Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TalhaK53

Çalışkan
Anakartımda 4 RAM slotu var. Kasayı ilk aldığımda 2 RAM takılıydı. Aynı RAM'lerden iki adet daha alıp tüm slotlara RAM taktım. Ancak görüntü gelmiyor. Anakartım ASUS TUF B850 8000MHz kadar RAM destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Modelin tutması aynı RAM olduğu anlamına gelmiyor maalesef, taktığınız RAM'leri sökün, görüntü alırsanız BIOS'tan EXPO'yu kapatıp RAM'leri sistemi kapatıp açarak tek tek ekleyin, sonra EXPO"yu tekrar açın.
Dediğiniz işlemi yaptım. Eski ram kiti takılı halde ve sistem çalışıyor. Masaüstü açıldı. Şimdi yeni kit takılıyken ve expo açıkken görüntüyü nasıl getireceğim.

Acele etmeyin, önce sistemi eski haline getirmeye çalıştık.

Bu aşamada EXPO açmayın, kapalı kalsın.

Sistemi kapatıp soldan 3. Slota yeni aldığınız RAM'lerden birini takıp açın sistemi, görüntü verirse tekrar sistemi kapatıp 1. Slota son RAM'i takıp açın.

Durum ile ilgili bilgi verirsiniz.

AM5 platformunda memory context olayı bulunmakta. Sisteme RAM eklediğinizde anakart üzerinde Debug_LED ışıklarından hangileri yanıyor. CPU(Kırmızı)+DRAM(Turuncu) şeklinde yanıyorsa sabırla bekleyin. Bekleme süreniz toplam bellek miktarı ile doğru orantılı olarak değişmekte. Ben 16x2 ram ile ilk çalıştırdığımda 5 dakika beklemiştim. Bellek boyutunuz büyükse 8-10 dakikayı bile görmekte. Bu süre sonunda sistem açılırsa BIOS üzerinden memory context restore ayarını enable yapın. Daha sonraki açılışlarda kısa sürede açılacaktır.

Öncelikle marix beyin dediği işlemleri yaptım. Şu an 4 ram slota takılı halde masaüstü geldi. Henüz bu aşamada expo kapalı halde sistem çalışıyor.

Şimdi BIOS'a girip derin bir nefes çekip EXPO'yu aktif edin, kaydedip çıkın.

Görüntü geç gelebilir, 3 dakika gibi.

Expo ayarını derin nefes alarak açtım ancak, görüntü gelmedi. Sistem sesli bir şekilde çalışıyor. Anakart üzerinde turuncu ışık yanıyor. Bu şekilde birkaç dakika beklemem mi gerekiyor?