TP-Link VR2100 modemde QoS ayarı açılmıyor

Nighty

Çalışkan
Bu ayarı eskiden aktifleştirebiliyordum ama şimdi aktifleştiremiyorum.

Modem: TP-Link VR2100

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ayarı eskiden aktifleştirebiliyordum ama şimdi aktifleştiremiyorum.

Modem: TP-Link VR2100

Eki Görüntüle 169119
TP-Link VR2100 modemde QoS ayarını aktifleştirememenizin nedenini ve çözümünü adım adım inceleyelim:

1. Modem Firmware Güncellemesi:
- Modeminizin yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski firmware sürümleri bazı ayarların düzgün çalışmamasına neden olabilir.
- TP-Link'in resmi web sitesinden en son firmware sürümünü indirin ve güncelleştirin.

2. QoS Ayarlarının Kontrolü:
- QoS ayarlarını yapmadan önce bu bölümde başka bir ayar yapılmadığından emin olun. Aynı anda birden fazla QoS kuralı veya öncelik ayarını değiştirirken hata alabilirsiniz.

3. İnternet Bağlantısını Doğrulama:
- Modemin İnternet bağlantısının aktif olduğundan emin olun. Bağlantıda bir sorun varsa QoS ayarları etkilenebilir.

4. Ağ Ayarlarını Gözden Geçirme:
- Modem arayüzündeki ağ ayarlarını kontrol edin. Özellikle IP bazıları veya DNS ayarlarının doğru olduğundan emin olun. Yanlış ayarlar QoS kullanımını kısıtlayabilir.

5. Factory Reset (Fabrika Ayarlarına Döndürme):
- Tüm adımlarda sorun devam ederse, modemi fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünebilirsiniz. Bu, QoS ayarı da dahil olmak üzere tüm ayarları sıfırlar ancak internet yapılandırmanızı yeniden yapmanız gerekecektir.

6. Tekrar Deneme:
- Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra QoS ayarını tekrar deneyin.

Eğer sorun devam ederse, hatayı daha detaylı incelemek için modemin arayüzündeki hata koduyla ilgili kullanıcı kılavuzuna veya destek sayfasına göz atabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…