Trendyol'da i5-3470 & GT 740 sistem 17.099 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam beni ikna etmeye çalışıyorsunuz, kafam karıştı. DDR3 eski bir birim değil mi yahu, 14 senelik arayüz

@TurboxTiryakisi, hocam sakince düşünün.

Madem DDR3 güçlü bir platform, OpenAI neden Shein ve Aliexpress üzerindeki Çin'li RAM üreticilerine yatırım yapmadı? Daha uygun olmaz mıydı? Bu kadar güçlü bir platformun üzerine OpenAI'dan önce başkaları cökerdi.

DDR5 üzerinde çalışmalarının elbet bir sebebi var.

Hocam OpenAI dediğin yapı kurumsal bir dev, onlar parayı sokağa atma lüksüne sahip. Bizim gibi son kullanıcıyı ve kapıdaki RAM üretim krizini düşünmezler. Çinli üreticiler şu an sessizce piyasayı domine ediyor; Shein veya Aliexpress üzerinden dönen o devasa sirkülasyon, aslında kriz anında bize ulaşacak tek stok kaynağı. OpenAI laboratuvar ortamında DDR5 ile hayal kurarken, biz üretim krizinde DDR3 ile gerçek dünyada hayatta kalacağız. Büyük resme odaklanın!

DDR3 ne hocam? 2.el daha adam akıllı sistem toplanır. Zaten bunun içindekilerde sıfır değil. AM4 toplanabilir.

Yapmadi değil yapamadi Shein ve AliExpress'teki üreticiler o kadar buyuk ki OpenAI'in gücü yetmedi.
Ayrıca birileri daha var bu RAM fiyatlarını yükselten kim olduğunu biliyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…