yusufumm07
Üstün
Sonucun A ise tamam o ünlemler bende'de oluyor. Takılma.
Sonucun a ise tamam o ünlemler Bende'de oluyor. Takılma.
Ping yüksek 23 falan olsa olmaz.Benimde 38 ünlem oluyor.Burayı bende anlamadım bazı insanlarda ünlem çıkıyor bazılarında değil neden peki?
Rehber: Bufferbloat Nedir ve Nasıl Çözülür? size bu konuyu önereyim. İnternet veya upload hızını vs. artırmak asla bufferbloatı çözmez, sorun hız değildir çünkü. Söyleyeceklerim bu kadar. Ayrıca, sorun Ethernet kablosu ve kablonun kalitesi vs. olsaydı Wi-Fi kullanan herkes bufferbloat sorunu yaşardı.
Kablo türü bufferbloata hiç etki etmez. Bufferbloat paketlerin sıkışması ile ortaya çıkan yazılımsal bir durum. Fiziksel değişimlerin bufferbloat ile alakası yok.Tamam da CAT7 ve CAT6 arası geçmek bufferbloata max %1 falan etki yapıyordur, bufferbloat genel olarak modem, hat veya ISS kaynaklı çıkan bir sorun. Her yerde CAT7 kablo dayatmanız saçma geliyor bana da.
Çok sağolun hocam. İyi sosyaller.Kablo türü bufferbloata hiç etki etmez. Bufferbloat paketlerin sıkışması ile ortaya çıkan yazılımsal bir durum. Fiziksel değişimlerin bufferbloat ile alakası yok.
Burayı bende anlamadım bazı insanlarda ünlem çıkıyor bazılarında değil neden peki?
TurkNet'te bu sorunu yaşayan bir kişi bile tanımıyorum TurkNet umarım uzun yıllar kesintisiz internet sağlamaya devam eder.
Biraz araştırma yaptım sanırsam test sunucusuna uzaklıkla öyle anladım.
Aklıma bir şey takıldı ben bufferbloat testinde a almak için 1000MBPS olarak para verdiğim internet hızını 600Mbps ile sınırlandırmak durumunda kalıyorum mantıklı bir şey mi?
1000 Mbps'ye para ödüyorsun ama paketlerin 400 Mbps kadarı sıkışıyor, yani zaten sen aktif olarak 600'ünü kullanırken bunu yaşıyorsun ve bu senin 600'ü kullanırken bile sorun yaşamana sebep oluyor. Böyle düşün.Biraz araştırma yaptım sanırsam test sunucusuna uzaklıkla öyle anladım.
Aklıma bir şey takıldı ben bufferbloat testinde a almak için 1000MBPS olarak para verdiğim internet hızını 600Mbps ile sınırlandırmak durumunda kalıyorum mantıklı bir şey mi?
Eğer 900Mbps alırken bufferbloat yaşamamak istiyorsanız raspi 5 ya da boşta duran laptopa OpenWrt kurmanız lazım ki cake algoritmasını kullanın.