Utku92

Üstün
Makaleler
1
Çok öncesinde de aynı sorunları yaşadım bilerek Telekom altyapısından VDSL hızımı kısıyorlar. Güç bela zorla yükselttiriyordum normalde 100 Mbit paket ile üye olmuştum. VDSL'den 75 civarı gördüğüm oldu. Sonrasında zamanla düşürdüler hızımı 65'lere indi. En son tatile çıktım nakil yaptırdım. Sonra tekrar Ankara'ya döndüm. Oraya geri nakil aldırdım. 30 civarı indirme görüyordum. Sonrasında arıza destek kaydı bıraktım. Düzeldi 65 civarı oldu. Ailemle yaşıyorum ev telefonu kullanıyorlar o kesilmiş hattan koparmışlar. Telekom'u aramışlar adam geldi bağladı. Gene normaldi internet hızı. Aradan 2 gün geçti gene 30'lara indi arıza kaydı oluşturdum. Destek kaydında dediklerine göre telekoma bildirmişler. Adam aradı beni bina hatlar eski dedi 24 Mbit'e sabitleyin hangi servis sağlayıcıysa belirtin dedi. Çalışma yapıyorum bana iyi bir internet hızı lazım dediysem de adam ikna olmadı daha stabil internetiniz olur daha iyi kullanırsınız diye diretti. Ben de hız testi yapmamıştım. Aynı günün akşamı baktım 24'e sabitlenmiş onayım olmadan. Destek kaydına yazdım aradan 1 gün geçti zaten 24'e sabitlemişler TurkNet'te altyapınız telekom'a bağlı dedi ondan dolayı adamın dediklerinin aynısını yazdılar. Telekom'a şikayet yazdım mail geldi bizim servis sağlayıcımızda değilsiniz diye geçiştirdiler. Şikayet varda duruyor ne olur bilmiyorum. Böyle üçkağıt ile yavaş yavaş internetin içine ettiler. Mağdur oldum.

telekom.webp
turknet.webp

Durum aynen böyle.

ESUxwrhWkAAgVCk.webp

Son düzenleme:
Doğrudur bir kabine kaç kişi sığdırabilirsin. Yatırım yapmıyorlar.

Snr margin ayarı var ise azalt modemde.

Doğrudur bir kabine kaç kişi sığdırabilirsin. Yatırım yapmıyorlar.

SNR margin ayarı var ise azalt modemde.

Onu biliyorum ancak çok fazla etki etmiyor. Hattaki değere göre current i arttırmışlar default ayarını. Bundan dolayı pek de etkisi olmuyor. 8 iken 22 yapmışlar karıştırmış Telekom. Masuz bilerek yapılıyor.

Alayı aynı, müşteri hizmetleri çareyi şunlarda buluyor:

• Modem resetleyiniz
  • Hızınızı düşürelim
  • Altyapınız kötü, fibere geçmeniz gerekir
Halbuki bu tür sorunların suçlusu Türk Telekom, zamanında VDSL2 altyapıyı FTTC üzerinden yaparken millattan önce kalma bakır kabloları kullandı hep.

Alayı aynı, müşteri hizmetleri çareyi şunlarda buluyor:

• Modem resetleyiniz.
  • Hızınızı düşürelim.
  • Altyapınız kötü, fibere geçmeniz gerekir.
Halbuki bu tür sorunların suçlusu Türk Telekom, zamanında VDSL2 altyapıyı FTTC üzerinden yaparken millattan önce kalma bakır kabloları kullandı hep.

Bilerek yaptılar 3 gün önce SNR değeri bile 8'di. Şimdi 22 olmuş 3 günde. Değişmiş :D. 24 Mbit sabitlemekten bahsediyorlar.