Ziraat Bankası, Bankkart Genç Troy Temassız Discover kartı gönderiyor. Kart numarası 6 ile başlıyor. Kart işlemleri bölümünden yurt dışı işlemini açtıktan sonra Amazon, N11 veya ByNoGame, Steam, Epic Games gibi platformlarda geçerli olur mu? Forumlarda yarım yamalak bilgiler var.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Kesin olarak konuya nokta koyayım.
Troy Discover co‐brand’li Bankkart Genç yurt dışı ve uluslararası Discover ağı kabul eden her noktada kullanılabiliyor. Ancak her platformun kendi kabul ettiği kart şemalarına bağlı; bu nedenle genel geçerlilik şartları için şöyle bir derleme yapabiliriz:
Kaynak
Örneğin Amazon.com sitesinde;
Troy Discover co‐brand’li Bankkart Genç yurt dışı ve uluslararası Discover ağı kabul eden her noktada kullanılabiliyor. Ancak her platformun kendi kabul ettiği kart şemalarına bağlı; bu nedenle genel geçerlilik şartları için şöyle bir derleme yapabiliriz:
- Kartın arka yüzünde Discover logosu bulunmalıdır.
- İnternet bankacılığından yurt dışı işlemleri (uluslararası ödemeler) aktif edilmelidir.
- İşlem yapılan satıcı veya platform Discover şemasını desteklemelidir.
Kaynak
Örneğin Amazon.com sitesinde;
- Visa (including the Amazon Rewards Visa Signature Card)
- Amazon Store Card
- Amazon Secured Card
- MasterCard/EuroCard
- Discover Network
- American Express
- Diner's Club (U.S. billing addresses only)
- JCB
- NYCE
- STAR
- China UnionPay (credit card only)
- Visa, MasterCard, or American Express prepaid credit or gift cards
Ziraat Bankası, Bankkart genç Troy temassız discover kartı gönderiyor. Kart numarası 6 ile başlıyor. Kart işlemleri bölümünden yurt dışı işlemini açtıktan sonra Amazon, N11 veya ByNoGame, Steam, Epic Games gibi platformlarda geçerli olur mu? Forumlarda yarım yamalak bilgiler var.
Hayır, tamamen rezalet bir odeme hizmeti. Almayın aldırmayın.
- Makaleler
- 6
Ziraat Bankası, Bankkart Genç Troy Temassız Discover kartı gönderiyor. Kart numarası 6 ile başlıyor. Kart işlemleri bölümünden yurt dışı işlemini açtıktan sonra Amazon, N11 veya ByNoGame, Steam, Epic Games gibi platformlarda geçerli olur mu? Forumlarda yarım yamalak bilgiler var.
Amazon'da vardı ama diğerleri Troy ödeme yöntemini desteklemiyor diye biliyorum. Mastercard'ya da Visa isteyin. Daha yurt içinde çalışmıyor
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bildiğim kadarıyla 6 ile başlayan Troy kartları yurt dışında American Express, Discover ve Diners Club geçen her yerde geçiyor. Kartın arkasında zaten Discover logosu olması lazım. Buna online servisler de dahil.
9 ile başlayan Troy kartları sadece yurt içinde geçiyor.
bahacprz
Uzman
Ziraat Bankası, Bankkart genç Troy temassız discover kartı gönderiyor. Kart numarası 6 ile başlıyor. Kart işlemleri bölümünden yurt dışı işlemini açtıktan sonra Amazon, N11 veya ByNoGame, Steam, Epic Games gibi platformlarda geçerli olur mu? Forumlarda yarım yamalak bilgiler var.
İnternet alışverişine fiziksel kullanma bence bir tane sanal kart oluştur senin içinde daha güvenli olur.
İnternet alışverişine fiziksel kullanma bence bir tane sanal kart oluştur senin içinde daha güvenli olur.
Zaten sanal kart için öyle yapıyordum daha önceden Visa vardı çipi bozuldu değiştirmek zorunda kaldım basıldı yolda geliyor. Troy olur diye aklıma da gelmedi. En son çare tekrar arayıp Master Card veya Visa isterim. Discover yurt dışı için ödeme yapılabiliyor yazıları gördüm ama tam emin olamadığım için bu konuyu açtım.
Bildiğim kadarıyla 6 ile başlayan Troy kartları yurt dışında American Express, Discover ve Diners Club geçen her yerde geçiyor. Kartın arkasında zaten Discover logosu olması lazım. Buna online servisler de dahil.
Kartım geldiğinde denemek isterim. Steam üzerinden American Express ile ödeme seçeneği var. Emin olmak için yapıyorum ama para çekerse de sıkıntı olur.
Astronotarda
Üstün
Discover damgalı kartlar yurtdışı ödemelerde de geçebiliyor diye biliyorum. Ben Discover kartımla Steam alışverişi yapabilmiştim.
Kart gönderi takip ekranında Bankkart Genç Troy Temassız (Discover) şeklinde yazıyor. Herhalde bende alışveriş yapabilirim. Kart ayarlarından yurt dışı alışverişi açmam gerekiyor sanırım.Discover damgalı kartlar yurtdışı ödemelerde de geçebiliyor diye biliyorum. Ben Discover kartımla Steam alışverişi yapabilmiştim.
Joe Pillow
Çalışkan
American Express ile Discover ayrı sistemler. Steam’den oyun almak için banka Visa veya Mastercard sanal kart verirse onu kullanabilirsiniz, yoksa kartınızı değiştirmeniz gerekecek.Zaten sanal kart için öyle yapıyordum daha önceden Visa vardı çipi bozuldu değiştirmek zorunda kaldım basıldı yolda geliyor. Troy olur diye aklıma da gelmedi. En son çare tekrar arayıp Master Card veya Visa isterim. Discover yurt dışı için ödeme yapılabiliyor yazıları gördüm ama tam emin olamadığım için bu konuyu açtım.
Kartım geldiğinde denemek isterim. Steam üzerinden American Express ile ödeme seçeneği var. Emin olmak için yapıyorum ama para çekerse de sıkıntı olur.![]()