Çok severek oynayıp bitirdiğim hikayeli oyunlar var. Fakat artık sürekli olarak aynı şeyleri yaparak rekabetten zevk alabilir hâle gelince, hikayeli oyundaki hikâyeyi dinleyerek ona ayak uydurmak bana işkence gibi geliyor. Hız istiyorsun ve senin gibi o oyunu oynayan başka insanları arıyor gözün. Yeni bir dünyaya girip farklı şeyler öğrenmek ise çok yorucu geliyor. Bu yüzden hızlı tüketilebilen, günde birkaç el atıp “bugün bu kadar yeter” diyebileceğin oyunları oynamayı tercih ediyorsun.

Maddiyat bahane. Zamanında dünya kadar oyunu korsan oynadım. Halen de para vermek istemediğim oyunu korsan indirip oynuyorum. Gerçekten geliştiriciye destek olmak istersem de daha sonra gidip oyunu satın alıyorum. Mesela Frictional Games'in neredeyse bütün oyunlarını korsan oynayıp bitirdim ve daha sonra Steam'den satın aldım (Penumbra'ya kadar). Ancak artık Steam üzerinden de "dijital lisans" alma fikri bana mantıklı gelmiyor. Fiyat beni yormadıkça GOG'u tercih ediyorum.

Konuya dönersek, genel genç kitlede çabuk tüketme arzusu var. Online oyun sevenlerin/tercih edenlerin oyun çeşitliliğ LoL, Valo, CS'den ibaret. Birkaç istisna hariç genel olarak bu oyunlar tüketiliyor. E kişi kendini zorlamadıkça bu oyunların yaşattığı duygulardan kurtulamaz ve bağımlısı olur. Yani bana bazı konular sadece bahanelerden ibaret geliyor.
Ben de korsan bitirdiğim para hakeden oyunları satın alıyorum tek üzüldüğüm nokta Steam ya da Epicte 0 saat oynamış gözüküyorum. :D Başarımlar da gidiyor.

Arkadaşlarımdan örnek vereceğim çünkü hiçbiri hikayeli oyun oynamıyor.
  • Hikayeli oyunlara ayıracak zamanları yok. Ders veya işten dolayı.
  • Hikayeli oyunları verimli oynayabilecek sistemleri yok.
  • LoL ve Valorant bağımlıları.

LoL ve Valorant bağımlısı değil de kafa dağıtmak ve zaman geçirmelik olarak görüyorlar. Çünkü ikisi de basit.

2 kelime İngilizce bilmedikleri için zor geliyor. İndir Valo' yu LoL' ü küfür ede ede oyna kolay geliyor.
Çoğunluğun bu şekilde olduğunu düşünüyorum ama istisnalar tabi ki vardır onları bu benzetmenin dışında tutuyorum.