Nighty

Çalışkan
Bu ayarı eskiden aktifleştirebiliyordum ama şimdi aktifleştiremiyorum.

Modem: TP-Link VR2100

Screenshot_1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ayarı eskiden aktifleştirebiliyordum ama şimdi aktifleştiremiyorum.

Modem: TP-Link VR2100

Eki Görüntüle 169119
TP-Link VR2100 modemde QoS ayarını aktifleştirememenizin nedenini ve çözümünü adım adım inceleyelim:

1. Modem Firmware Güncellemesi:
- Modeminizin yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski firmware sürümleri bazı ayarların düzgün çalışmamasına neden olabilir.
- TP-Link'in resmi web sitesinden en son firmware sürümünü indirin ve güncelleştirin.

2. QoS Ayarlarının Kontrolü:
- QoS ayarlarını yapmadan önce bu bölümde başka bir ayar yapılmadığından emin olun. Aynı anda birden fazla QoS kuralı veya öncelik ayarını değiştirirken hata alabilirsiniz.

3. İnternet Bağlantısını Doğrulama:
- Modemin İnternet bağlantısının aktif olduğundan emin olun. Bağlantıda bir sorun varsa QoS ayarları etkilenebilir.

4. Ağ Ayarlarını Gözden Geçirme:
- Modem arayüzündeki ağ ayarlarını kontrol edin. Özellikle IP bazıları veya DNS ayarlarının doğru olduğundan emin olun. Yanlış ayarlar QoS kullanımını kısıtlayabilir.

5. Factory Reset (Fabrika Ayarlarına Döndürme):
- Tüm adımlarda sorun devam ederse, modemi fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünebilirsiniz. Bu, QoS ayarı da dahil olmak üzere tüm ayarları sıfırlar ancak internet yapılandırmanızı yeniden yapmanız gerekecektir.

6. Tekrar Deneme:
- Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra QoS ayarını tekrar deneyin.

Eğer sorun devam ederse, hatayı daha detaylı incelemek için modemin arayüzündeki hata koduyla ilgili kullanıcı kılavuzuna veya destek sayfasına göz atabilirsiniz.