Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sefaa.0

Üyecik
Şu an turist vizem bulunuyor. Lise sonum ve böyle bir düşüncem var. Oraya bu yöntem ile gidip kaçak şekilde 10 yılı aşkındır yaşayan akrabalarım var. Fakat ben onlara bel bağlamadan bir şeyler yapmak istiyorum. İltica en garanti en yasal yöntem aslında ama iltica için geçerli nedenim yok. Zaten zorlaştırdılar bu işleri bir de belgem vs. yok bu tarz olaylar için. Orada nasıl hayatta kalabilirim? Olur mu acaba? Vizeyi alırken amaç bu değildi ama şu an bir düşündürmeye başladı.

Burada da inşaatta çalışacağım orada da. Bari et yeme imkanım olsun diye düşündüm. Yanlış mı hocam?

6 kişi bir evde kalırsan ara sıra yersin tabii ki neden olmasın. Ama inşaat işi kesinlikle Türkiyedekinden daha zor olacak ona hazır ol.
Amerika her geçen gün biraz daha pahalılaşıyor. Vasıflı bir işin yoksa olduğun yerde sayarsın.
Tabii seni yakalayıp Meksika kodesine tıkmazlarsa. Malum Trump başa geldiğinden beri tabiri caizse kaçak göçmenlere kök söktürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 kişi bir evde kalırsan ara sıra yersin tabii ki neden olmasın. Ama inşaat işi kesinlikle Türkiyedekinden daha zor olacak ona hazır ol.
Amerika her geçen gün biraz daha pahalılaşıyor. Vasıflı bir işin yoksa olduğun yerde sayarsın.
Tabii seni yakalayıp Meksika kodesine tıkmazlarsa. Malum Trump başa geldiğinden beri tabiri caizse kaçak göçmenlere kök söktürüyor.
Bunları zaten göze alıcaz ya iltica işi olmazsa. Ama eğer olursa götüreceğim parayla evimi tutar doordashimi yapar keyfime bakarım.

Lise sonsun, turist vizesine nasıl sahip oldun? Ayrıca "akrabaların" orada kaçak yaşıyor ve 10 sene belgesiz, evraksız kaçak bir biçimde mi oturuyorlar? Hiç mi hastane görmediler?

Üzgünüm ama pek inandırıcı gelmedi.

Lise sonsun, turist vizesine nasıl sahip oldun? Ayrıca "akrabaların" orada kaçak yaşıyor ve 10 sene belgesiz, evraksız kaçak bir biçimde mi oturuyorlar? Hiç mi hastane görmediler?

Üzgünüm ama pek inandırıcı gelmedi.
Turistik amaçlı ailecek başvurduk vizeye ve kabul oldu. 10 Senedir evet belgesiz. Vatandaş bir tanıdıkları var sağlık vs. o tarz işleri onun sigortayla hallediyorlar çocuklar için. Kendileri de artık nane limon kaynatıp onu içiyor herhalde o kadar bilmiyorum.

Turistik amaçlı ailecek başvurduk vizeye ve kabul oldu. 10 Senedir evet belgesiz. Vatandaş bir tanıdıkları var sağlık vs. o tarz işleri onun sigortayla hallediyorlar çocuklar için. Kendileri de artık nane limon kaynatıp onu içiyor herhalde o kadar bilmiyorum.
Bir başkasının sigortasını mı kullanıyorlar? Ya akrabaların Breaking Bad'den fırlamış ya da iyi bir bahane bulamadın dostum be. Sigorta işi Amerika'nın belkemiklerinden birisidir bir başkasının sigortasını nasıl kullanıp hastanelerde gezebilirler? Öyle bir şey yok hadi diyelim bir şekilde bu mümkün oldu, o adamın sahtecilikten hayatını yerler öyle şey olur mu? 10 Seneyi aşkın bir kere bile mi sorgulanmadılar?

Şuan en normal Avrupa ülkesine bile turistik vize vermek için kırt takla attırıyorlar, kendi şirketimle bile Amerika'ya girmek için neler yaptık da zar zor girebildim ve şuan geri dönüş kaydı olmayan akrabaların ile dolu olan vize başvurunuza (Sülalenin kaydını tutarlar, geri dönüş yapılmadığına dair çok basit bunlar.) rağmen size vize verdilerse ailen milyoner falan olmalı.

Şuan Amerika çalkalanıyor düzensiz göçmenleri gönderdikleri için apar topar. Bırak düzensizi evraklılar bile yaka paça askeri uçaklarla gönderiliyor.

Ama eğer olursa götüreceğim parayla evimi tutar doordashimi yapar keyfime bakarım.

Hocam çok hayal dünyasındasınız. DoorDash ile kazanabileceğiniz aylık maksimum 3-4K dolar (o da günlük 10 saatten fazla çalışırsan) yarısı zaten kiraya gidecek (Ve aracınızın hiç arızalanmadığını varsayarsak). Kalan 1.5-2K'da faturaya, kaçak olarak çalısmanıza vesile olan DoorDash sahibine ve yemeğe gidecek.
Kaçak giderseniz zaten çalışamazsınız DoorDash'de orası ayrı mesele.

Tavsiyem adamakıllı Green karta vesaire başvurmanızdan yana. Yoksa 6 ay sonra zaten sizi yakalarlar bir yerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.