TP-Link Archer TX20U bağlantı problemi

SquWave

Uzman
2020'den beri TP-Link TL-WN822N Wi-Fi adaptörünü sorunsuz kullanıyordum. Ancak 5 GHz desteklemediği için değiştirerek TP-Link Archer TX20U modelini aldım. Cumartesi akşamı kurdum sorunsuz çalıştı. Dün sabah (pazar) bilgisayarı açınca Aygıt Yöneticisi'nde cihaz sorunsuz çalışıyor gözüküyor ancak hiçbir ağ gözükmüyor ve bu nedenle bağlanılmıyordu. Denetim Masası'ndaki ağ adaptörleri kısmında cihaz devre dışı görünüyordu ve aktif edilemiyordu. TP-Link tarafıyla iletişime geçince driverı sil yükle ve modem arayüzünden kanal değiştirme dışında elle tutulabilir bir çözüm önerisi sunulmadı. Benzer sorunu yaşayıp çözen varsa veya olası çözüm önerisi sunabilecek varsa çok sevinirim.

Ek olarak sorunu çözmek için bilgisayarı yeniden başlatırken veya kapatırken bilgisayar kapanmıyor. Mecburen kasanın güç tuşundan kapatmam gerekiyor.

Ne yazık ki durum güncellemesi yapmam gerekiyor. Öncelikle bu sürüme geçemedim. Bir çok yol denedim kendimce ama bir türlü olmadı. Kendi yazdığım çözümde ise problem yaşamaya devam ediyorum. Bağlantı kopuyor ve bağlı olduğu zamanlarda ise arada hız çok düşüyor, dengesizlik yaşanıyor. Cidden 2 haftadır şu problemleri çözememiş olmak çok can sıkıyor. Çözümün format olacağını bilsem onu bile atacak durumdayım.

Gördüğüm kadarıyla benzer sorunu yaşayan insanlar mevcut (Reddit) (Microsoft) ama net çözümü yok. Çünkü sunulan ve gördüğüm tüm yöntemleri denedim ama işe yaramadı. @Recep Baltaş abi senden bir ricam olacak. Sanırım menzil genişletici gibi cihazlar ile kablolu bağlantı sağlamak mümkün. Ben işe yarar bunları bulabildim. Bunlar arasından veya aynı işleve sahip ve bu fiyat aralığında (Max. 1500 tl) cihaz önerebilir misin?

Ek olarak sorun sadece 5 GHz'de yaşanıyor. 2.4'te herhangi bir sorun yok.

Son düzenleme:
Nasıl bir sorun oldu?
İlk başta hali hazırda kurulu olan driverı silmeden yükledim. Kurulum tamamlandı dedi ancak aygıt yöneticisinde kontrol ettiğimde sürüm değişmedi. Sonra kaldırıp direkt güncel sürümü yükledim ama bu seferde sanırım cihaz driverı göremedi. Çünkü cihazı takınca bilgisayar CD gibi algılıyor ve "Bu Bilgisayar'dan" direkt driver yüklenince cihaz aktif oluyordu. Ben direkt driveri TP-Link'in sitesinde yükleyince bu CD olarak algılama durumu olmadan direkt algılıyordu. Güncel sürüm driverda CD olarak algılama devam etti ve eski driveri yüklemeden cihaz çalışmadı. Daha sonra eski sürümü yükleyip aygıt yöneticisinden güncellemeyi denemedim ama yine güncelledi yazmasına rağmen sürüm değişmedi. Son olarak direkt driver dosya konumuna manuel olarak yüklemeyi denedim ve yine sürüm değişmedi.

Ek olarak evde bulunan TP-Link RE200 menzil arttırıcıyı bilgisayara çok yakın bir prize takıp kurdum. Bu cihazın dağıttığı 5 GHz ağına sorunsuz bağlanıp kullanabiliyorum ancak bundaki sorun hız çok düşüyor. Direkt modemin dağıttığı 5 GHz ağında yaptığım kablosuz hız testinde 100 Mbps'yi indirme ve 20 Mbps yükleme hızını (Pakette sunulan max. değerler) rahatlıkla görebilirken menzil arttırıcı ile max. 50'ye 20'i alabiliyorum.

INF ile yükleyin:

Görseldeki yerde cihazın şu anki model adıyla (TP-Link Wireless USB Adapter) aynı bir seçenek olmadığı için görselde gözüken en üstteki seçeneği seçerek güncelledim. Normalden uzun sürdü ve tamamlandığında hata verdi ama aygıt yöneticisinde sürüm değişti. Daha sonra yeniden başlattım ama bağlanabileceğim hiçbir ağ gözükmedi. Bende yine aygıt yöneticisinde eski sürüme geri döndüm.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 91
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…