Merhaba
@Recep Baltaş, ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Tüm süreci size özetlemek isterim. Evet, SFP ile bağlantı kurmayı başarmıştım, fakat kullandığım yöntem, elimdeki router'ın tüm performansını kaybettirmesi ve stabil olmaması nedeniyle herkesin yapabileceği bir yöntem arayışına girdim.
Biraz araştırma yaptığımda, GPON ONU SFP modüllerinin olduğunu öğrendim ve direkt bir tane Türkiye'den aldım. Ancak aldığım ürün, Türk Telekom altyapısında çalışmadı. Sebebi, SN numarasını değiştiremediğim içindi. Ayrıca aldığım SFP (Huawei Gpon-Onu-Class B), MikroTik tarafından desteklenmiyordu.
Daha sonrasında biraz daha araştırınca, videolardaki SFP'lerin kısmen router diyebileceğimiz web arayüzlü olduklarını öğrendim. Bu SFP'ler, ONT gibi SN değiştirerek bağlantı kuruyor ve sonrasında SFP içinde arayüzden WAN bağlantısı ayarlanıyor (PPPoE, VLAN ID vs.). Böylece taktığımız cihaz o SFP üzerinden internete çıkıyor. Bu sürümü sipariş ederken 30 Euro sınırına takıldım; bu sebeple AliExpress üzerinden siparişi veremedim.
Biraz daha araştırınca Huawei MA5671A modeline denk geldim. Bu ürün Türkiye'de zamanında satılmış, çünkü ikinci el sitelerinde de mevcutmuş. Ancak ben sipariş vereceğim zaman Türkiye'de sıfır veya ikinci el bulamadım. Ben de "ya gelir ya gelmez" düşüncesiyle eBay üzerinden sipariş geçtim. Satıcıya sorun yaşamamak için fiyatı düşük göstermesini istedim; nasıl yaptı bilmiyorum ama 50 Dolar üzerinde bir ücret ödeyerek siparişi geçtim. 1 ay sonra PTT ile adresime getirildi, 152 TL ücret ile teslim edildi. Bu ürün, teslim edildiği tarihten beri ülke dışındayım ve bu hafta sonu döneceğim.
Ürünün çalışacağından %90 eminim çünkü global forumlarda hatırladığım kadarıyla bu ürün çok kullanılmış. Aynı zamanda bu ürün hakkında çalışmalar yapılmış. Aldığım ürünün de bir arayüzü var ve yine bir router mantığında çalışıyor. Dilerseniz benden haber bekleyin, test sonuçlarını sizlerle paylaşayım. Eğer olursa, ürünü size gönderebilirim; Asus üzerinde de çalışırsa bir rehber hazırlarız.
Ek olarak bu ürünün modlanıp root erişimi alması gerekiyor daha sonrasında web arayüzü açılıyormuş.
Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.