fordark

Yetkin
Arkadaşlar Türk Telekom çalışanları buraya altyapı getirirken bize dediler ki: "size 6 Mbps'ya da 8 Mbps gibi bir hız verelim aksi takdirde İnternet'te kopmalar yaşayabilirsiniz." biz ise: "En yüksek ne olabiliyorsa o olsun." dedik ve onlar 10 Mbps hız verdiler bize. Şimdi online oyunlarda pingim 10 iken 2-3 dakikada bir aniden 180 oluyor 5-6 saniyeliğine sonra düzeliyor. Bir de indirme yaparken 1.0 Mbps hız bazen 700 Kbps 500 Kbps oluyor 3-4 saniyeliğine sonra tekrardan 1.0 Mbps indirmeye devam ediyor. Bu anlattığım olaylar acaba bu Türk Telekom çalışanlarının dediği olay yüzünden mi oluyor?

Ayrıca bize verdikleri hız 10 ama internet hız testinde genelde 9 ya da 8 çıkıyor. Yani ben internet hızımı düşürtürsem galiba 5 Mbps'ya da 6 Mbps gibi bir hız alacağım. Ailem ise internet hızının zaten düşük olduğunu daha fazla düşürürsek internetin bayağı yavaşlayacağından endişeleniyor.

Altyapı sorgulamada kimi firmalar 13 Mbps gösterirken kimi firmalar 16 Mbps diyor fakat yaşadığım yer öyle bir yer ki dağın başı kırsal küçücük bir yer.

Eğer hızımı düşürtürsem ve arada ping yükselmesi sorunu çözülmezse aileme bu durumu nasıl açıklarım bilemiyorum. Sorunlarım çözülse bile internet çok yavaşlar mı acaba? 3 kişi internet kullanıyoruz ailemin de yavaş internet kullanmasını istemiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?

Öncelikle altyapınızı sorgulayın. 2 site söyleyeceğim. Siteleri öneri için değil altyapıyı sorgulamak için yazıyorum. Turuncu site ve mavi site. Bu sitelerden altyapınızın desteklediği maksimum hıza bakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerlerinizi gönderir misiniz?
Screenshot_20241101_180536_Chrome.webp

Öncelikle altyapınızı sorgulayın. 2 site söyleyeceğim. Siteleri öneri için değil altyapıyı sorgulamak için yazıyorum. Turuncu site ve mavi site. Bu sitelerden altyapınızın desteklediği maksimum hıza bakın.
Screenshot_20241201_195330_Chrome.webp
Screenshot_20241201_195450_Chrome.webp

2 Mbps daha az alıp düzelecek bir şey değil bence bu.
Galiba haklısınız. Zaten köy gibi bir yer hatta köy neredeyse ama ilçe diye geçiyor. Dağın başı.

Bu arada bu hat değerleri pingi fırlıyor bazı testlerde bazen. Yani oyunlardaki ping artışı ve indirmedeki düşüş ve yükseliş oluyor ya tam o zamana denk gelirse ping çok yüksek çıkıyor Mbps ise baya düşük çıkıyor. 0.98 Mbps ve 2 Mbps gibi... :(

Eki Görüntüle 103334

Eki Görüntüle 103336Eki Görüntüle 103337

Galiba haklısınız. Zaten köy gibi bir yer hatta köy neredeyse ama ilçe diye geçiyor. Dağın başı.

Bu arada bu hat değerleri pingi fırlıyor bazı testlerde bazen. Yani oyunlardaki ping artışı ve indirmedeki düşüş ve yükseliş oluyor ya tam o zamana denk gelirse ping çok yüksek çıkıyor Mbps ise bayağı düşük çıkıyor. 0.98 Mbps ve 2 Mbps gibi... :(

Gönderdiğiniz hat (DSL) değeri değil hız testidir, DSL değerlerini gönderirseniz yorumlayabilirim.

DSL değerlerini görmek için modeminin arayüzüne gir, genellikle adres çubuğuna 192.168.1.1 veya 192.168.1.2 yazılarak girilir, arayüzde durum veya status sekmesinde hat değerleri gözükür.

Ping konusuna gelirsek altyapınız ADSL teknolojisi olduğu için yüksek ping almanız normal değiştiremezsiniz.

Sanırım sizin sorununuz Türk Telekom'un panolarıyla alakalı oradaki anahtarlama cihazı veya telefon ankastreside denir o cihazlar çok uzun süre kullanımda parazit hatta hız düşüklüğü yapabilir. Hız düşürtseniz bile cihaz aynı olduğu için düzelmeyecektir. Sizin yapabileceğiniz bir şey bulunmamakta Telekom yetkililerine dilekçe yazıp talepte bulunabilirsiniz.