Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce motorumu aldım; bundan önce sadece bir kere motor sürme deneyimim olmuştu, o da Ocak ayında. Onun dışında hayatımda ilk kez motora binme deneyimim oldu diyebilirim. Bu süreçte trafiğe kapalı alanda, kendi kendime bazı yerlerde YouTube'dan video izleyerek scooter ile pratik yaptım. Kapalı alanlarda, yani trafiğin çok olmadığı mahalle arasında iyiyim, gayet stabil gidiyorum. Ancak daha yoğun yerlerde arabalar üstüme geliyormuş gibi hissediyorum. Mesela bir yerde durduğumda, biri arkadan çarpacak korkusuna kapılıyorum. Ya da ayaklarımı yere koyduğumda, yandan bir araba geçerken ayağımı ezecekmiş gibi hissediyorum. Geçen gün kavşaktan çıkan bir araba, ben yolumda giderken bana bakmadan direkt önüme atladı, ani fren yapmak zorunda kaldım. Bu tarz olaylar içinde çok dikkatli olmak gerekiyor; muhtemelen deneyim kazandıkça bu olayların üstesinden geleceğim. Belki trafikte ustalaşmış kişiler için çocuk oyuncağıdır bunlar, ama bana çok korkutucu geliyor. Sizce bu trafik korkusunu nasıl yenebilirim? Ehliyet için yazılı sınavlar bittikten hemen sonra sürücü kursuna gideceğim.
Bir de kadın sürücüler çok korkutuyor, her an ezecekler gibi hissediyorum. Bunun korkusuna bir çözüm var mı?