lobotomy

Becerikli
Yer
Kayseri
Elimde eski ASUS X541U laptop ve RX 560 var. Laptop eski olduğu için Thunderbolt desteği yok. Wi-Fi kart ile kasayı sökmek de istemiyorum, anlamıyorum çünkü. Çözüm bulabilmenin başka bir yolu yok mu?

i5 7200U işlemci ile zaten yapabilecekleriniz kısıtlı.

Thunderbolt yok, kasayı da açmıyoruz, eee? Hangi porttan veri aktarımı olacak? USB 3.0 mı? :)

Kasayı açsanız bile yapacağız eGPU masrafına değmez.

i5 7200U işlemci ile zaten yapabilecekleriniz kısıtlı.

Thunderbolt yok, kasayı da açmıyoruz, eee? Hangi porttan veri aktarımı olacak? USB 3.0 mı? :)

Kasayı açsanız bile yapacağız eGPU masrafına değmez.
Peki masrafları göz önünde bulundurmaksızın dediğiniz gibi kasanın içini açıp halledebilirsek RX560 ve 7200U ile bir sıkıntı yaşar mıyım?

Peki masrafları göz önünde bulundurmaksızın dediğiniz gibi kasanın içini açıp halledebilirsek RX560 ve 7200U ile bir sıkıntı yaşar mıyım?
Ayrıca PSU ve adaptör almanız gerekecek. Laptopun altını açıp Wi-Fi kartını çıkarmanız gerekecek. Kablonun sürekli bağlı olması gerektiğinden büyük ihtimal laptop sürekli bir yerde sabit olarak altı açık şekilde tutulması gerekecek. Overhead'ın azaltılması için mutlaka harici monitör kullanmak gerekecek. Sürücülerin 100% stabil çalışacağı da kesin değil.

Ayrıca PSU ve adaptör almanız gerekecek. Laptopun altını açıp Wi-Fi kartını çıkarmanız gerekecek. Kablonun sürekli bağlı olması gerektiğinden büyük ihtimal laptop sürekli bir yerde sabit olarak altı açık şekilde tutulması gerekecek. Overhead'ın azaltılması için mutlaka harici monitör kullanmak gerekecek. Sürücülerin 100% stabil çalışacağı da kesin değil.
Haklısınız, uğraşmaya değmez. RX560'ım boş boş duruyordu belki bir şeyler için kullanırım diye düşünmüştüm. Ne yapsam bilemedim. 🙂

Yaşama ihtimaliniz yüksek. İşlemci zaten U serisi, düşük güç tüketimli.

Bu eGPU işi ölme eşeğim ölme...

Haklısınız, uğraşmaya değmez. RX560'ım boş boş duruyordu belki bir şeyler için kullanırım diye düşünmüştüm. Ne yapsam bilemedim. 🙂
ROCm ile belki düşük seviyeli LLM'ler veya Stable Diffusion çalıştırılabilir. Onun haricinde yedek olarak dursun bence, satsan zaten çok bir para da etmez yani sattığına değmez.

Son düzenleyen: Moderatör: