Bütçe
2000-3000 TL
Evet, A13 360 ile 7800x3D soğutanlar var mış, Le360 yeni sayılır 3.099 TL, A13 360’ı 3.499 TL’ye buldum.
Alabilirsin, aşırı fark olmaz bence. Ben Thermalright memnun kaldım, sendeki problem belki batch farkı olabilir. O yüzden kimse sana %100 emin şekilde öneremedi. Kendin deneyip görmen lazım. Bir de Undervolt vesaire kapalı olduğun için. Tak çalıştır çok verimli değil bu çipler.

7900x3D
Alabilirsin, aşırı fark olmaz bence. Ben Thermalright memnun kaldım, sendeki problem belki batch farkı olabilir. O yüzden kimse sana %100 emin şekilde öneremedi. Kendin deneyip görmen lazım. Bir de Undervolt vesaire kapalı olduğun için. Tak çalıştır çok verimli değil bu çipler.
MSİ alırsam bugün elimde olacak, Deepcool modeli 3.200 TL’miş Thermalight modelleride 3.599 TL falan, MSI alıyorum.

7900x3D

MSİ alırsam bugün elimde olacak, Deepcool modeli 3.200 TL’miş Thermalight modelleride 3.599 TL falan, MSI alıyorum.
Umarım sorununa çözüm olur. Boşta 50 normal sayılır ama, sendeki batch +10 mevzusu olabilir, ona çok bir şey yapamazsın. Optimizasyon yoluna gitmen gerekli, SoC 1.15-1.2 aralığı denemen lazım, Negative Curve Optimizer olarak da -20 denemen lazım. Ben olsam öyle yapardım. Stok değerlerini kıyaslarsın yine. @Mr. Falcon Kendin deneme yanılma yoluna gitmen lazım. Kesinkes kimse net konuşamaz malesef. Ek olarak mx-4 kullanmanı çok tavsiye etmem, Cooler Master alabiliyorsan ondan kullan.

7900x3D

@Mr. Falcon Bunlar iyidir, deneyebilirsin ekstra.

Son zamanlarda popüler PTM'ler var, ama onlar daha iyi değil, sadece uzun ömürlü, ve TR'de satışı yok, yurtdışı getirmen lazım. Kullananlar memnun, özellikle PTM 7950. Onu bulamazsan Thermalright Helios da olur. Ama bunların amacı daha çok çıplak die'lara uygulamak, pump out sorununun önüne geçmek, GPU çipi için uygundur mesela. Faz değişimli termal pad diye geçer. Face Change, Phasesheet falan bir sürü adı var. Macundan daha iyi değil sadece uzun vade götürür, pump out derdi olmaz, mevzu o. CPU IHS üzerine de uygulanır, çıplak die'a da uygulanır.