dewberry
Üstün
Türkiye'nin ana dili olmamasına rağmen TRT kurdi diye kanal var olması sizi rahatsız etmedi metlüt programı mı etti? Kürtçe konuşmak mecliste bile yasakken neden özel bir TRT kanalı var?
Arkadas arkadas...
TRT kurdiyi savundugumu nereden cikardin? Olayi sabote etmekten baska bir şey degil dediginiz. Ayrica diger bir arkadasin soyledigi gibi serefsizleri susturmak icin biraz daha o kanalin acilis nedeni.
TRT Spor diye bir kanal varken TRT 1 gibi kanallari Mac ile sabote ederkenki tepkiyi bu olayada veriyorum. Her icerigin kendi bir kanali var. Yani bu programin TRT Türk adli kanalda paylasilmasi TRT 1'de cizgi film, TRT çocukda dizi paylasilmasi gibi bir olay. Xaten bu kanal adinin sanini veremiyor orasi ayri. Sabah baslangic cizgi film, ogleni dizi, aksami dini icerikler. Türk ismi koyuyorsan Türk'ler hakkinda icerik yapacaksin bir kere.
İlk başta deseydi ki TRT 1 de haberler olsun, TRT Türk'te Türk tarihimiz eskiden yeniye Türk toplumları ile alakalı konular olsun vs. vs. ( Mesela TRT İslam bu kanalda da mevlüt benzeri programlar olsun.) Bu dediklerine sonuna kadar katılacaktım. Fakat kusura bakmasında çok saçma bir cümle ile yola çıktı.
Evet baslangic ne kadar İslam dusmaniymisim gibi bir cumleydi. Benim derdim dinler degil, isteyen bana karismadigi surece istedigine inanir. Olay kanallarin isgali.
Halkın yüzde 70 80 civarı Müslüman olduğu için olabilir mi orada budizm vs gösterecek hallederi yok. Konu açmak için konu açmayın.
Olaya bir Hristiyan'in veya Budistin gozunden bak bir de. Ulkede sozde her din ayni ama İslam hakkinda program yapiliyor. Sende kendi dinin ile alakali bir program istemez misin? Iste bunlari onlemek icin boyle kanallarda konudan uzak saçma sapan isler yapilmamali. Yayinliyorsan Diyanette yayinlarsin. Diger dinler icinde kanal acarsin.
Diger arkadasta, sizde dogru soyluyor. Onceligi oy, yan gorevi ise susturmak.
Son düzenleyen: Moderatör: