Kapatırlar. Hiç kimse de bir şey demez, Instagram'ın kapatılmasını bile savunan parlak zekaların olduğu bir ülkede bu tür yasaklar daha da çok görürüz.

Ayrıca bir anda yasaklamaya başladılar hepsini galiba halkın tepkisini ölçüp ona göre devam ediyorlar eğer böyle devam ederse daha kötü şeylerin olacağını düşünüyorum muhalefet de ses çıkarmıyor zaten.

Ayrıca bir anda yasaklamaya başladılar hepsini galiba halkın tepkisini ölçüp ona göre devam ediyorlar eğer böyle devam ederse daha kötü şeylerin olacağını düşünüyorum muhalefet de ses çıkarmıyor zaten.
Yıllardır olan bir sansür vardı zaten de halkın bu kadar tepkisiz olduğunu görünce direkt olarak yasaklamaya başladılar. Dediğim gibi kanzi diye tabir edilen, devleti Allah yerine koyan lavuklar olduğu sürece bu tür yasaklar devam edecek. TikTok'un kapatılmasını isteyenler sıra YouTube'a gelince istedikleri kadar ses çıkarsınlar, hiç kimse onların laflarını bir yerine takmayacak. :)

Instagram kapatildiysa orasi da cok rahat kapanir.

Artik baymadi mi bu konular hakkinda konusmak? Kapandiysa kapandi. Isimize neden bakmiyoruz acaba? Instagramdan para kazanmiyoruz hicbirimiz. Para kazananlar bizim kadar aglamadi. Krizi firsata cevirip kendinizi gelistirin iste.

Ben yasaklamalari hakli bulup savunmuyorum. Ya dogru duzgun ses cikarin ya da susun. Bu yapilan icini cekerek sesszice aglamak oluyor. Ya konusun ya susun.

Ben sahsen yasim ve gelecek planlarim dolayisiyla bu seylere sessiz kaliyorum. Eger sizin boyle kaygilariniz yoksa ve yasaklardan memnun degilseniz bunu belirtin.

Kapatılır. Ben diyorum "Bu ülkede her şey olabilir" diye. TikTok'un da, Ekşi'nin de, YouTube'un da kapatılması an meselesi. Ama sonucunda olacak şeyin bir hiç olacağı kesin. Kimse ses çıkartmayacak, koyun gibi davranmaya devam edecek. Eğer buna kelimenin tam anlamıyla "tepki" verilecekse sokağa çıkılıp tepki verilecek. Ama o kafa bizim millette de yok maalesef.

Çözümü gerçekten yasaklamak mı? Tam tersine yasak ve kısıtlama insana tatlı gelir, kullanmayan insan varsa da kullanır.
TikTok'un nasıl bir yer olduğunu biliyoruz ama çözüm yasaklamak değil.

Amaç "kullandırmamak" değilki zaten tersine insanların "kullanmasını" istemek. Mesela oyunların kırılması esasen istenir, peki bu neden yapılıyor? Bu insan aklına ve zekasına değer vermektir yani basit olarak "TikTok kapandı ama nasıl girebilirim" diye düşünen birisi aklını ve zekasını kullanıyordur. Ve çok basit bu çabayı gösterdiğinde VPN noktasına çabuk gelir ve bu akıl ve zeka pırıltısını sistem "ödüllendirir" yapılan şeyin suç, kötü olmasının hiç önemi yoktur, seri katil sisteme yakalanmadan yüzlerce kişiyi öldürüyorsa esasen sistem onu ödüllendiriyordur.