O fiyat bandında Renault'larda çift kavrama otomatikler var, anlayan birinin kullanması lazım. PSA grubunda EAT6 şanzımanlılar olabilir, 1.6 dizel motorlu kombinler güzel oluyor. Arkadaşın dediği gibi Opel'ler olabilir ancak çok usta usta gezmiş modeller Opel için sıkıntılı olabilir. O dönemin Ford'larında da çift kavrama var diye biliyorum. Almanlarda da çift kavrama bolca bulunur diye düşünüyorum. Biraz kompleks bir durum. Bir model bulup, internete o modelin şanzımanı nedir yazıp bakabilirsiniz, CVT (o dönemin Nissan CVT'leri problemli diye hatırlıyorum yanlış olmasın) ve Tork Konvertörlü şanzımanlar tam sizin için.
Teşekkürler bende eat6 308 ve clio 4 arasındayım şuan hangisi denk gelirse onu alacağım inşallah.

Teşekkürler bende eat6 308 ve Clio 4 arasındayım şu an hangisi denk gelirse onu alacağım inşallah.

Hocam Clio 4 o yıllarda 6 ileri kuru kavrama EDC kullanıyor diye hatırlıyorum, ilk tercihiniz EAT6'lı 308 olsun. Güzel araba, abim kullanıyor uzun süredir, sıkıntısı sorunu yok, üst paketlerinde cam tavan bile bulunabiliyor.

Arkadaşımız güzel özetlemiş. @Visal,

Eat6 olur gönül ister eat8 al ama bütçe önemli. Arada segment farkı var, 308 C segment. Clio b segment. Arada kaliteli, konfor, yalıtım, yol tutuş farkı var. 308 bu konuda daha iyi.

Çift kavrama kuru tip ise komple uzak dur.

308 eat8 denk getirebilirsin harikulade olur. Aktif olarak bu şanzımana sahip aracım var. 308 değil tabii.