cleanris

Uzman
Önerilen soğutucu sizce güzel mi? Sistemime göre siz hangi soğutucuyu önerirsiniz?
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: RTX 2060
  • Güncel soğutucum (muhtemelen arızalı): XIGMATEK AURORA 240

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerilen soğutucu sizce güzel mi? Sistemime göre siz hangi soğutucuyu önerirsiniz?

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: RTX 2060.
Güncel soğutucum (muhtemelen arızalı): Xigmatek Aurora 240.

Evet güzel bir soğutucu. 2024'ün sonundan beri ( hatırlayabildiğim o belki de daha eski) kullanıyorum 5600 ile. Kışın daha rahattı ama yazın da MX 4 ile kullanılınca 60 dereceye zar zor çıkıyor. Genelde 45-55 arasında dolaşıyor.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: RTX 2060
  • Güncel soğutucum (muhtemelen arızalı): XIGMATEK AURORA 240
Hocam gayet güzel ve kaliteli bir soğutma sizin işlemciyi fazlasıyla serin tutar.

https://www.hepsiburada.com/thermalright-assassin-x-120-refined-se-tl-c12c-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-tf4-termal-macun-dahildir-p-HBCV00006EZYSV?magaza=BETA+PLUS+TEKNOLOJİ&url_src=and-product-detail

Bu ürünede bakabilirsiniz. Eğer ilerde upgrade düşünüyorsanız Phantom Spirit 120 SE işinize daha çok yarar.

Hocam gayet güzek ve kakiteli bir soğutma sizin işlemciyi fazlasıyla serin tutar.

https://www.hepsiburada.com/thermalright-assassin-x-120-refined-se-tl-c12c-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-tf4-termal-macun-dahildir-p-HBCV00006EZYSV?magaza=BETA+PLUS+TEKNOLOJİ&url_src=and-product-detail

Bu ürünede bakabilirsiniz. Eğer ileride upgrade düşünüyorsanız Phantom spirit 120 SE işinize daha çok yarar.

Kasamı zamanla yükseltiyorum, işlemci ve RAM'lerden başladım fakat ısınma sorunu büyük ölçüde arttı. Önerilen soğutucuyu akşam vatanbilgisayara soracağım.

Kasamı zamanla yükseltiyorum, işlemci ve RAM'lerden başladım fakat ısınma sorunu büyük ölçüde arttı. Önerilen soğutucuyu akşam vatanbilgisayara soracağım.
Hpcam Vatan'da Thermalright ürünleri yok. Thermaltake ürünleri var ayrıca bir tanıdığınız yoksa size muhtemelen ürünü kötüleyip kendi ürünlerini satmaya çalışacaklardır. Genelde böyle oluyor yinede şansınızı deneyebilirsiniz.

Piyasanın uzun zamandır en F/P soğutucusu. Hatta o kadar F/P ki bazı omurgasızlar Thermalright öven herkesi paralı köpek ilan etti.
5600 için overkil performansı olmasını geçtim kasa izin verirse 12900K'yı bile bir yere kadar iyi dizginliyor.

Yakın fiyata Gaming.Gen.TR de Enermax T50 var. Kasaya sığarsa onu öneririm.

Piyasanın uzun zamandır en F/P soğutucusu. Hatta o kadar F/P ki bazı omurgasızlar Thermalright öven herkesi paralı köpek ilan etti.
5600 için overkil performansı olmasını geçtim kasa izin verirse 12900K'yı bile bir yere kadar iyi dizginliyor.

Yakın fiyata Gaming.Gen.TR de Enermax T50 var. Kasaya sığarsa onu öneririm.
Kullandığım kasam bu, sığabilecek bir durumdaysa ona da bakabillirim.

Sitesinde 180mm yazıyor. Enermax 160 gösteriyor ancak alınabilirse Phantom alınmalı.
(Bu kadar devasa olmasını beklemiyordum)
[Sitesine yi sotesine diye çeviren telefon klavyesi... Seni de seviyorum)