorsun oyunda. Bir mantar türü insanları zombiye çeviriyor ve bulaşıcılığı sebebiyle dünyanın her yerine bulaşıyor. Sen de hayatta kalmaya çalışıyorsun. Hayatta kalmaya çalışırken de birtakım olaylar yaşıyorsun vs. Spolier vermeden bu kadar anlatabilirim.

Kesinlikle tavsiye ederim. Para vererek veya para vermeden fark etmez, mutlaka oynamalısın. Film gibi oyun.

Bu soruyu soruyorsan Part 1'i de oynamamışsın. Eğer Part 1'i oynamadıysan Part 2'den başlamana gerek yok. Önce Part 1'i bitir, hikâyede sırayla ilerle.

Oyunun hem grafikleri hem mekanikleri hem de hikâyesi bana göre harika. Bir kıyamet senaryosunu yaşıyorsun oyunda. Bir mantar türü insanları zombiye çeviriyor ve bulaşıcılığı sebebiyle dünyanın her yerine bulaşıyor. Sen de hayatta kalmaya çalışıyorsun. Hayatta kalmaya çalışırken de birtakım olaylar yaşıyorsun vs. Spolier vermeden bu kadar anlatabilirim.

Kesinlikle tavsiye ederim. Para vererek veya para vermeden fark etmez, mutlaka oynamalısın. Film gibi oyun.
Part 1'in optimizasyonu kötüydü. Sonradan RAM yükseltmesi yapıp oynamaya başlamıştım fakat yine de GTX 1660 Super ekran kartım orta ayarlarda bazı sahnelerde 30 FPS veriyordu. Şimdi hem işlemcimi değiştirdim (Ryzen 5 3600'ten Ryzen 7 5700X'e geçtim), hem RAM'im yeterli (2x 16 GB 3600 MHz CL18 Dual Rank), hem de ekran kartımı değiştirdim (GTX 1660 Super yerine RTX 4070 var).

Yani aslında şu anda Part 1'i tekrar deneyebilirim, çatır çatır da çalışacağına inanıyorum.

Part 1'in optimizasyonu kötüydü. Sonradan RAM yükseltmesi yapıp oynamaya başlamıştım fakat yine de GTX 1660 Super ekran kartım orta ayarlarda bazı sahnelerde 30 FPS veriyordu. Şimdi hem işlemcimi değiştirdim (Ryzen 5 3600'ten Ryzen 7 5700X'e geçtim), hem RAM'im yeterli (2x 16 GB 3600 MHz CL18 Dual Rank), hem de ekran kartımı değiştirdim (GTX 1660 Super yerine RTX 4070 var).

Yani aslında şu anda Part 1'i tekrar deneyebilirim, çatır çatır da çalışacağına inanıyorum.
Madem sistem yükselttin ve madem Part 1 zaten satın alınmış, Part 2'ye başlamadan önce Part 1'i bitir mutlaka. Hem arada geçen bu sürede indirim kovalarsın Part 2 için, denk gelirse de Part 2'yi de yapıştırırsın. İndirim kovalamaya gerek yok hemen alırım diyorsan al yine Part 2'yi ama önce Part 1'i oyna.

Ben hikayesini izlemiş biri olarak söylüyorum, tam bir hayal kırıklığıydı benim için. Almanı önermiyorum.