2.oyun sonlara doğru biraz güzelleşmişti çünkü. Yani direniş havası vardı oyunda. Bu yüzden gönlümü hafifte olsa etkilemeyi başladı.
Direnis havasi hep var zaten, direkt yuklenme ekranlarinda bile fark edebiliyorsunuz. Far Cry 2'yi oynayan biri zaten hikayesi icin oynamaz, oynanisi icin oynar. Harika bir silah mekanigi, vurus hissiyati, realizm, atmosfer ve araba surusu var oyunda. Hicbir Far Cry'da oyle bir hissi alamazsiniz. Oyunun gun dogumuyla gun batimi bile ayri sariyor ve gun dongusu cok belirgin olan nadir Far Cry oyunlarindan.
Oyuna bu kadar düşük puan verme sebebim PC portunun oynanmayacak kadar kötü olması.
Nesi kotu onu anlamadim. DX10 modu modern PC'lerde sorun yapabiliyor bazen, onun disinda oldukca iyi calisan bir port. Neredeyse ayni motoru kullanan Crysis gibi rezalet otesi calismiyor oyun ve Crysis kadar da guzel duruyor aciklcasi.
Ben YT'den izleyip bitirdim bir yerden sonra. Çünkü direkt oyun ilerlemiyordu.
Bazi zorunlu yan gorevler oluyor arada, onlari yapmamissinizdir. Yan gorevlerini yapmasi zevkli zaten oyunun, silahcinin gorevlerini yapinca yeni silahlar veriyor ornegin ve gorevleri kolay.

Kesinlikle 4.2 puani hak edecek bir oyun degil Far Cry 2. Far Cry 1 de 7 puani hak edecek bir oyun degil kesinlikle. Tabii oznel olabilir boyle seyler ama Far Cry 2'nin PC portuna kotu diyorsunuz ve bu pek dogru degil, 2008'de cikmis diger oyunlara gore cok daha iyi calisan bir oyun en basit ornek olarak.

Direnis havasi hep var zaten, direkt yuklenme ekranlarinda bile fark edebiliyorsunuz. Far Cry 2'yi oynayan biri zaten hikayesi icin oynamaz, oynanisi icin oynar. Harika bir silah mekanigi, vurus hissiyati, realizm, atmosfer ve araba surusu var oyunda. Hicbir Far Cry'da oyle bir hissi alamazsiniz. Oyunun gun dogumuyla gun batimi bile ayri sariyor ve gun dongusu cok belirgin olan nadir Far Cry oyunlarindan.

Nesi kotu onu anlamadim. DX10 modu modern PC'lerde sorun yapabiliyor bazen, onun disinda oldukca iyi calisan bir port. Neredeyse ayni motoru kullanan Crysis gibi rezalet otesi calismiyor oyun ve Crysis kadar da guzel duruyor aciklcasi.

Bazi zorunlu yan gorevler oluyor arada, onlari yapmamissinizdir. Yan gorevlerini yapmasi zevkli zaten oyunun, silahcinin gorevlerini yapinca yeni silahlar veriyor ornegin ve gorevleri kolay.

Kesinlikle 4.2 puani hak edecek bir oyun degil Far Cry 2. Far Cry 1 de 7 puani hak edecek bir oyun degil kesinlikle. Tabii oznel olabilir boyle seyler ama Far Cry 2'nin PC portuna kotu diyorsunuz ve bu pek dogru degil, 2008'de cikmis diger oyunlara gore cok daha iyi calisan bir oyun en basit ornek olarak.
Yani evet Far Cry 2'deki bu gerçekçilik detayı güzeldi ama, renk paleti, açık dünyası, benim hiç hoşuma gitmedi şahsen, biraz oynayınca yine alışıyorsun. Far Cry 1'e 7 puan verme sebebimde biraz Crysis sevgisi var. Yani oyunu oynarken Crysis havası almıştım baya, görselliği gayet hoşuma gitmişti. Ha FC2'nin pc portuna kötü deme sebebim ise oyun yüksek FPS'de çalışınca NPCler delirebiliyor, görev almam gereken yerde alamıyordum vs.

Far Cry serisi iyi sayılır ama Ubisoft'un elinde kötü kullanılıyor. İlk oyunları iyi ama son oyunları kötü. Ben pek beğenmiyorum. Oynanmaz çöp oyun falan demiyorum. Bu tarz silahlı aksiyon benzeri oyunları seviyorum ben de. Sadece benim fikrim. Başkalarının fikrine saygı duyarım.

Beni bilenler bilir. Çoğu oyunu test etmişimdir. Bu sayı 80.000-100.000 arası. Far Cry serisini hiç sevemedim. Üçüncü oyunu hariç. Üçüncü oyundan sonrası aynı zaten. Far Cry oynamak yerine başka otun serilerine başlasaydın.

1. ve 3. oyunların bende yeri ayrı. 1. oyun PC master race dönemini başlatan 3 oyundan biridir.

3. oyun ise FPS türünde serbest açık dünyayı ve doğal yaşamı bu kadar iyi harmanlayan ilk oyundu. Aslında 4. ve 5. oyunlar da iyiler ama 3. oyundan sonra oynanılınca benzer bir oyun tecrübesi sundukları için o kadar keyif vermiyorlar.

Son düzenleme:
3 zaten serinin en iyisi. 4 ortalama bir oyundu. Far Cry 5'te hikayenin yarısına mı geldim hatırlamıyorum ama o da fena değildi bence. Görevleri hariç tabii. Bazı görevler iyiydi ama bazı görevler de yan görev misaliydi. Far Cry 6'yı zaten 1-2 saat oynayıp sıkıntıdan bıraktım. New Dawn direkt Far Cry 5'in DLC'si niteliğinde. Yeni oyun diye lanse etmeleri de saçma oldu.

Far Cry 4'ü görünce 3. oyuna şükretmiştim, Primal'ı görünce 4'e şükrettim. Daha sonra 5'i görünce 4 ve Primal'e şükrettim, daha sonra New Dawn'ı görünce 5'e şükretmiştim. En sonunda 6'yı görünce bu seride hiçbir şeyin değişmeyeceğine kesin gözüyle baktım.

Her oyunda çıtayı daha da bozup berbatlaşan bir seri ancak asla tam anlamıyla çöp denemez çünkü 3'ün mekaniklerini kullanıyor tüm oyunlar. E onlar da hayli sağlam olduğu için rezalet bir iş ortaya çıkmıyor, çok ilginç bir seri gerçekten. Sinir oluyorsun ama arada kopamıyorsun da.

Ayrıca diğerlerinden bağımsız olarak Far Cry 1 ne kadar güzel olsa da 2. oyun fiyasko, Ubisoft oyun mekaniği olarak sadece gerçekçilik kasmış. Sadece bundan ibaret Far Cry 2, oyunun yarısını YouTube'dan yarısını da oynayarak bitirmiştim. En çok sıkıldığım 2. Far Cry oyunudur kendisi ayrıca.