Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Bak, 6.30'da staja kalkacağım, son bir-iki yayına bakıp çıkayım dedim, yine deli oldum. Yayıncı var bir tane, IPS Samsung 144 Hz monitörü yanda kullanıyor Curved olmayan eski modelden. Renkleri çok güzel diyor vs. vs. Chatteki cahiller de durur mu tabii, soruyor soruyu: "Abi Samsung alınır mı?" Ya ben hayatımda bu kadar saçma bir soru görmedim. "Abi BMW alınır mı?" gibi bir şey bu. 2000 model 320 mi? 2023 model i70 M70 mi?

Bazen Vatan'a giderim orada sistem toplayanlara bakmak için. Adam 2024 yılında RTX 3070 alıyor. "Abi geçmiş olsun." dedim, bana sadece "Neden?" dedi. Hoplatılmış, haberi yok. Ha yok, ona sorarsan 70 ibaresi için almıştır o kartı.

Şimdiki Samsung monitörlerinin çoğu dandik. "VA panel almayın." diyorum sohbette, adamların tınladığı yok. Bir-iki kişi monitör soruyor: "3 bin liraya bilmem ne buldum, alınır mı?" Marka ve model de yok. Bravo gerçekten, önündeki yazıyı okuyamayan gençler ülkede doldu. İşlemci, ekran kartı gibi şeyler adamların babasından öğrendiği bilgilerle devam zaten. RAM 16 GB olsun da çipi, frekansı veya gecikmesi falan önemli değil. Hatta belleğin birisini Kanada'dan diğerini Rusya'dan bambaşka modellerle getir, bunlar sırf 16 GB diye yine kullanmaya devam eder. SSD de soruldu yayında yine. Bunlara JD vereceksin, 1 seneye mavi ekran yemekten tokat manyağı olacak. Vatan Bilgisayar gibi yerler de bunlara tekmeyi koyup gönderiyor. Ben sinirlenmedim ama insan hiç mi açıp araştırmaz, ben bunu merak ediyorum. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Ayıp yatakta olur ama neyse.

O sırada 4.0 ile aynı paraya, evde kalmış gelin gibi stokta bekleyen dert paket kronik sorunlu 3.0 SSD'yi satarken:
+500 GB SSD taktım kardeşim bunu öneririm. Diğerlerinden daha uzun ömürlü, daha hızlı. Biz hep bundan satıyoruz. Geçen videosunu da çektiler.
-Tamam abi ben istesem yine SSD alabiliyorum değil mi buna?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle elemanlar olmasa bilgisayarcılar aç kalır hocam. 1. Dünya ülkesi değiliz zaten siz sosyal medyada yankı odasında olsanız da Türkiye'nin gerçekleriyle yüzleştiğimizde çok cahil bir toplum var. Tabii bence biraz abartmışsın ama genel olarak bir cahil ordusu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle elemanlar olmasa bilgisayarcılar aç kalır hocam. 1. Dünya ülkesi değiliz zaten siz sosyal medyada yankı odasında olsanız da Türkiye'nin gerçekleriyle yüzleştiğimizde çok cahil bir toplum var. Tabii bence biraz abartmışsın ama genel olarak bir cahil ordusu var.
Batıda da bayağı cahil var sadece teknoloji değil her konuda var.

Tabii ki de söylediğin şey doğru fakat ülkemizde her kesimde maddi sorunlar var, seni de anlıyorum haklısın ama kimse böyle şeylere kafa yormak istemiyor, bu arada 320 alınmaz 170HP olanları sadece Turbo'dan ibaret M70 daha iyi bir seçim olacaktır.

Benim burada belirttiğim kitle bilgisiz normal insanlar değil. Direkt kötü olan bir şeyi ezbere bilen cahil insanlardı. Samsung monitörler güzel kelimesini savunan adamdan ne bekliyorsanız o. Odyssey G3 gibi modellerin iyi olduğunu savunacak kadar boş adamlardan bahsediyorum. Yoksa hiçbirimiz doğuştan bunları öğrenmedi.

Şu an teknoloji çağında 10 dakikalık araştırmada her ürünün en babasını ve en rezilini bulabiliyorken ben kimseye acımam. Bu forumlar veya YouTube boşuna mı var?

Hazır her zaman daha tatlı gelir son kullanıcıya. Her şey dahil dinozor çağından kalma hazır sistemler gibi. Bilgili kullanıcı parası ile alabileceği en yüksek performansı almak ister bilgisiz kullanıcı ise parası ile işini görmek ister.

...Bunlara JD vereceksin, 1 seneye mavi ekran yemekten tokat manyağı olacak.

Hoplatilmis ne demek? Tokat manyagi olsunlar falan 😄 Sokak agzi konu olsaydi aynen boyle gorunurdu saniyorum.

Bu kadar umursamaya gerek yok, isteyen istedigi cihazla isini gorsun. Hayir yani parasi cebinizden ciksa hak verecegim ama oyle bir durum da yok. Konunun neresinden tutarsam tutayim elimde kaliyor.