Toyota Corolla Hybrid Sedan vs Toyota Corolla Hybrid SUV

Onu sürüş açısından demedim aslında, arabalardan çok anlamıyorum şu anlık sorun çıktığı zaman ne yapacağım bilemiyorum. O yüzden sorun çıkartmayacak bir araç lazım. Ayrıca C segment ve B segment arasındaki farklar neler?

Xceed zaten sorun çıkartmayacak bir model. Tek bilinen sorunu şanzıman kavrama değişimi. O da genelde 100.000 km sonrasında oluyor. Sorun çıkarmamasını istiyorsan illa Japon'a yönelmene gerek yok yani. PSA grubundan uzak dur, yeni araçlarda 2020 sonrası VAG grubuna çok yaklaşma yeter. Belli ki dizel de istemiyorsun geriye zaten fazla sorunla uğraşacağın bir şey kalmıyor. Segmentler arası kalite, donanım, boyut ve işçilik farkı vardır.

Hocam bir konuyu netleştirmek isterim. Sizin hedefiniz 'benzin bitmez abi' rozeti mi? Yoksa can sıkıntısı durumları var mı? Açık sözlü bir insanımdır. Eğer böyle bir niyetiniz var ise, sistem otomatik olarak o rozeti veriyor. Bu şekilde düşünüyorsanız, etik değil, her şeyden önce. Konularınıza yazan insanlara emeğine yazık çünkü. Böyle şeyler beni üzer şahsen. Ayırt etmeye çalışıyorum. Eğer yanılıyorsam da kusuruma bakmayın, benim hatam. Yoksa ben etiketlendiğim her konuda destek olmaya çalışıyorum, zamanım oldukça. Bilgi gizlemeyi sevmem. Öğrenmek ve öğretmek sevdiğim şeylerdir. @25457

Hocam yakında tam otomatik şanzımanlara geçiyor Kia grubu. DCT şanzımanından tamamen kurtuluyoruz. Sağ-solu belli olmuyor çift kavramaların yine de. 40-50 bin km civarında şanzımanlar indirenler var hala DCT tarafında. Aşırı kararsız bir şanzıman gerçekten. @Görkem Say

Son düzenleme:
Hocam arabalardan gram anlamam, elimde olsa rozet almak istemem zaten. Kararsız olduğum için fazla konu açtım. Yanlış bir şey yaptıysam kusura bakmayın.

Hocam arabalardan gram anlamam, elimde olsa rozet almak istemem zaten. Kararsız olduğum için fazla konu açtım. Yanlış bir şey yaptıysam kusura bakmayın.

Bu iki araç aslında aynı araç. Corolla platformundan yükseliyor Corolla SUV. İkisini de gönül rahatlığıyla alabilirsin. Ölümsüz E-CVT şanzıman var iki araçta da. Corolla SUV sadece yerden yüksektir. Birbirine karşı majör üstünlükleri yok. Hatta Sedan Corolla yol tutuş konusunda daha başarılı. Corolla Sedan malesef altı alçaktır.

Bende rozet karşıtı değilim, hatta taşıt dünyasında keşke onda da olsa dediğim insanlar var. Ama malesef sistem atıyor bunları. Sırf bu rozetler yüzden boş mesaj atan insanlar vardı bir ara, örnekleri çoktu çünkü. O zaman ben yanlış anlamışım, kusura bakma. Öyle düşünmediğine sevindim.

Açık konuşmak gerekirse, bende bu iki tercih arasında çok kararsız kalırdım. Birbirlerine çok yakın araçlar. Tercihim yerden yüksek yapısı nedeniyle Corolla SUV olurdu.

Sedan almayacağım o zaman, yukarıdaki arkadaşın önerdiği Kia Xceed mi tercih etmeliyim Corolla SUV mu?

Kia'dan bahsedilmiş, biraz değinelim. XCeed, özelinde oldukça yakışıklı bir araç. Kia ve Hyundai Türkiye'nin de 0 araç fiyatlandırması ülkemizde muadillerine göre daha iyi. 2.120.000₺'den başlıyor 0 XCeed'in fiyatları, bu da onu rakiplerine göre iyi kılıyor.

Ben alınmışken eğer 0 alınacaksa XCeed 1.6L 150 PS DCT versiyonunun alınmasının taraftarıyım. Araç hibrit olmadığı için, yakıt masraflarını da gözden çıkarmak gerekiyor.

0 alınmayacaksa, yukarıda önerildiği gibi 1.5L versiyonu da mantıklı olur.

Corolla SUV ise, kendi özelinde hibrit oluşundan yakıt tüketimi konusunda çok başarılı kılıyor. Dolaylı yoldan hibrit olduğu için, şanzımanı da çift kavrama değil. Şanzıman bakım maliyeti de bu yönde daha uygun. K110 olması lazım şanzımanının.

XCeed'in şanzımanına gelecek olursak, 7 ileri DCT, Hyundai Powertech şanzımanıyla geliyor. Genelde bu şanzıman, sorunsuz çift kavramalar arasında anılır. Kod ismine vs. girmeyeceğim, Kia ve Hyundai grubunda o kadar detaya ihtiyaç yok.

Ben iki araç arasından XCeed tercih ederdim. Eğer isteğiniz iç mekan kalitesi, yalıtım ve sportiflik ve performans ise. Ama genişlik, yakıt tüketimi ve biraz da yerden yükseklik istiyorsanız Corolla SUV tabi ki.

Maalesef hem sorunsuz sanziman - motor kombinasyonu olan, hem de donanimli, konforlu, ic mekan kalitesi yuksek arac bu fiyatlar yok hocam siz de biliyorsunuz zaten. Benim araclara karsi bakis acim tamamen sorunsuz ama donanim - ic mekan kalitesi acisindan zayif araba yerine 1-2 tane maliyeti cok yuksek olmayan sorunu olan ama donanim, ic mekan kalitesi ve yalitim tarafinda avantaj getiren arabalarin tercih edilesi oldugu yonunde. Aracta yazilimsal sorun yoksa, kronik olsa da cok buyuk bir problem degilse o sorunu goz ardi ediyorum. Kuru kavramalarda kavrama degisimi de bu sinifa giriyor benim icin. Aynisini DQ200 icin de diyecegim ama VW'lerin fiyatlari asiri ucuk. Arabalar hem ic mekan tarafinda kalitesiz, hem suspansiyon konforu yok hem pahali hem de kavrama sorunuyla geliyor. Ote yandan Xceed'in tek problemi kavrama sorunu cikarabilecek sanzimana sahip olmasi. O da zaten biraz sansa biraz da kullanima bagli. Araci cok hor kullanmayan biriyseniz 100.000'den once problem cikarma ihtimali dusuk.

XCeed modelini bende beğeniyorum. Bağımsız süspansiyondan vazgeçmediler, tebrik ediyorum. Bunun üstüne tam otomatiğe geçince, satış rakamları da çok yükselir. Motor ve donanım olarak güzel bir araç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…