ForestGuardiann

Başarılı
Yer
SAMSUN
Merhaba,

Türk Telekom'dan aldığım 1000 Mbps internet hizmetinde ciddi bir sorun yaşıyorum. 96 saatten fazla süredir internetim çalışmıyor ve arızamı çözmek için hiçbir ekip gelmedi. Yaptığım kendi arıza tespitime göre, SC/APC - SC/APC patchcord arızalı olabilir. Ancak, bulunduğum şehirde bu kabloyu bulmak imkânsız ve son kullanıcıya satılmıyor.

Bu nedenle, durumu BTK'ya şikayet ettim ancak henüz bir sonuç alamadım. Başka ne yapabileceğim konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

İyi de takıldıktan sonra sinyal ölçümü yapılıyor. Bir hata varsa kabak gibi gözükür. Tabii yapıldıysa.

Dediğiniz konnektörden kaynaklı arıza olsa ya alarm ışıgı yanar ya da paket kaybı yaşarsınız. Belki yerine iyi oturmadığı için ONT tarafı gevşemiş olabilir. Sök tak yapın.

Alarm ışığı yanmamasına ragmen hizmet alamıyorsanız kel alaka bir şeyden kaynaklıdır.

Kendi kablomu komşunun GPON test ettiğimde hata alıyor bende de aynı şekilde hata alıyor. Komşumun kablosu ikimizin de GPON çalışıyor ve internet geliyor. Prizdedeki obk sorun olduğunu düşünmüyorum.