Witcher 3'ü %100 bitirme süresi 120 saat falan.
Bu bana şu an her şeyi açıkladı nerdeyse. Normalde çok detaycı biriyimdir, gerek oyun gerekse başka hususlarda bile her şeyi önüme katarak, süpürerek ilerlerim. İlk defa bir oyunda ana hikayeden kopmadan bitireyim, anlayayım diye böyle tercih ettim fakat belki de en yanlış oyunda yapmışım bu tercihi. Neyse artık dövünmenin anlamı yok, oyun kilitlenene kadar yan görev, kontrat bitirmeden devam etmicem hikayeye :D

Bu bana şu an her şeyi açıkladı nerdeyse. Normalde çok detaycı biriyimdir, gerek oyun gerekse başka hususlarda bile her şeyi önüme katarak, süpürerek ilerlerim. İlk defa bir oyunda ana hikayeden kopmadan bitireyim, anlayayım diye böyle tercih ettim fakat belki de en yanlış oyunda yapmışım bu tercihi. Neyse artık dövünmenin anlamı yok, oyun kilitlenene kadar yan görev, kontrat bitirmeden devam etmicem hikayeye :D
New Game+ açıp yaparsın onu. Witcher 3, yan görev kalitesi ile ünlü bir oyun.

Geç kalmış durumda mıyım sizce? Şu an ana hikaye dışındaki tüm görevlere yönelsem, biraz daha oyunu keşfetmeye çalışsam.
Oyunda kaçırılabilir görevler bulunuyor. O görevler için geç kalmış olabilirsiniz. Geri kalanını istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim, hepsi çok değerli. Ben sanırım oyuna baştan başlayacağım :)

Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim, hepsi çok değerli. Ben sanırım oyuna baştan başlayacağım :)
Önce oyunu bitir. Oyun hakkında bir bilgin olsun. Aynı yerleri tekrardan oynamak sıkabilir ve deneyimini kötü etkileyebilir. Hikayeyi bitirince NG+ olarak baştan başlarsın.

Önce oyunu bitir. Oyun hakkında bir bilgin olsun. Aynı yerleri tekrardan oynamak sıkabilir ve deneyimini kötü etkileyebilir. Hikayeyi bitirince NG+ olarak baştan başlarsın.
Dediğiniz gibi yapıcam, tekrardan teşekkür ederim.

Şunu da sormak istedim son olarak: Siz mesela dönüm noktaları olan görevleri paylaşmışsınız. Hangisinin neyden önce/sonra yapılması gerektiğini. Yazınızda spoilerlar var mesela. Örneğin ben bir bölgeye gittim hikayesel olarak ve orada bir yan görev aldım. Herhangi bir yan görevi neyden önce yapmam gerektiğinin nasıl farkına varıcam ki? Kaybolunca falan mı farketmişler mesela oynayan kişiler ya da siz? Deneyimleyerek öğrenilen bir şey mi bu?

Son düzenleme:
Şunu da sormak istedim son olarak: Siz mesela dönüm noktaları olan görevleri paylaşmışsınız. Hangisinin neyden önce/sonra yapılması gerektiğini. Yazınızda spoilerlar var mesela. Örneğin ben bir bölgeye gittim hikayesel olarak ve orada bir yan görev aldım. Herhangi bir yan görevi neyden önce yapmam gerektiğinin nasıl farkına varıcam ki? Kaybolunca falan mı farketmişler mesela oynayan kişiler ya da siz? Deneyimleyerek öğrenilen bir şey mi bu?
Oyunun fandom sayfasından araştırdım hepsini. Ben ilk oynayışımda kaçırdım mesela çoğunu. Oyunu tamamen bitirmeye karar verdiğimde görev sayfasına baktım. Oradan gördüm.

Dediğiniz gibi yapacağım, tekrardan teşekkür ederim.

Şunu da sormak istedim son olarak: Siz mesela dönüm noktaları olan görevleri paylaşmışsınız. Hangisinin neden önce/sonra yapılması gerektiğini. Yazınızda spoilerlar var mesela. Örneğin ben bir bölgeye gittim hikayesel olarak ve orada bir yan görev aldım. Herhangi bir yan görevi neden önce yapmam gerektiğinin nasıl farkına varıcam ki? Kaybolunca falan mı fark etmişler mesela oynayan kişiler ya da siz? Deneyimleyerek öğrenilen bir şey mi bu?

Bence bana göre örnek veriyorum, Novigrad'dayken o bölgedeki tüm ! işaretlerini ve görev tabelalarındaki görevleri yapmanı tavsiye ederim. Görev tabelasından mesela 6 tane görev aldın, bitirdikten sonra tekrar tabelaya gidersen yine yeni görevler çıkıyor. Yani novigrada geldin daha ayağını bastın topraklara, yan görev, tabela görevleri ! görevlerine gidebilirsin.

3 gündür falan oynuyorum, atmosferi çok hoşuma gitti ancak oyunda ne yapacağımı bilmiyorum.

Örneğin alttaki resimdeki yeteneklerden genelde igniyi, çok nadir aardı kullanıyorum, doğru kullanıyor muyum onu da bilmiyorum. Diğerleri hakkında fikrim bile yok, ayrıca bunlar sanki seviye atlıyor gibi geldi, çünkü bazı görevlerde örneğin konuştuğum kişiyi kandırmam gerekiyor fakat yeterli kandırma seviyesine ulaşılamadı gibi uyarı veriyor yanında bu simgelerden çıkıyor.
Eki Görüntüle 138579

Öte yandan bu resimde de daha farklı yetenek ağacı gibi bir şey var, seviye atladıkça puan geliyor ama kullanmadım henüz, neye göre vermem gerektiğini bilmiyorum. Sağ kısımda mutajen denen bir şey var mesela.
Eki Görüntüle 138580

Özetlemem gerekirse merak ettiğim çok şey var. Oyunun dünyası çok büyük ve daha da dikkatimi çeken, çok fazla detay var gibi görünüyor. Nasıl bir yol izlemek gerekir. Bilmediğim şeyleri videolardan bakmalı mıyım? Oyunun ustalarından tavsiye bekliyorum.

Not: Resimler temsilidir.

Hocam, oyun başında İgni işaretinin zırh eritmesi ile başlayın sonra hızlı kılıç hareketlerini kasın. Sonrasında iksirlere başlayın. Üstüne Grifin okulu zırhını da alırsanız tadından yenmez!

Ek: %15 can arttıran ve yemek yenildiği zaman ekstra can sağlığı ve süre veren 2 tane güç vardı. Onları da ekleyin. Zor ve orta zorlukta bayağı işe yarıyor.