Yanlış bilgi - Bufferbloat yazılımsal bir durumdur. Kablo fiziksel bir etkendir.
Sorunu kaliteli bir router ile ve bilgisayarınızda CAT7 kablosu kullanarak sorunu çözebilirsiniz Türk Telekom 1000/50 verdiği için simetrik olmayan hızlarda %99 upload active delay yiyor ve böyle problemler çıkıyor bunun içinde router alıp kolay bir ayarla SQM açıp sorun çözülür latencyde ünlem varsa ünlem yerine tikli olur ve upload active 0-10 arası olur download ve unloaded ise 20'yi geçmez genelde.

Eğer maddi olarak bir gücünüz varsa dairenize TurkNet fiber çektirebilirsiniz para ödeyip yoksa binada yoksa sorun oluyor TurkNet'in verdiği altyapı 1000/1000 olduğu için bufferbloat oluşması imkansızdır kablolar veya cihazlar bozuk değilse.

QoS ayarını yaptım downloadı 500e uploadı 35e sınırladım. Download 500e sınırlandı fakat uploadda işe yaramadı.

Upload içinde çalışıyor o sorunu çözdüm. Denemek için 1000/50 hız için 400/35 limit koydum sonuç aşağıdaki gibi A değeri verdi ama Low Latency Gaming de sürekli uyarı gösteriyor o nasıl düzelebilir?
Eki Görüntüle 250062
Onu her zaman gösteriyor ya, asıl oyunda test etmeniz lazım. Oyunda ping sorunu olacağını sanmıyorum.

Sorunu kaliteli bir router ile ve bilgisayarınızda CAT7 kablosu kullanarak sorunu çözebilirsiniz Türk Telekom 1000/50 verdiği için simetrik olmayan hızlarda %99 upload active delay yiyor ve böyle problemler çıkıyor bunun içinde router alıp kolay bir ayarla SQM açıp sorun çözülür latencyde ünlem varsa ünlem yerine tikli olur ve upload active 0-10 arası olur download ve unloaded ise 20'yi geçmez genelde.

Eğer maddi olarak bir gücünüz varsa dairenize TurkNet fiber çektirebilirsiniz para ödeyip yoksa binada yoksa sorun oluyor TurkNet'in verdiği altyapı 1000/1000 olduğu için bufferbloat oluşması imkansızdır kablolar veya cihazlar bozuk değilse.

Beğenmedim kısmı CAT7 kablo için şu fanteziden çıkın artık CAT6 kablo bütün herkese yeter sizin CAT7 ile işinizi yok hocam boşuna fazla para vermeyin.

Beğenmedim kısmı CAT7 kablo için şu fanteziden çıkın artık CAT6 kablo bütün herkese yeter sizin CAT7 ile işinizi yok hocam boşuna fazla para vermeyin.

CAT6 kablo yetiyor ama CAT7 daha iyi teknoloji ve uzun ömürlülük açısından daha iyi buluyorum kardeşim zaten CAT7 ve CAT8 var ama CAT8'ler gereksiz pahalı CAT7'ler ve CAT6 arasında fiyat farkı pek yok.

CAT6 kablo yetiyor ama CAT7 daha iyi teknoloji ve uzun ömürlülük açısından daha iyi buluyorum kardeşim zaten CAT7 ve CAT8 var ama CAT8'ler gereksiz pahalı CAT7'ler ve CAT6 arasında fiyat farkı pek yok.
Tamam da CAT7 ve CAT6 arası geçmek bufferbloata max %1 falan etki yapıyordur, bufferbloat genel olarak modem, hat veya ISS kaynaklı çıkan bir sorun. Her yerde CAT7 kablo dayatmanız saçma geliyor bana da.

Tamam da CAT7 ve CAT6 arası geçmek bufferbloata Max %1 falan etki yapıyordur, bufferbloat genel olarak modem, hat veya ISS kaynaklı çıkan bir sorun. Her yerde CAT7 kablo dayatmanız saçma geliyor bana da.

Birincisi bufferbloat hatların sahada dandik cihazlar kullanması nedeniyle çıkan bir sorun ve router ONT cihazıda bunu etkiliyor TurkNet harici bütün ISP'ler çöptür 1000/1000 hızı TurkNet verir ve en düşük ping süresini de TurkNet'ten alırsınız CAT7 kablolar sert olduğu için uzun ömür açısından daha mantıklı bulduğumu söyledim ben bufferbloat açısından demedim ama CAT7 alınması benim için daha mantıklı.

Sorunu kaliteli bir router ile ve bilgisayarınızda CAT7 kablosu kullanarak sorunu çözebilirsiniz
Birincisi bufferbloat hatların sahada dandik cihazlar kullanması nedeniyle çıkan bir sorun ve router ONT cihazıda bunu etkiliyor TurkNet harici bütün ISP'ler çöptür 1000/1000 hızı TurkNet verir ve en düşük ping süresini de TurkNet'ten alırsınız CAT7 kablolar sert olduğu için uzun ömür açısından daha mantıklı bulduğumu söyledim ben bufferbloat açısından demedim ama CAT7 alınması benim için daha mantıklı.
İlk attığınız cevapta bunu söylemişsiniz, o zaman kendinizle çelişiyorsunuz.

CAT6 ethernet kullandığım zaman upload hızım CAT7'ye göre daha yüksekti bunu da bilmenizi isterim çelişmemde umurumda değil.
Rehber: Bufferbloat Nedir ve Nasıl Çözülür? Size bu konuyu önereyim. İnternet veya upload hızını vs. artırmak asla bufferbloatı çözmez, sorun hız değildir çünkü. Söyleyeceklerim bu kadar. Ayrıca, sorun ethernet kablosu ve kablonun kalitesi vs. olsaydı Wi-Fi kullanan herkes bufferbloat sorunu yaşardı.