Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir başkasının sigortasını mı kullanıyorlar? Ya akrabaların Breaking Bad'den fırlamış ya da iyi bir bahane bulamadın dostum be. Sigorta işi Amerika'nın belkemiklerinden birisidir bir başkasının sigortasını nasıl kullanıp hastanelerde gezebilirler? Öyle bir şey yok hadi diyelim bir şekilde bu mümkün oldu, o adamın sahtecilikten hayatını yerler öyle şey olur mu? 10 Seneyi aşkın bir kere bile mi sorgulanmadılar?

Şuan en normal Avrupa ülkesine bile turistik vize vermek için kırt takla attırıyorlar, kendi şirketimle bile Amerika'ya girmek için neler yaptık da zar zor girebildim ve şuan geri dönüş kaydı olmayan akrabaların ile dolu olan vize başvurunuza (Sülalenin kaydını tutarlar, geri dönüş yapılmadığına dair çok basit bunlar.) rağmen size vize verdilerse ailen milyoner falan olmalı.

Şuan Amerika çalkalanıyor düzensiz göçmenleri gönderdikleri için apar topar. Bırak düzensizi evraklılar bile yaka paça askeri uçaklarla gönderiliyor.
Avrupaya giriş çıkışımız çok oldu hocam. Pasaportları mülakatta yığdık. Bankadaki para giriş çıkışları da tatmin edici düzeydeydi ve aldık vizeyi. Milyoner değiliz keşke olsakta ben bunları dert etmesem. Ayrıca hocam evet 10 yıldır bir şekilde ilerliyor bu sigorta işi. Gerçi çocuklar artık 18'i geçecek onlar da faydalanamayacaklar. Hikaye gibi geliyor olabilir ama gerçek bunlar. İnanıp inanmamak yine size kalmış. Neden böyle bir konuda hikaye yazıpta buraya konu açayım ki?

Hocam çok hayal dünyasındasınız. DoorDash ile kazanabileceğiniz aylık maksimum 3-4K dolar (o da günlük 10 saatten fazla çalışırsan) yarısı zaten kiraya gidecek (Ve aracınızın hiç arızalanmadığını varsayarsak). Kalan 1.5-2K'da faturaya, kaçak olarak çalısmanıza vesile olan DoorDash sahibine ve yemeğe gidecek.
Kaçak giderseniz zaten çalışamazsınız DoorDash'de orası ayrı mesele.

Tavsiyem adamakıllı Green karta vesaire başvurmanızdan yana. Yoksa 6 ay sonra zaten sizi yakalarlar bir yerde.
6 Ay sonra kaçağa düşme işi öyle olmuyor tam olarak. Bi suça vs. karışmak gerekiyor deport için. Etliye sütlüye karışmazsak sorun değil. Kira olarakta küçük bi eyalette 1-1.5K dolara hallederiz herhalde işimizi? Bahsettiğim kişiler New York'ta Long Island'da 1.750 dolara kalıyor.

Kral Trump kafayı yedi en son mileti bir anda çeviriyordu hatta evlerine kadar gidiyordu yani. Trump'ın gitmesini bekle 2-3 sene daha.

Son düzenleyen: Moderatör:
CNC, elektrikci, kalıpçı olsa 3-4 yılda Amerika'da kazanacağının 2-3 katını kazanır ve legal olur. Ne hapis, ne gereksiz sağlık derdine düşer. Siz Amerika'yı hala Golden Age halinde sanıyorsunuz.

CNC, elektrikci, kalıpçı olsa 3-4 yılda Amerika'da kazanacağının 2-3 katını kazanır ve legal olur. Ne hapis, ne gereksiz sağlık derdine düşer. Siz Amerika'yı hala Golden Age halinde sanıyorsunuz.
Hocam bende tam CNC düşünüyordum. gerçekten çok iyi örnek verdiniz
Ama şimdi amerika vibe'da başka bir şey arkadaşı çok çok çok iyi anlıyorum gerçekten.

Turist vizesiyle yaşayamazsın, turist olarak gidip orada kaçak olarak vizesiz yaşamaya çalışırsın. Yapanlar var ama ne insanlık onuruna uyan bir şey ne de başarı oranı sanıldığı kadar yüksek. Ne kadar dayanırsın bilemem, ne zaman yakalanıp geri gönderilirsin bilemem, hangi şartlarda çalışırsın hiç bilemem ama bu kadar acele etmek yerine önce başka bir yöntemi deneyebilirsin.

Üniversite sınavına çalış, İngilizce eğitim veren bir üniversiteye git, bitir, sonra master ya da doktora programları için yurt dışı ülkelerdeki okullara başvuru yapıp git. Yüksek eğitimin bitince zaten yasal olarak kalabilmen için kolaylıklar sağlanır.

Ailenin parası yeteri kadar fazlaysa yine üniversite sınavına gir, iyi puan alıp Almanya'daki üniversitelere başvuru yap. Hayalin ABD ise orada yüksek öğrenimini tamamlayıp gitmen daha da kolay olur.

Ayrıca komşunun sigortasından faydalanma olayı bana tamamen sallama geldi, biraz önce ABD'li (doğma büyüme) arkadaşıma sorduğumda o da öyle bir şey olamayacağını söyledi. Bir çocuğun birinin sigortasına "dependent" olarak eklenebilmesi için direkt öz ya da evlat edinilmiş olması gerekiyormuş ve bunu yaparken de doğum belgesi ve evlatlıksa velayet belgeleri isteniyormuş. Kısacası ya akrabaların sana yalan söylüyorlar ya da çocuğu onlara evlatlık verip özlük haklarıyla onların nüfuslarına geçirtmişler ki bunu kim niye kabul etsin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.