Makaleler
1
Tosla dijital kartım var, hesap onaylı değil (sadece oyun alışverişinde kullanıyorum çünkü) , internete açık kart. 1 seneyi aşkın süredir kullanıyorum sorun çıkarmadı hiç. Ama bugün banka reddetti, kartınızla bu işlemi yapma izniniz yok, "İşlem banka tarafından onaylanmadı. Hata mesajı: Bu işlem için kartınızın yetkisi yok. Lütfen bankanız ile görüşün." gibi hatalar veriyor. Kart internete açık olmasına rağmen neden hata veriyor anlayamadım.
Bilgisi olan varsa iyi olur, 3 saate VP'ye zam gelicek :D Evet derdim bu ne yazık ki

Dün Amazon.com.tr üzerinden verdiğim siparişimin ödemesi aynı sebeple banka tarafından reddedilmişti. Müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre alışverişi gerçekleştirdiğim sitedeki "Güven Faktörü" adını verdikleri özellik eksik olduğu için işlem reddedilmiş. "Güven Faktörü" olmayan sitelerde de işlem yapabilmek için hesabın onaylaı olması gerekiyormuş. Sizin de işleminiz benzer bir durumdan dolayı banka tarafından reddedilmiş olabilir.

Dün Amazon.com.tr üzerinden verdiğim siparişimin ödemesi aynı sebeple banka tarafından reddedilmişti. Müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre alışverişi gerçekleştirdiğim sitedeki "Güven Faktörü" adını verdikleri özellik eksik olduğu için işlem reddedilmiş. "Güven Faktörü" olmayan sitelerde de işlem yapabilmek için hesabın onaylaı olması gerekiyormuş. Sizin de işleminiz benzer bir durumdan dolayı banka tarafından reddedilmiş olabilir.
Hay Allah, hangi siteyi denediysem hata verdi. Güven faktörü eklemeyi mi ne unutmuşlar :D Amazon bile yani.
Neyse başka çare kalmadı gibi, gidip kimliği alayım ben.

Belki de CVV'yi yanlış girmissindir o yuzden 2. kez denediginde kart bloke edilmistir, musteri hizmetlerini arayip cozebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hay Allah, hangi siteyi denediysem hata verdi. Güven faktörü eklemeyi mi ne unutmuşlar :D Amazon bile yani.
Neyse başka çare kalmadı gibi, gidip kimliği alayım ben.
İlk okuduğumda çok şaşırmıştım. Sunulan sebep açıkçası beni ikna etmedi. Hesaptaki parayı Akbank ATM'sinden nakit olarak çekerek hesabımı kapatacağım.
3D Secure ekranı geliyor ardından hata veriyor.
Ben sorunsuz bir şekilde ödemeyi gerçekleştirmiştim ve siparişim de onaylanmıştı. Siparişim onaylandıktan yaklaşık 8 dakika sonra Amazon'dan mail alarak ödemenin banka tarafından reddedildiğimi öğrenmiştim.

İlk okuduğumda çok şaşırmıştım. Sunulan sebep açıkçası beni ikna etmedi. Hesaptaki parayı Akbank ATM'sinden nakit olarak çekerek hesabımı kapatacağım.

Ben sorunsuz bir şekilde ödemeyi gerçekleştirmiştim ve siparişim de onaylanmıştı. Siparişim onaylandıktan yaklaşık 8 dakika sonra Amazon'dan mail alarak ödemenin banka tarafından reddedildiğimi öğrenmiştim.

Onaylayacağım, yine olmazsa parayı çeker kapatırım hesabı.

@Techh Hesabı onaylıya geçirince sorun çözüldü :) Yardım için sağ olun.

Son düzenleme: