Bu zamanda doğduğum için pişmanım.
Detaylar
Kim cevapladı?Thanos
Üstün
En kısa sürede de bilgisayar mühendisi olup, yurt dışına gideceğim. Bu ülkede benim gördüklerim bana yetti, Norveç'e gitmeyi düşünüyorum, artık nasıl olur nasıl giderim bilmiyorum, ama tek bildiğim şey ben bu topraklarda ölmeyeceğim.Türk doğduğum için değil, Türkiye'de yaşamak istemiyorum, burda gerçi kim yaşamak ister ki, en temel şeylerden biri eğitim, adalet bunların bile olmadığı ülkede kim yaşamak ister? 1 hafta önce yaşanan manyağın, hasta, satanistin biri 2 kızı katletti. Bu çocuğunda bunları yapabilme potansiyeli zaten var mış, kaç tane hastane kaydı olmasına rağmen bunun toplumda ne işi var diye sorgulamaz mı insan? kısaca Türk doğduğum için mutluyum, ama Türkiye'de yaşadığım için pişmanım.
- Makaleler
- 1
Avrupa’daki bir ülkede yüksek lisans eğitimi görürseniz çalışma izni almanız çok kolay oluyor.Norveç'e gitmeyi düşünüyorum, artık nasıl olur nasıl giderim bilmiyorum, ama tek bildiğim şey ben bu topraklarda ölmeyeceğim.
Thanos
Üstün
Avrupada yüksek lisans eğitimi görmem için, önce Türkiye'de mühendislik diplomamı alıp, öyle gitmem gerekiyor.Avrupa’daki bir ülkede yüksek lisans eğitimi görürseniz çalışma izni almanız çok kolay oluyor.
- Makaleler
- 1
Aslında hayır. Grande école gibi yerlere mezun olmadan başvurabiliyorsunuz fakat 5 seneyi orada okumanız gerekiyor. Doğrudan yüksek lisansa gitmek isterseniz de mezun olacağınız son senede başvuru yapabilirsiniz. İlk üç senenin notları yeterli oluyor. Türk eğitim sistemi kötü olsa da yurt dışında okumak için engel değil.Avrupa’da yüksek lisans eğitimi görmem için, önce Türkiye'de mühendislik diplomamı alıp öyle gitmem gerekiyor.
Pişman olunabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Seçme hakkı verilmedi sonuçta. Burada doğduk ve Türküz.
Açıkçası burada olduğum için veya Türk olduğum için üzgün değilim. Evet her şey berbat, sosyal çürüme çok yüksek seviyede, hukuk işlemiyor ve yolsuzluk son derece normalleşti. Bunlara rağmen ben hala umutluyum. Karanlık günlerin biteceğine ve yeniden yüzlerimizin güleceğine dair umutlarım hala diri. Belki 10 belki 20 yıl sonra, bilemem. Ama ülkemiz elbet günyüzü görecek.
"En son umutlar ölür"
Bu söze hala inanıyorum.
Açıkçası burada olduğum için veya Türk olduğum için üzgün değilim. Evet her şey berbat, sosyal çürüme çok yüksek seviyede, hukuk işlemiyor ve yolsuzluk son derece normalleşti. Bunlara rağmen ben hala umutluyum. Karanlık günlerin biteceğine ve yeniden yüzlerimizin güleceğine dair umutlarım hala diri. Belki 10 belki 20 yıl sonra, bilemem. Ama ülkemiz elbet günyüzü görecek.
"En son umutlar ölür"
Bu söze hala inanıyorum.
cemkaraca
Yetkin
Hayır, hatta karşıtı olarak gurur duyuyorum. Türk olduğumdan, Türkiye'de yaşadığımdan ve Türkçe konuştuğumdan dolayı gurur duyuyorum.
Avrupalı olmaya gerek yok. Türk olsak yeterli. Sizin gibi Fransa'ya mı özenelim? Fare, lağım.Türk olmakta bir sorun yok zaten. İstanbul’da yaşıyorsanız Berlinli, Parisli ya da Londralı birinden tek farkınız muhtemelen inancınız olur. Irkçılık yapmak yersiz ve tüm insanlar eşittir. Yine de her şeye rağmen, yönetenler düzgün seçilmediği ve sürekli darbeler olduğu için çok büyük bir potansiyel harcandı. Şimdi de imam hatip gibi saçma kurumlar açılıyor, her yere mülteci dolduruluyor, Avrupa değerlerinden uzaklaşılıyor ve en önemlisi de halkın sorunlarına dikkat edilmiyor. Eğitimsiz, matematik ve Türkçe gibi temel dersleren zar zor geçen, yurt dışına kaçmak isteyen ve muhtemelen sokaktaki herkesten nefret eden bir nesil ile de pek parlak bir gelecek gözükmüyor. Okulda 12 sene İngilizce eğitimi veriyorlar ama millet pizza bile söylemeyi beceremiyor. Türk deyince de insanın aklına ülkesinden kaçmak isteyen, şeriatçı, eğitimsiz ve tehlikeli birisi geliyor.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Fransa’dan başka, AB ülkesi vatandaşı olmak var. Tüm AB ülkelerinde özgürce yaşama ve çalışma hakkı, neredeyse tüm ülkeleri vizesiz gezme şansı… İnsan, yaşadığının farkına varıyor. Diğer yandan, Yunanların aldığı adalara turist olarak bile giderken vize gerekmesi fakat onların her yere gidebilmeleri tam bir komedi. O kadar değersiz ve riskli görüyorlar.Avrupalı olmaya gerek yok. Türk olsak yeterli. Sizin gibi Fransa'ya mı özenelim? Fare, lağım.
Asıl pislik Türkiye’de. Her gün milyonların gittiği okulları temizleyemiyorlar daha. Bazılarının da Audi araçları eksik olmuyor. Paris gibi milyonların ziyaret ettiği, bazı bilinçsiz turistlerin de çöp atabileceği yerlerde kısa süreli çöp sorunu da dert değil. Kısa süre içerisinde de temizleniyor. Bordeaux, Lyon, Marseille ve Rennes gibi şehirlerde bir tane çöp görmedim.
Avrupa'lı olmaya gerek yok. Türk olsak yeterli. Sizin gibi Fransa'ya mı özenelim? Fare, lağım.
Fransa hakkında "Fare ve Lağım" dışında başka bir şey bilmiyorsun değil mi
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Bu düşünce yapısında olunca vizesiz gelemiyor, vize de alamıyor. Dolayısıyla Fransa deyince aklına Paris geliyor. Paris de klişeler şehri. Fransızlar bile Parislilere sinir oluyor. Ülkenin diğer taraflarındaki insanlar o kadar cana yakın ve komik ki… Paris stresi, insana evrim geçirtiyor.Fransa hakkında "Fare ve Lağım" dışında başka bir şey bilmiyorsun değil mi?![]()