4560

Uzman
Yaklaşık 2-3 hafta önce Fiber için Türk Telekom ekipleri geldi binamıza kurulum yapmak için. Bu olaydan bir müddet sonra çağrı merkezini aradığımda IVR'dan, uygulamasından ve web sitesinden online işlemlere girdiğimde fiber adresinize geldi deyip başvurun diyor. Ben iki kere başvurdum ikisinde de evet doğrudur 1000 Mbps'e kadar alabilirsiniz dediler.

1.Başvurum: İlk MT bana paket yükseltmeyi dönüşüm gerçekleştirdikten sonra yükseltebilirsiniz dedi ve benden dönüşüm için randevu kaydı oluşturdu. Aradan çok bir zaman geçmedi bana dönüş işlemleriniz gerçekleştirilemedi diye konuyla ilgili SMS geldi. En kısa sürede iletişime geçeceğiz denmesine rağmen iletişime geçmediler. Ben iletişime geçtim bana binadan daireye gelen hattınız ile ilgili sorun olmuş bir elektrikçiden destek alarak işlemi tamamlayabilirsiniz dedi. Ben bu işlemin saçma olduğunu siz bir TurkNet veya Millenicom benzeri servis sağlayıcı değil altyapı sağlayıcısı sizsiniz bunu sizin yapmanız gerekiyor dedim cevap veremedi belli ki MT'yide tam bilgilendirmemişler. İlk MT tatmin etmeyince tekrar aradım bu sefer altyapı işleminin henüz tam tamamlanmadığını tamamlandığında sizi arayıp 1 hafta içerisinde bilgi vereceğiz denildi ve bilgi verilmedi.

2.Başvurum: 2. MT bana evet aynı şekilde fiber altyapınız bulunuyor dönüşüm yapabilirsiniz dedi bu sefer bana pakette buradan yükseltip bu şekilde işlem sağlayabiliriz dedi. Bende 1000 Mbps olarak sunulan teklifi kabul edip yine randevu tarihi aldım çok değil 1 saat içerisinde aynı SMS geldi ve hala da beni arayan kimse olmadı geçen 4 -5 günlük süreçte. Ben bu dönüşüm işlemi başladığından beri sürekli internette kopma ve yavaşlama yaşıyorum evet bu işlemle yapılırken olmasını bekliyorsun ama bu kadar süredir dönüşümü yapamamaları üstüne bir de MT'leri bilgilendirmemeleri can sıkıcı bir durum. Ben yine aradığımda benden yine elektrikçiden destek alın diye cevap aldım.

Yani 2026 yılına girmişiz hala sorunlar yaşıyoruz. Ve ben binaya kadar interneti 2013-4 olması lazım kullanıyordum. 2019 yılından 2024 Sonbaharına kadar daireye kadar fiber kullanıyordum bunu Diyarbakır'da kullanırken İstanbul'da ve Pendik ilçesine taşınınca VDSL'e geri dönmek zaten son derece rezalet bir durumken bir de üstüne sorun çıkartıp bilgi vermiyorlar. Müşteri Temsilcilerini de kendimde eski MT olarak (Turkcell Mobil ve Millenicom'da çalıştım) ne kadar bu firmaların çağrı merkezlerini kötü yönettiğini bildiğim için onları da zorlamak istemiyorum ama bunlar üzücü.

Yeni döşenen bir yerde binana her türlü TT yetkililer gelecek fakat sen isteyince gelmiyorlar öyle bir sorun var. VDSL'yi kesmeye geldiklerinde gelecekler. Bu da muhtemelen 1 aya yakın daha bekleyeceksin demek. Benim binaya da TT geldi aynı süreç söyledim, gelecekler dedi yılan hikayesine döndü. Sonuç 1-1.5 ay sonra filan binaya geldiler dönüşüm yapıyoruz takalım diye.

Yeni döşenen bir yerde binana her türlü TT yetkililer gelecek fakat sen isteyince gelmiyorlar öyle bir sorun var. VDSL'yi kesmeye geldiklerinde gelecekler. Bu da muhtemelen 1 aya yakın daha bekleyeceksin demek. Benim binaya da TT geldi aynı süreç söyledim, gelecekler dedi yılan hikayesine döndü. Sonuç 1-1.5 ay sonra filan binaya geldiler dönüşüm yapıyoruz takalım diye.

Yani bu kadar sürede yapmaları merak ediyorum ne oluyor yani bir yere gelmişsin öncesinden tüm binaya/siteye bildir şu gün çalışma olacak o gün ya da kaç gün sürüyorsa yap git. VDSL kesmeye geldiklerinde bir zahmet yapsınlar yoksa internet kimse kullanamaz. Millenicom'da çalıştım çok çektim. Gerçi biz bir şekilde olayı Türk Telekom'a bağlayıp işin içinden sıyrılabiliyorduk. Türk Telekom Mt'leri neler çekiyor firma yüzünden düşünemiyorum.