naganen

Yetkin
Yer
Tokat
Yaklaşık 10 yıldır, aşağıda fotoğrafı olan, Thermaltake Versa N23 kasadan çıkma güç kaynağını kullanıyorum. Zamanında çok araştırmadan ve bilmeden (yaşım dolayısıyla paramın da olmayışıyla beraber 😂) bir arkadaşımdan satın almıştım. Günümüzde ise araştırdığımda tierlistlerde hep Tier F'e konulduğunu, kesinlikle alınmaması gerektiğini, hatta elinizdeyse değiştirilmesi gerektiğini görüyorum. Benim sorum neden bunun böyle olduğu. Bu PSU'nun ne gibi sorunları ve eksikleri var? Bunlar 10 yılın ardından halen bana sorun çıkarma ihtimali taşıyor mu? Tierlistler bu kadar önemli mi? Öğrenmek istiyorum 😂

1757186401488.webp
1757186427227.webp

PSU'nun kendisi de bu, modeli TRS-700AH2NK, araştırdığım kadarıyla TR2 S modeliymiş:

1757186436714.webp

Son düzenleme:
Yaklaşık 10 yıldır, aşağıda fotoğrafı olan, Thermaltake Versa N23 kasadan çıkma güç kaynağını kullanıyorum. Zamanında çok araştırmadan ve bilmeden (yaşım dolayısıyla paramın da olmayışıyla beraber 😂) bir arkadaşımdan satın almıştım. Günümüzde ise araştırdığımda tierlistlerde hep Tier F'e konulduğunu, kesinlikle alınmaması gerektiğini, hatta elinizdeyse değiştirilmesi gerektiğini görüyorum. Benim sorum neden bunun böyle olduğu. Bu PSU'nun ne gibi sorunları ve eksikleri var? Bunlar 10 yılın ardından halen bana sorun çıkarma ihtimali taşıyor mu? Tierlistler bu kadar önemli mi? Öğrenmek istiyorum 😂

Eki Görüntüle 182737Eki Görüntüle 182738

PSU'nun kendisi de bu, modeli TRS-700AH2NK, araştırdığım kadarıyla TR2 S modeliymiş:

Eki Görüntüle 182739
DC-DC olmayan neredeyse tüm güç kaynaklarını F tier'e koyuyorlar zaten. Oda ondan dolayıdır. Garip bir liste.

DC-DC olmayan neredeyse tüm güç kaynaklarını F tier'e koyuyorlar zaten. Oda ondan dolayıdır. Garip bir liste.
Neden peki? Tam olarak ne gibi problemler çıkarabiliyor ki bu özellikte olmayan PSU'lar? Ve de bunun gibi tierlistlere çok da bağlı kalmamak mı lazım yoksa burada F tier gördüklerimizi tamamen elemeli miyiz?

@naganen, Sanırım 2 üretici üretiyor bu modeli. Çünkü aynı modelde farklı PCB tasarımları ve farklı bileşen seçimleri var.

1757187836874.webp

Bunda Bulk kapasitör AİSHİ adındaki çinli üretici seçilmiş. Daha kalitesiz. Ayrıca EMI filtresine özel PCB yapılmış. MOV var. Yani EMI filtresi tam.

1757188391487.webp

Regulasyonu güzel. Ripple değerleri yok.

1757188012073.webp

2. modelde EMI filtresine pek önem verilmemiş. 1 tane common choke bobinini eksik bıraktıklarını görebilirsin. Bunun dışında MOV da yok gibi görünüyor. Yani AC giriş hattından gelecek voltaj sıçramalarına karşı koruması bulunmuyor. PFC bobini oldukça büyük. Bulk kapasitör ise Teapo 85°C. Aishi’ye kıyasla daha kaliteli sayılır. Grup regulasyonlu zaten iki modelde.

1757188519024.webp

Regulasyon benzer.

1757188216194.webp

Ripple değerleri güzel.

Konudan bağımsız kullanmaya devam edeceksen içini açıp bir temizlemenin vakti gelmiş. Tozunu alıp fanını yağlasan veya değiştirsen iyi olur.

Kasaya özel bir model olabilir mi? Dış kasası benzemiyor çünkü.
Olabilir hocam ama bence sadece etiket farkı var. Şuan çıkarıp gösteremiyorum ama fan ızgarasının yeri, fanın kendisi, ızgaranın kendisi, kasasının vida yuvalarının yeri, vidaların kendisi, kabloların kılıfına kadar bendeki modelin tıpa tıp aynısı diyebilirim 😂 Sadece benimkinde ilk fotoğraftaki gibi farklı bir etiket var ve başka hiç bir yerinde bir şey yazmıyor.

1757189177910.webp