Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TalhaK53

Çalışkan
Anakartımda 4 RAM slotu var. Kasayı ilk aldığımda 2 RAM takılıydı. Aynı RAM'lerden iki adet daha alıp tüm slotlara RAM taktım. Ancak görüntü gelmiyor. Anakartım ASUS TUF B850 8000MHz kadar RAM destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Modelin tutması aynı RAM olduğu anlamına gelmiyor maalesef, taktığınız RAM'leri sökün, görüntü alırsanız BIOS'tan EXPO'yu kapatıp RAM'leri sistemi kapatıp açarak tek tek ekleyin, sonra EXPO"yu tekrar açın.
Evet bekleyin görüntü 3 dakika içinde gelmezse tekrar BIOS sıfırlayacağız.

Bir de yeni RAM ile eski RAM'ler kaç MHz?

Dediğiniz gibi bekledim ve görüntü geliyOr ancak mavi ekran veriyor. “Your device ran into a problem and needs to restart. We will restart for you” şeklinde hata verdi. Ramlerin hepsi 6000mhzdir.

Evet biosum son sürüm. Bios 1022 yazıyor. Yeni güncellemiştim.

Onarım yapmaya çalıştı bu ekran geldi ve sonra sistem kendini kapattı.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    86,1 KB · Görüntüleme: 49
Evet stabil çalışmıyor, ondan.

Şimdi 4 RAM takılı şekilde tekrar baştaki gibi BIOS'u sıfırlayın, PSU kapalı olsun yine.

BIOS'a girip EXPO profillerine bir bakın, 5600 gibi bir profil varsa onu seçin, yoksa yine EXPO'yı açıp frekansı bir düşük seçip deneyin bakalım.

Şimdi 4 RAM takılı şekilde tekrar baştaki gibi BIOS'u sıfırlayın, PSU kapalı olsun yine.

BIOS'a girip EXPO profillerine bir bakın, 5600 gibi bir profil varsa onu seçin, yoksa yine EXPO'yı açıp frekansı bir düşük seçip deneyin bakalım.
Bu şekilde 5600 seçebilirim. Onun dışında öyle bir profil bulamadım.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    178,6 KB · Görüntüleme: 40

Hocam Asus'un sitesinde Samsung ile 5600, Hynix ile 5200 gibi bir değer verilmiş. Tabii arkadaşın aldığı RAM'lerin marka, model ve DRAM üreticisini bilmiyoruz ama 5600MHz fazla geliyor olabilir.