Yeniçocuk

Başarılı
Yer
Orodruin
Merhaba ISS firması olarak Türk Telekom kullanıyorum. Sabah 850 numara arayıp internet kesintiniz ve altyapı sorununuz için 1'e basın dedi, basmadım kapattım. TT bana e-Devlet üzerinden ticari ileti şikayeti olarak ilgili kuruma iletebilirsiniz dedi ama şikayet konusunda benim sorunum ile alakalı durum yok. Yanlış yerden mi şikayet oluşturuyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu konuyla ilgili Cimer'e 2 kez başvurdum, aynı cevabı aldım. Size de ileteyim, boşuna uğraşmayın. Kısacası git yasal mercilere başvur diyor.

Kurumumuzun görevleri, elektronik haberleşme sektöründe düzenleme ve denetleme yoluyla etkin rekabetin tesisi, tüketici haklarının gözetilmesi, ülke genelinde hizmetlerin yaygınlaştırılması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, haberleşme alt yapı, şebeke ve hizmet alanında teknolojik gelişimin ve yeni yatırımların teşvik edilmesi ve bunlara ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla çıkarılan 05.11.2008 tarih ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ile belirlenmiş olup, bu Kanun hükümleri uyarınca yalnızca Elektronik Haberleşme Sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin neden olduğu tüketici ihlallerini değerlendirmektedir.

Bu kapsamda, tüketiciler tarafından işletmecilere gönderilen şikâyetlerin cevaplandırılması sağlanmakta ve şikâyet ve cevapların değerlendirilmesi sonucunda geneli ilgilendiren ihlallerin tespit edilmesi ile Kurum mevzuatlarının ihlal edilmesi durumunda mevzuatımız kapsamında gerekli düzenleme ve denetimler yapılmakta ve denetim sonucuna göre gerekli müeyyideler uygulanmaktadır.

Bu kapsamda alınan kararlar ve uygulanan müeyyideler Kurumumuz internet (http://www.btk.gov.tr/) sayfasından kamuoyuna duyurulmaktadır. Diğer taraftan tüketicilere yönelik yapılan düzenlemeler, alınan kararlar ve devam eden çalışmalar da internet sayfamızda yayımlanmaktadır.

Bu kapsamda şikâyetinizle ilgili , yasal mercilere başvurabileceğiniz değerlendirilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

Ben bu konuyla ilgili CİMER'e 2 kez başvurdum, aynı cevabı aldım. Size de ileteyim, boşuna uğraşmayın. Kısacası git yasal mercilere başvur diyor.

kurumumuzun görevleri, elektronik haberleşme sektöründe düzenleme ve denetleme yoluyla etkin rekabetin tesisi, tüketici haklarının gözetilmesi, ülke genelinde hizmetlerin yaygınlaştırılması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, haberleşme altyapı, şebeke ve hizmet alanında teknolojik gelişimin ve yeni yatırımların teşvik edilmesi ve bunlara ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla çıkarılan 05.11.2008 tarih ve 5809 sayılı elektronik haberleşme kanunu ile belirlenmiş olup, bu kanun hükümleri uyarınca yalnızca elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin neden olduğu tüketici ihlallerini değerlendirmektedir.

Bu kapsamda, tüketiciler tarafından işletmecilere gönderilen şikâyetlerin cevaplandırılması sağlanmakta ve şikâyet ve cevapların değerlendirilmesi sonucunda geneli ilgilendiren ihlallerin tespit edilmesi ile kurum mevzuatlarının ihlal edilmesi durumunda mevzuatımız kapsamında gerekli düzenleme ve denetimler yapılmakta ve denetim sonucuna göre gerekli müeyyideler uygulanmaktadır.

Bu kapsamda alınan kararlar ve uygulanan müeyyideler kurumumuz internet (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) sayfasından kamuoyuna duyurulmaktadır. Diğer taraftan tüketicilere yönelik yapılan düzenlemeler, alınan kararlar ve devam eden çalışmalar da internet sayfamızda yayımlanmaktadır.

Bu kapsamda şikâyetinizle ilgili, yasal mercilere başvurabileceğiniz değerlendirilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu.
Tüketici ile ilişkiler müdürlüğü

Dijital çağda hala bu tür sistemin olması saçmalık.