erenkadak

Üyecik
Arkadaşlar merhaba, aktif olarak TurkNet kullanıyorum ve 100Mbps alıyorum. Binaya yeni Türk Telekom'un fiber altyapısı geldi.
Sizce TurkNet'in 100Mbps internetine 700TL vermek mi?
Veya Türk Telekom'un 1000MBPSine ilk 5 ay 550TL 12 ay 1K vermek mi?

Gönlüm TurkNet'ten yana yıllardır kullanıyorum memnunum sadece aman amana aşırı derece inanılmaz bir fark olacaksa geçerim böyle bir fark var mıdır?
Upload ikisinde de aynıdır Türk Telekom 1000e 1000 vermez herhalde :D

Simetrik internet değilse muhtemelen UPLOAD sınırlıdır. Bir oyun yüklemek istediğinizde normalde 100 MBPS ile 10 MB olarak yüklerken 1000 MBPS de 100 MB olarak yüklüyor yani x10 kat hızlanıyor diyebiliriz ama günlük kullanımda 100 ile 1000 arasında gözle görülür bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Yani, interneti ne amaçla kullandığına bağlı. Şayet ben 50-60 Mbps alıyorum ve gayet yetiyor. Bu arada internet altyapılarından fazla anlamam ama TurkNet, Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor diye biliyorum. Ancak Türk Telekom'un kısıtlamaları mevcuttur elbet. Ben olsam TurkNet devam ederdim. Günlük kullanımda bir farkı yok. Oyun vb indiriceksem de gece yatmadan açık bırakıyorum zaten.

Türk Telekom. Aynı şeyi geçen ay ben de yaşadım. Adrese yeni TT FTTH altyapısı geldi. Ben de hemen ilk 3 ay indirimli 250 TL'ye TurkNet 100 Mbps Fiber bağlattım. 100/20 Mbps az ve IPv6 yok, TurkNet geçtiğimiz aylarda iptal etmiş herkesten. Ama diğer tarafta Turk Telekom şu an nerede ise her müşterisine IPv6 tanımlıyor. Ayrıca 1000/50 Mbps 10 kat daha hızlı. Zaten gelen taşeron ekip Turk Telekom ekipleri ve verilen modem ve ONT zaten TT ürünü.

Ayrıca artık 700 TL'ye değmez. NetSpeed TT altyapısı kullanmasına rağmen 200 Mbps verebiliyor. VodafoneNet de TT altyapısı kullanmasına rağmen 1000 Mbps verebiliyor. Ama TurkNet PR ve marketing yüzünden GigaFiber'i şişirmek için 100 Mbps üstü vermiyor. Ki GigaFiber sayılı yerlerde var.

GigaFiber olmadığı sürece bence TurkNet'in çok bir olayı yok. Değmez yani.

TurkNet'i iptal edip Turk Telekom veya TT altyapılı VodafoneNet'i düşünüyorum ben. O da 1000/50 Mbps veriyor. Ama sabit fiyat 12 ay.

1000 Mbps cidden insana çok kolaylık sağlıyor. 70 GB oyunu silip tekrar yüklüyorum hafıza sıkıntısından dolayı. Çok rahat.

Gündelik kullanımda çok şey fark etmezsiniz ama sık sık büyük boyutta dosyalar indiren biriyseniz 1 Gbps çok büyük kolaylık olur sizin için. Sizin kullanımınıza bağlı yani, ortalama bir kullanıcı iseniz bence TürkNet yeterli fazla masrafa gerek yok.

Çok nadir dosya indirimi yapıyorum fark ciddi anlamda var mış ama benim için çok da önemli değil TurkNet'ten devam edeceğim şu an için teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yazdığınız için

TT'de şöyle bir avantajınız olur:

FTTH altyapıda 1000 Mbps Download garantisi.

Ama size 1000 Mbps Upload değil 50 Mbps Upload verir.

TurkNet neden size 100 Mbps veriyor onu da çözelim:

Çünkü TT, 100 Mbps ile kısıtlıyor.

Vodafone Net sadece TT altyapısı kullanmaz. Belirli bölgelerde Superonline altyapısı da kullanır.