TP-Link EX20v TT Root işlemi için öncelikle bilgisayarınızdaki internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve Ethernet portunun ismini giriyoruz.

1766583515163.webp

Uygulama otomatik olarak root kullanıcısını aktif edecek şifre belirleyecek ve TR069 (CWMP) devre dışı bırakacaktır.

1766583702073.webp

1766583730054.webp

Kullanıcı adı: Root şifre: Root2025. olarak giriş yapabilirsiniz.

1766583803233.webp

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Elimde olan modellere işlem yapıyorum şimdilik devamı gelecektir.

Denediğim çoğu modemin yöntemi farklı o yüzden ayrı ayrı uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/wa76kuwzq2bfs08/TPLINK-EX20v_Root_Tool.zip/file

Hayır hiçbir sorun oluşturmuyor sıfırladığınızda tekrardan kapanıyor root erişimi. Bu modemden sanırım olması lazım elimde bir bakayım eğer varsa paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS işlemini dahi ayarlayamıyorum acaba bende mi problem var?

Root atmadan önce PPPoE bilgilerinin girildiği kısımda DNS ayarlama kısmı vardı. Orayı kullanarak DNS kullanıyordum. Root attıktan sonra hem orayı doldurmak lazım hem de lan ayarlarındaki DNS kısmını doldurmak lazım. Sadece birini doldurunca etki etmiyor. Müsait olunca SS atarım.

Root atmadan önce PPPoE bilgilerinin girildiği kısımda DNS ayarlama kısmı vardı. Orayı kullanarak DNS kullanıyordum. Root attıktan sonra hem orayı doldurmak lazım hem de lan ayarlarındaki DNS kısmını doldurmak lazım. Sadece birini doldurunca etki etmiyor. Müsait olunca SS atarım.
Bahsettiginiz kisma simdi baktim; orasi DHCP nin (LAN) dns adres kismi. TTNET, modemlerinde WAN kisminda dns degistirmeye izin vermiyor.

Edit: Henuz rootlamadim.

@Ferdi Burak selam. Bende EX20V kurulum tamamlanıyor ancak modemi kapatıp açtım malum LAN portundan bağlantı gerçekleşemiyor. LAN 1'den ya da diğer LAN portlarından bağlanabiliyor ancak root olmuyor. Kullanıcı adı şifre kabul etmemekle beraber sanki root olmamış gibi eski şifreyle girilebiliniyor.

Ayrıca bekleyip duruyor diyen arkadaşlar size uyarı verince kablonuzu bulunduğu porttan çıkarıp aynı anda lan portuna takın 3 5 saniye sonra bağlanıyor ve kurulum tamamlanıyor.

@Ferdi Burak Selamlar bende EX20V kurulum tamamlanıyor ancak modemi kapatıp açtım malum LAN portundan bağlantı gerçekleşemiyor Lan 1 den yada diğer lan portlarından bağlanabiliniyor ancak root olmuyor kullanıcı adı şifre kabul etmemekle beraber sanki root olmamış gibi eski şifreyle girilebiliniyor.

Ayrıca bekleyip duruyor diyen arkadaşlar Size Uyarı verince kablonuzu bulunduğu porttan çıkarıp aynı anda lan portuna takın 3 5 saniye sonra bağlanıyor ve kurulum tamamlanıyor.
ID:root
Şifre: Root2025. (sonunda nokta var) Böyle deneyince giriyor mu?

ID: Root.
Şifre: Root2025. (sonunda nokta var) böyle deneyince giriyor mu?

Hayır olmuyor cihaz sanki root işlemini almıyor gibi. Çünkü işlem tamamlandıktan sonra enter tuşuna basıp programdan çıkıyorum. Modemi hem direk girmeye çalıştığımda hem de kapatıp açtığımda sanki hiçbir işlem yapılmamış gibi " kullanıcı adı: Root şifre root2005." kabul etmiyor. ISS'nin kullanıcı adı ve şifresiyle girebiliyorum. Acaba sıkıntı nerede?

@Ferdi Burak hocam elinize sağlık öncelikle. npcap 1.87 sürümü kurmuş olmama rağmen program Router'ı görmedi. Bunun için bir çözümünüz var mı? @Recep Baltaş 'ın videolu rehberindeki işlemleri birebir yaptım ama sonuç alamadım. Sanıyorum IP alamıyor bilgisayarım. Elle 192.168.1.x IP girmem işe yarar mı? Cihaz EX520v.

Son düzenleme:
@Ferdi Burak hocam elinize sağlık öncelikle. npcap 1.87 sürümü kurmuş olmama rağmen program Router'ı görmedi. Bunun için bir çözümünüz var mı? @Recep Baltaş 'ın videolu rehberindeki işlemleri birebir yaptım ama sonuç alamadım. Sanıyorum IP alamıyor bilgisayarım. Elle 192.168.1.x IP girmem işe yarar mı? Cihaz EX520v.

Uygulama modem ile aynı ağda olabilmesi için bilgisayara statik ip veriyor modeme ise dhcp ile ip adresi veriyor daha sonra işlemleri tamamlıyor. Uygulamanın çalışabilir olması için ncap yüklü olması gerekir ve modemi sıfırlamanız gerekebilir. Bu tarz sorunlar yaşanmaması için kapsamlı yeni bir uygulama geliştiriyoruz bittiğinde paylaşımı yapacağım.

Uygulama modem ile aynı ağda olabilmesi için bilgisayara statik IP veriyor modeme ise DHCP ile IP adresi veriyor daha sonra işlemleri tamamlıyor. Uygulamanın çalışabilir olması için ncap yüklü olması gerekir ve modemi sıfırlamanız gerekebilir. Bu tarz sorunlar yaşanmaması için kapsamlı yeni bir uygulama geliştiriyoruz bittiğinde paylaşımı yapacağım.

Yeni geliştireceğiniz uygulamada eğer imkanı var ise şu PlayStation'lardaki Discord erişim engelini de aşacak bir yöntemle çalışma imkanı olsa harika olur ama bendeki hayal galiba :D.