Selam arkadaşlar, geçtiğimiz yıllarda VDSL altyapısı üzerinden TurkNet kullanıyordum ve gayet memnundum. Ardından Türk Telekom bölgeme yatırıp yaparak 1 Gbps hız getirdi ve TurkNet ile Gigabit mümkün olmadığı için Türk Telekom'a geçiş yaptım. Ardından birkaç ay sonra TurkNet'in Türk Telekom altyapısı üzerinden Gigabit verdiğini gördüm. VDSL altyapıda gayet memnun olduğum firmaya şimdi de Gigabit için geçmek istiyorum. Daha önce deneyimi olan var mı? TT altyapısı üzerinden nasıl hizmet veriyorlar hız olarak? Ayrıca modem sağlıyorlar mı? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden 70-80 Mbps VDSL TürkNet kullanırdım. Daha sonra Türk Telekom binamıza fiber kablo çekti, dairelere kadar da getirdi. Ben de Türk Telekom 1Gbps fiber kullanmaya başladım. 2 yıl kadar sonra çok donduğunu düşündüğüm için İSS değişikliği yaparsam belki çözülür diye tekrar TürkNet'e geçiş yaptım. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ek ücret ile "1 Gbps'e kadar" hız alabileceğimiz söylendi. Şu sıralar 900Mbps civarı indirme hızı alıyorum. Bu arada İSS değişikliği sonrasında Türk Telekom'un Gpon cihazı ve fiber modemi bende kaldı. Değişiklik olmayacağı söylendi.

Eskiden 70-80 Mbps VDSL TurkNet kullanırdım. Daha sonra Türk Telekom binamıza fiber kablo çekti, dairelere kadar da getirdi. Ben de Türk Telekom 1Gbps fiber kullanmaya başladım. 2 yıl kadar sonra çok donduğunu düşündüğüm için ISS değişikliği yaparsam belki çözülür diye tekrar TurkNet'e geçiş yaptım. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ek ücret ile "1 Gbps'e kadar" hız alabileceğimiz söylendi. Şu sıralar 900Mbps civarı indirme hızı alıyorum. Bu arada ISS değişikliği sonrasında Türk Telekom'un GPON cihazı ve fiber modemi bende kaldı. Değişiklik olmayacağı söylendi.

Ben kullanıyorum. +200 TL faturaya ilave olarak 1000 Mbps hiza cikarttim. Upload hizi 50 Mbps. 899 TL odeyerek TurkNet hizmetini TT fiber altyapisindan alabiliyorum. Kurulumu altyapi TT oldugu icin TT ekibi yapiyor, modemi de TT takiyor.

Türk Telekom'da internette gezmek, DPI kullandığından ötürü yavaş TurkNet'e göre. Fark görüyor musunuz? Ben TT 1 Gbps kullanmama rağmen TurkNet'in 80 Mbps rahatlığını bir türlü alamadım. Sanki indirme yapmam dışında hiçbir işe yaramıyormuş gibi geliyor.

Türk Telekom'da internette gezmek, DPI kullandığından ötürü yavaş TurkNet'e göre. Fark görüyor musunuz? Ben TT 1 Gbps kullanmama rağmen TurkNet'in 80 Mbps rahatlığını bir türlü alamadım. Sanki indirme yapmam dışında hiçbir işe yaramıyormuş gibi geliyor.
Hocam kendi kullanimimdan bahsedeyim size tam olarak. Ben Turk Telekom altyapisi uzerinden Vodafone Net ile kullanmaya basladim interneti. Vodafone Net Nokia Beacon 3.1 modem takmisti. Daha sonra TurkNet'in +200 TL ile 1000 Mbps secenegi sunmasini gorunce hic beklemeden TurkNet'e tasidim. Modem bende kaldi, TurkNet tasima yapildiginda modemin mulkiyetini eski internet saglayicidan satin aliyor, artik modem TurkNet'in oluyor.

Aralik 2025 tarihinden itibaren kullaniyorum. Internetin kalitesinde herhangi bir problem gormedim. Windows ayarlarindan Cloudflare DNS tanimlamasi yaptigimda tum yasakli sitelere giris yapabildim. Discord, Wattpad, Wikileaks, Po... :D

Diger internet saglayicilarindaki gibi DPI acayim, splitwire kullanayim, VPN'i tunelleyeyim falan ugrasmama gerek kalmadi. Ha bu durum belki benim bolgemde gecerlidir. Baska bir bolgede calismayabilir. Forumda bazi kisilerin sansuronline kullanirken GoodByeDPI ile Discord'a girebildigini fakat baska bir sansuronline kullanicisinin ne yaparsa yapsin GoodByeDPI ile giremedigini falan gormustum. Yani kisaca bolgesel bir durum da olabilir benimki, eger oyleyse sansliyim.

Eskiden 70-80 Mbps VDSL TürkNet kullanırdım. Daha sonra Türk Telekom binamıza fiber kablo çekti, dairelere kadar da getirdi. Ben de Türk Telekom 1Gbps fiber kullanmaya başladım. 2 yıl kadar sonra çok donduğunu düşündüğüm için İSS değişikliği yaparsam belki çözülür diye tekrar TürkNet'e geçiş yaptım. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ek ücret ile "1 Gbps'e kadar" hız alabileceğimiz söylendi. Şu sıralar 900Mbps civarı indirme hızı alıyorum. Bu arada İSS değişikliği sonrasında Türk Telekom'un Gpon cihazı ve fiber modemi bende kaldı. Değişiklik olmayacağı söylendi.
Türk Telekom fiber getirdi bizim buraya. Sizin gibi hali hazırda VDSL kullanıyorum. TurkNet'e geçtiğim zaman kendi modemimi kullanmak istiyorum. TurkNet'e kendi modemimin olduğunu belirtsem GPON için kira ücreti öder miyiz?

Yılardır sorunsuz kullandım. Sonra gigafiber kablosu çektiler o epey uğraştırdı ama şimdi sorunsuz kullanıyorum. Yani telekom altyapısı üzerinden olan fiberi Türknetten almanı kesinlikle öneririm.

Türknetten alırsanız telekomdan gelip modem ve ONT cihazı getirip takıyorlar.

Ahh herkese bunu söyledim de bana güldüler! 70 Mbps TurkNet'im, bu 1 Gbps TTNet'den daha iyiydi çok pişmanım diyordum herkese, "olur mu hiç canım 70 nere 1000 neree" diyorlardı bana. İndirme hızı dışında gerçekten bir olayı yoktu bence. Yıllarca TurkNet 70'lik ile 4K yayınları takılmadan izledikten sonra TTNet sürekli donmaya başlamıştı.
TurkNet 1 Gbps'e geçtiğimden beri şikayetlerim azaldı çok şükür.

Ahh herkese bunu söyledim de bana güldüler! 70 Mbps TurkNet'im, bu 1 Gbps TTNET'den daha iyiydi çok pişmanım diyordum herkese, "olur mu hiç canım 70 nere 1000 neree" diyorlardı bana. İndirme hızı dışında gerçekten bir olayı yoktu bence. Yıllarca TurkNet 70'lik ile 4K yayınları takılmadan izledikten sonra TTNET sürekli donmaya başlamıştı.
TurkNet 1 Gbps'e geçtiğimden beri şikayetlerim azaldı çok şükür.

Bana bunu deyince, hiçbir şeyden anlamadığımı, cahil olduğumu söylediler. Taahhüt süresi azalsa da TurkNet'e geçiş yapsam diye bekliyorum sırf bu yüzden. Bana tek artısı 1 gpbs Türk Telekom'un oyun indirirken, güncellerken beklememek oldu o kadar...