Çözüldü ThrottleStop ayarları laptopa zarar verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Benkogambit

Uzman
Selam, son birkaç gündür Skyrim oynarken sıcaklığım 85-95 arasına çıkmaya başladı, garip bir şekilde ESC basıp biraz bekledikten sonra 80-85 arasına düşüyor ama sonra tekrar artıyor, bazen anlık bazen sürekli. Laptopu bilgisayarcıya verene kadar aşağıya linkini attığım şekilde bir ayar çekmeye kalkıştım, prochot Offset'e 15 girdim, Max sıcaklık 85 oldu gibi duruyor, 1-2 derece oynayabileceği yazıyor linkte. Sıkıntı çıkarır mı? (işlemci 1005G1)(( 90'ın üzerinde fazla kalmıyor ama 88 89 derecelere çok geliyordu))

Çözüm
Yaptığınız ayar, işlemcinin sıcaklığının 85 dereceyi geçmesini engelliyor ve ısındığı zaman gücünü azaltıyor. Hiçbir problem çıkarmaz. Sadece performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz ki yaşayacaksınız büyük ihtimal fakat çok yüksek derecede FPS kaybı olacağını sanmıyorum.
Garip bir şekilde ESC basıp biraz bekledikten sonra 80-85 arasına düşüyor ama sonra tekrar artıyor, bazen anlık bazen sürekli.
Bunun sebebi, menüdeyken oyunun işlemci kullanımı düşürmesi. Biraz daha uzun beklerseniz sıcaklıklar daha da düşebilir bile. Hemen ısınmasının sebebi de uzun bir süre sıcak kalmış olması.
Bu sıcaklıklar, bu hava için normal bu arada.
Tamamdır, babama söyledim müsait olduğu zaman götürür inşallah bilgisayarcıya, laptopun arkası kırık da biraz kendim yapamam şimdi, o olana kadar da bu şekil idare edeceğim. Sağ olun hocam, bi sıkıntım olursa bu konu hakkında etiketlerim sizi.

Geri
Yukarı Alt