Gta 6 neden sadece online için alınsın öyle olsa sadece grafikleri upgrade eder çıkarırlardı. Ortada hikaye şehir karakterler yaşayan dünya vaatleri var. Ayrıca önceki yanıta binayen yazayım hiçbir oyun için 10-20 yıl beklenmez birde şirket bile o kadar dayanamaz sonuçta bu insanlara maaş veriliyor şirketin giderleri vs. var.
Hikayenin iyi olmayacağı aşikar üstüne GTA 5'in hikayesini bitiren oyuncu sayısı çok az.

Bir şey fark etmiyor. Cyberpunk 4 yılda geliştirildi sayalım. Oyun ne halde çıktı hepimiz biliyoruz. Aynı hatayı tekrar yapmamak için oyunu iyice cilalamadan çıkartmayacaklardır.
Olası çıkış tarihinde ben de sizinle yakın düşünüyorum zaten, ayrı olduğumuz tek şey CP2077 hakkında belirttiğiniz bilgi. Yoksa şahsen 2027 öncesi bir çıkış beklemiyorum.

O zaman firmanın batışını görürsünüz artık, ne diyelim, senin için hayırlı olsun. :)
Dedi Ubisoft CEO'su.

Hocam Ubisoft, EA ve diğer oyun yapımcılarına bakınca Witcher oyunları zaten mihenk taşı gibi kendini gösteriyorlar ve bir firmanın batışı o kadar kolay değil. Ubisoft en iyi örnek. Adamların tüm oyunlarını çöpe atsak daha iyi ama adamlar hala çalışıyorlar.

Bir şey fark etmiyor. Cyberpunk 4 yılda geliştirildi sayalım. Oyun ne halde çıktı hepimiz biliyoruz. Aynı hatayı tekrar yapmamak için oyunu iyice cilalamadan çıkartmayacaklardır.
Hocam zaten yapmazlarsa bayağı linç yerler ve adamların hissadarlardan daha çok söz hakkına sahipler. Öyle Ubisoft çöpü gibi yapmazlar.

Arkadaşlar Rockstar battı mı? Steam battı mı? Hayır, öyle değil mi? O zaman CDPR neden batsın?

Son düzenleme:
Dedi Ubisoft CEO'su. Hocam Ubisoft, EA ve diğer oyun yapımcılarına bakınca Witcher oyunları zaten mihenk taşı gibi kendini gösteriyor.
Hocam, harbi ayıp ediyorsun. Biraz kendine çeki düzen ver istersen. Vermezsen f5'leyeceğim, haberin olsun.

Oyun 2030-2035'te çıkmayacak.

CDPR'nin mali raporlarında 2025-2028 yılları arasında 1 milyar dolara ulaşma hedefi var. Bu hedefe ulaşamazlarsa şirket batma noktasına gelir, çünkü yatırımcılara verilen sözler tutulmamış olur.

CDPR, toplamda 5 oyun duyurdu. Eğer The Witcher 4’ü 2030’a bırakırlarsa, diğer oyunlar ne olacak? Çoğu kişi bu oyunları unutur ve yatırımcı güveni daha da sarsılır, bu da şirketi iyice zor duruma düşürür.

CDPR hiçbir zaman bir oyunu 5-6 yıldan uzun sürede geliştirmedi. The Witcher 4, 4 senedir geliştirme aşamasında.

Cyberpunk 2077, 8-11 yıl geliştirilmedi çünkü o dönemde The Witcher 3 üzerinde çalışıyorlardı. O zamanlar şirketin sadece 200-250 çalışanı vardı; bu kadar az kişiyle iki AAA oyun nasıl geliştirsinler? Ayrıca o dönem sadece bir stüdyo vardı, şimdi ise 3-4 stüdyo var. Cyberpunk 2077’nin geliştirilmesi 2016’da başladı ve 2020’de tamamlandı.

Şu an CDPR'de 650 çalışan var. Bunların 400’ü Polonya’daki merkezde The Witcher 4 üzerinde çalışıyor.

64 kişi, yeni Cyberpunk oyununu Boston’daki stüdyoda geliştiriyor.

Sirius (The Witcher çok oyunculu veya The Witcher 1 Remake) oyunu, CDPR’nin alt firması olan The Molasses Flood tarafından 42 kişiyle geliştiriliyor.

Hadar ise yeni bir IP oyunu ve 18 kişi üzerinde çalışıyor.

Bu kadar oyun duyurmuşken 10 yıl sonra çıkarmaları mantıklı değil. Bir sürü yatırım aldılar ve projeler planlanmış durumda. Bu yüzden The Witcher 4'ün en geç 2026-2027’de çıkacağını düşünüyorum.

Hadi diyelim The Witcher 4 2030’da çıkacak, peki ya The Witcher 1 Remake ne olacak? 2031’de mi çıkacak? Bu yüzden oyunun 2026-2027 arasında çıkacağına eminim.

Oyun 2030-2035'te çıkmayacak.

CDPR'nin Mali raporlarında 2025-2028 yılları arasında 1 milyar dolara ulaşma hedefi var. Bu hedefe ulaşamazlarsa şirket batma noktasına gelir, çünkü yatırımcılara verilen sözler tutulmamış olur.

CDPR, toplamda 5 oyun duyurdu. Eğer The Witcher 4'ü 2030'a bırakırlarsa, diğer oyunlar ne olacak? Çoğu kişi bu oyunları unutur ve yatırımcı güveni daha da sarsılır, bu da şirketi iyice zor duruma düşürür.

CDPR hiçbir zaman bir oyunu 5-6 yıldan uzun sürede geliştirmedi. The Witcher 4, 4 senedir geliştirme aşamasında.

Cyberpunk 2077, 8-11 yıl geliştirilmedi çünkü o dönemde The Witcher 3 üzerinde çalışıyorlardı. O zamanlar şirketin sadece 200-250 çalışanı vardı; bu kadar az kişiyle iki AAA oyun nasıl geliştirsinler? Ayrıca o dönem sadece bir stüdyo vardı, şimdi ise 3-4 stüdyo var. Cyberpunk 2077'nin geliştirilmesi 2016'da başladı ve 2020'de tamamlandı.

Şu an CDPR'de 650 çalışan var. Bunların 400'ü Polonya'daki merkezde The Witcher 4 üzerinde çalışıyor.

64 kişi, yeni Cyberpunk oyununu Boston'daki stüdyoda geliştiriyor.

Sirius (The Witcher çok oyunculu veya The Witcher 1 Remake) oyunu, CDPR'nin alt firması olan The Molasses Flood tarafından 42 kişiyle geliştiriliyor.

Hadar ise yeni bir IP oyunu ve 18 kişi üzerinde çalışıyor.

Bu kadar oyun duyurmuşken 10 yıl sonra çıkarmaları mantıklı değil. Bir sürü yatırım aldılar ve projeler planlanmış durumda. Bu yüzden The Witcher 4'ün en geç 2026-2027'de çıkacağını düşünüyorum.

Hadi diyelim The Witcher 4 2030'da çıkacak, peki ya The Witcher 1 Remake ne olacak? 2031'de mi çıkacak? Bu yüzden oyunun 2026-2027 arasında çıkacağına eminim.

Hocam adamlar oyunu başarısız yapıp üstüne üstlük satamazlarsa daha kötü olur. Bu arada 4 sene bu oyunun yapılabilmesi için kısa bir süre. Bence yan oyunlar ve Witcher 1 Remake'inden sonra 4. oyun gelmeli. Yoksa yarım yamalak oyun yaparlarsa halleri Ubisoft gibi olur.

Ana karakterler evli çift diye hikayenin iyi olmayacağı nasıl aşikar olabilir. Çok ön yargılı ve sabit fikirli birisi gibisiniz. Bence bu kadar hızlı kanıya varmaya gerek yok.

GTA San, Vice City ve GTA 5'i oynadığım ve hikayelerini beğenmediğim için böyle bir kanıyı destekliyor. Ayrıca GTA 5'ten beri hikaye en önemsiz tarafta bulunuyor. İçinde geçen gır gır için çoğu kişi oynuyor ancak ana direktörlerden birisi şu anda yok. Yani, adamların işleri zor. Bu arada RDR 2 gibi bir şey yaparlarsa ve üstüne tempoyu düzeltirlerse o zaman fikrim değişir ancak GTA oyunları o ciddi yapı için pek uygun gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fragman güzel gözüküyor. Cyberpunk'u 2 kere DLC ile birlikte tamamen bitirmişken Witcher 3 ü asla sevemedim. Her seferinde şans verip sıkılmıştım. Fragmanı görünce Witcher 3'ü oynayasım geldi.
Oynayın oynayın. Modlarla daha eğlenceli oluyor.

Triss çok sıkıcı. Ne entelektüel bir muhabbet edebilirsin ne de adamakıllı bir görüş ayrılığına varabilirsin ve üstüne Triss çok kıskanç değil.
Kız tercihlerin berbat ya. Triss ne güzel, Geralt'ı seviyor. Gerçekten seviyor. Eşimle neden entelektüel muhabbet edeyim? Görüş ayrılığına da varmam çünkü görüşlerimin uyduğu biriyle evlenirim. Kıskandıracak bir şey de yapmam. Kendime kudurtma makinesi değil, beni sevecek birini arıyorum.

Kesinlikle Triss'ten daha iyi olur. Ben sürekli övülmeyi sevmiyorum ve hatta nefret ediyorum. Çoğu ilişkimde ayrılık sebebimde bu.
Kaç ilişkin oldu ki? Exim bana köle gibi davrandı ve ayrıldım mesela. Bana Yennefer'ı hatırlattı ya bu.

Gram heyecanlanmadım. En erken 2028'de gelir. Oda iyimser tahmin.
Yine hisse artışı için çuvallamak istemezler bence. 7 yıl sonra görürüz. Arkaplanda W1 Remake geliştirildiğini unutmayalım.

Son düzenleme: