Türkiye'nin ana dili olmamasına rağmen TRT kurdi diye kanal var olması sizi rahatsız etmedi metlüt programı mı etti? Kürtçe konuşmak mecliste bile yasakken neden özel bir TRT kanalı var?

Arkadas arkadas...
TRT kurdiyi savundugumu nereden cikardin? Olayi sabote etmekten baska bir şey degil dediginiz. Ayrica diger bir arkadasin soyledigi gibi serefsizleri susturmak icin biraz daha o kanalin acilis nedeni.
TRT Spor diye bir kanal varken TRT 1 gibi kanallari Mac ile sabote ederkenki tepkiyi bu olayada veriyorum. Her icerigin kendi bir kanali var. Yani bu programin TRT Türk adli kanalda paylasilmasi TRT 1'de cizgi film, TRT çocukda dizi paylasilmasi gibi bir olay. Xaten bu kanal adinin sanini veremiyor orasi ayri. Sabah baslangic cizgi film, ogleni dizi, aksami dini icerikler. Türk ismi koyuyorsan Türk'ler hakkinda icerik yapacaksin bir kere.

İlk başta deseydi ki TRT 1 de haberler olsun, TRT Türk'te Türk tarihimiz eskiden yeniye Türk toplumları ile alakalı konular olsun vs. vs. ( Mesela TRT İslam bu kanalda da mevlüt benzeri programlar olsun.) Bu dediklerine sonuna kadar katılacaktım. Fakat kusura bakmasında çok saçma bir cümle ile yola çıktı.

Evet baslangic ne kadar İslam dusmaniymisim gibi bir cumleydi. Benim derdim dinler degil, isteyen bana karismadigi surece istedigine inanir. Olay kanallarin isgali.

Halkın yüzde 70 80 civarı Müslüman olduğu için olabilir mi orada budizm vs gösterecek hallederi yok. Konu açmak için konu açmayın.

Olaya bir Hristiyan'in veya Budistin gozunden bak bir de. Ulkede sozde her din ayni ama İslam hakkinda program yapiliyor. Sende kendi dinin ile alakali bir program istemez misin? Iste bunlari onlemek icin boyle kanallarda konudan uzak saçma sapan isler yapilmamali. Yayinliyorsan Diyanette yayinlarsin. Diger dinler icinde kanal acarsin.

Bu kanalın tek olayı oy toplamak olabilir.

Diger arkadasta, sizde dogru soyluyor. Onceligi oy, yan gorevi ise susturmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadas arkadas...

TRT kurdiyi savundugumu nereden cikardin? Olayi sabote etmekten baska birsey degil dediginiz. Ayrica diger bir arkadasin soyledigi gibi serefsizleri susturmak icin biraz daha o kanalin acilis nedeni.

TRT Spor diye bir kanal varken TRT1 gibi kanallari mac ile sabote ederkenki tepkiyi bu olayada veriyorum. Her icerigin kendi bir kanali var. Yani bu programin TRT Turk adli kanalda paylasilmasi TRT1'de cizgi film, TRT Cocukda dizi paylasilmasi gibi bir olay. Xaten bu kanal adinin sanini veremiyor orasi ayri. Sabah baslangic cizgi film, ogleni dizi, aksami dini icerikler. Turk ismi koyuyorsan Turk'ler hakkinda icerik yapacaksin bir kere.

Evet baslangic ne kadar Islam dusmaniymisim gibi bir cumleydi. Benim derdim dinler degil, isteyen bana karismadigi surece istedigine inanir. Olay kanallarin isgali.

Olaya bir Hristiyanin veya Budistin gozunden bak birde. Ulkede sozde her din ayni ama Islam hakkinda program yapiliyor. Sende kendi dinin ile alakali bir program istemez misin? Iste bunlari onlemek icin boyle kanallarda konudan uzak sacma sapan isler yapilmamali. Yayinliyorsan Diyanette yayinlarsin. Diger dinler icinde kanal acarsin.

Diger arkadasta, sizde dogru soyluyor. Onceligi oy, yan gorevi ise susturmak.
Hocam TRT Türk kendini Türk olarak tanımlayan Alman-Türk kırması varlıkların izlemesi için açılmış, hiç umursanacak bir kanal değil.

Burada İslam dayatılmıyor. Halkın istekleri yönünde televizyon programları sunuyorlar. Hangi programlar daha çok izlenecekse onu koyarlar.
Kusura bakmayin ancak kanalin ismi ve amaci ile olusmayan bir program yayinlaniyorsa programin amaci burada dayatiliyordur. Burada mac olsaydi mac, mevlut programi varsa islam dayatiliyordur.

Zaten gereksiz bir sekilde tonla butce verilen Diyanet kendi kanallarinda bir mevlut programi yayinlamakla yetinmeyip, TRT'nin kanallarinda bulasiyorsa boyle iste bir sorun var demektir.

Kusura bakmayin ancak kanalin ismi ve amaci ile olusmayan bir program yayinlaniyorsa programin amaci burada dayatiliyordur. Burada mac olsaydi mac, mevlut programi varsa islam dayatiliyordur.

Zaten gereksiz bir sekilde tonla butce verilen Diyanet kendi kanallarinda bir mevlut programi yayinlamakla yetinmeyip, TRT'nin kanallarinda bulasiyorsa boyle iste bir sorun var demektir.
Hocam gurbetçi kanalı işte bu kadar konuştuğumuza değmez.

Söyle bir şey olamaz mı, ana din kanalları yüksek sayıda kanal sahibi olduğu için insanlar kanal ararken onlara denk gelmiyor bile. Eğer buraya koyulursa daha çok kişinin görebileceği bir ortam oluştuğu için daha çok izlenir amacıyla yapmaları. Türk ismi varsa türkler ile ilgili şeyler yayınlanmalı kısmına katılıyorum ama siz konudan saptınız. İlk, islam dayatması derken şimdi kanalların içeriklerinin kanal ismine uymamasından bahsediyorsun.
Eger konudan farkli bir sey yayinlaniyorsa burada yayinlanan sey dayatilmaktadir.

Hocam TRT Türk kendini Türk olarak tanımlayan Alman-Türk kırması varlıkların izlemesi için açılmış, hiç umursanacak bir kanal değil.
Orasi ayri bir konu. Zaten TRT2 harici anten cekip cekmiyor mu diye kullandigim bir kanal grubu. ATV gibi.

Son düzenleme:
Laik bir ulkede İslam'in dayatilmasi olayidir. Sorgulayan dinsiz edilir.

Büyük ihtimal TRT devlet kanalı diye böyle düşünüyorsun ama adı üstünde Türk genelde türkler o gün önemli ne varsa o olur ya da Türkiye ile alakalı şey olur bu kadar sizi sorgulattıran ne oldu anlayamadım.