AceTeq

Üstün
Makaleler
2
Yer
Başkent
Arkdaşlar kullandığım Thermalright Phantom Spirit 120 SE fanlarından memnun değilim zira önceki soğutmamda 1800 RPM ile aldığım sesten, bu fanlarda 1300 RPM'den fazla ses alıyorum ve gözüme Arctic'in bu fanlarını kestirdim. Sizce daha makul ve F/P fan bulunabilir mi?

Ekran görüntüsü 2025-10-26 092125.webp

Almayı düşündüğüm fan bu: Arctic P12 Pwm Pst A Rgb 120Mm 0 2200 Rpm 0Db

Son düzenleme:
Düz P12 yerine P12 Max veya Pro daha iyi tercihler olabilir. Lian Li P28 fanlar vardı İncehesap'ta ama onlara da zam gelmiş. En mantıklı fiyat performans fanlar P12 Max ve P12 Pro şu an TR'de. Lian Li Uni fan P28 3'lü paketi 2.000 TL'ye düşüyor bazen İncehesap'ta. Onun düşmesini de bekleyebilirsiniz.

Phantom spiritin yaninda gelen dandik fanlardan çok daha sessizlerdir. Soğutma performansının biraz daha iyi olması bence daha iyi bir tercih olur.

Aynı RPM'de sesler aynıysa sorun değil. Ancak RGB'siz mi alsam düz mü alsam karar veremedim. Sipariş veridim P12'yi ama iptal mi etsem?

Aynı RPM'de sesler aynıysa sorun değil. Ancak RGB'siz mi alsam düz mü alsam karar veremedim. Sipariş veridim P12'yi ama iptal mi etsem?
İptal etmene hiç gerek yok hocam, ses profili olarak en iyi P12 seni tatmin edecektir. İleride istersen de T30'lara falan geçersin ama çok da gereği yok.

Siz bilirsiniz hocam. Düz P12 ile Max ve Pro arasında soğutma performansı anlamında fark olur. Ama biraz daha tuzlular tabii.

Ben yakın zamanda Lian Li P28 fanlardan aldım 3 set 2K'ya İncehesap'tan. Preminium segmentte en mantıklı onlar var şu an TR'de. Phanteks veya Noctua'nin tepe seviye fanlari ates pahasi. Bulunmuyor da zaten bu fanlar kolay kolay.

@The Man From Earth, tamam o zaman aldım gitti. Sizce makul bir fiyata mı aldım?
Evet. Şu anda AB120R ve P12/14'ler fiyat olarak en iyi fanlardan hocam, kendi fiyatlarındaki alternatifleri iyi değil onlar kadar. Ses konusunda zaten direkt alternatifsiz, en yakını 1.500 lira.

Siz bilirsiniz hocam. Düz P12 ile Max ve Pro arasında soğutma performansı anlamında fark olur. Ama biraz daha tuzlular tabii.
O soğutma farkının geçerli olabilmesi için fanların performansını kullanman lazım, namı diğer birini 3000 birini 3300 RPM basacaksın. Düz P12 0.3 sone, P12 Max ise 0.6 sone. Aralarındaki seviye farkını söylememe gerek yok diye düşünüyorum. P12 Pro'ya sone değerini bile yazmıyorlar, incelemelerde 60 desibeli aşıyor çünkü :D. Desibel olarak P12 ise 20 civarında maksimumda.