Emobek

Çalışkan
Geçen hafta Türk Telekom fibere geçiş yaptım. Wi-Fi 6 destekli Huawei LG8245x6-50 modemini verdiler. Ben de Wi-Fi 6 destekli TP-Link Archer TX20U USB adaptör modelini aldım. Normalde bir sorun yoktu fakat birkaç gün önce rastgele aralıklarla (5, 10, 15 dk) pingim 12-13'ten 500'lere çıkmaya başladı. Ping artışı olduğu zaman jitter da yükseliyor, Pingplotter SS'i ekleyeceğim.

Soruna bayağı uğraştım bir türlü çözemedim. Adaptör USB 3.0 portunda aklıma gelen tek şey bandları ayırdım, belki o yüzdendir. 5 GHz'de de 2.4 GHz'de de denedim, kabloyla da denedim sonuç değişmedi. Telefonda böyle bir artış olmuyor, bu yüzden sorunun bilgisayar kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Şimdiden yardım için teşekkürler.

Screenshot 2025-08-08 192640.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta Türk Telekom fibere geçiş yaptım. Wi-Fi 6 destekli Huawei LG8245x6-50 modemini verdiler. Ben de Wi-Fi 6 destekli TP-Link Archer TX20u USB adaptör modelini aldım. Normalde bir sorun yoktu fakat birkaç gün önce rastgele aralıklarla (5, 10, 15 dk) pingim 12-13'ten 500'lere çıkmaya başladı. Ping artışı olduğu zaman jitter da yükseliyor, pingplotter SS'i ekleyeceğim.

Soruna bayağı uğraştım bir türlü çözemedim. Adaptör USB 3.0 portunda aklıma gelen tek şey bandları ayırdım, belki o yüzdendir. 5 GHz'de de 2.4 GHz'de de denedim, kabloyla da denedim sonuç değişmedi. Telefonda böyle bir artış olmuyor, bu yüzden sorunun bilgisayar kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Şimdiden yardım için teşekkürler.

Eki Görüntüle 171350

Aynı durum bende de CS de var ping her 5 10 dakikaya bir 50'den 100'e çıkıyor sorun devam ederse iade edeceğim.

adaptörü başka bilgisayarda da denedim aynı hatayı aldım ethernette sorun düzeldi anlık bir sorundu herhalde kısaca adaptörün defolu olduğunu düşünüyorum iade edeceğim modeli almak isteyen 2 kere düşünsün diyeyim konuyu böyle kapatalım