DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapın yetersiz olduğu için bu hızları alıyorsun. Firmalar satış yaparken 50Mbps'ye kadar ifadesini kullanır. Yani sen istersen 1000MBPS parası öde ama altyapın 30 olduğu için en fazla 30 Mbps alabilirsin.
Farklı firmaların altyapılarını kontrol edebilirsin. Türksat ve Turkcell aynı altyapıyı kullanıyorlar. Sitelerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsin.
İyi de 1.5 senedir sıkıntı yokken şimdi neden sıkıntı oluyor?
Tesisati kontrol ettir o zaman. Maksimum 32 Mbps alabiliyorsun su an. Onceden 50'leri goruyor muydun?
Eki Görüntüle 193648
Merhaba arkadaşlar,
50 Mbps indirme ve 15 Mbps yükleme hızımın olduğu Türk Telekom internetimde şu anda görüldüğü gibi hızlar alıyorum. Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığımda ise sorunuma çözüm bulamayıp bizde arıza görünmüyor, arıza kaydı açamıyoruz gibi bir cevap aldım.
Ne yapabilirim?
Evet üstünüde görüyordum. Daha dün böyle bir sorun yoktu bir günde ne olmuş olabilir?
Komsularindan biri yeni internet mi baglattilar acaba?
Bana da yaptılar aynısını, modemi değiştirmeden salmıyorlar kankam. Benim de 50 Mbps idi 400 KB'ye düştü 2 3 gün öyle kaldı sonra komple kapattılar diyorum modemde sıkıntı yok "yok değiştirmeniz lazım" diyorlar ara bak sana da diyecekler.
Merhaba. Alt kısmı da göster de U ve D bantlarının da SNR ve zayıflama değerlerinden durumun ne olduğunu anlayalım. Dikkatimi çeken bir şey var. Upstream line attenuation 102 dB. Bu aşırı yüksek. 102 dB ile ADSL'den hallice hizmet alırsan upload'ta.Eki Görüntüle 193648
Merhaba arkadaşlar,
50 Mbps indirme ve 15 Mbps yükleme hızımın olduğu Türk Telekom internetimde şu anda görüldüğü gibi hızlar alıyorum. Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığımda ise sorunuma çözüm bulamayıp bizde arıza görünmüyor, arıza kaydı açamıyoruz gibi bir cevap aldım.
Ne yapabilirim?
Direkt altyapı yetersiz demeyin hocam. Hat kötüyse 30 Mbps de olabilir, 8 Mbps de. Bu VDSL2 teknolojisinin doğasındadır.Altyapın yetersiz olduğu için bu hızları alıyorsun. Firmalar satış yaparken 50Mbps'ye kadar ifadesini kullanır. Yani sen istersen 1000MBPS parası öde ama altyapın 30 olduğu için en fazla 30 Mbps alabilirsin.
Farklı firmaların altyapılarını kontrol edebilirsin. Türksat ve Turkcell aynı altyapıyı kullanıyorlar. Sitelerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsin.
Merhaba. Alt kısmı da göster de SNR ve zayıflama değerlerinden durumun ne olduğunu anlayalım. Dikkatimi çeken bir şey var. Upstream line attenuation 102 dB. Bu aşırı yüksek. 102 dB ile ADSL'den hallice hizmet alırsan Upload'ta.
Direkt altyapı yetersiz demeyin hocam. Hat kötüyse 30 Mbps de olabilir, 8 Mbps de. Bu VDSL2 teknolojisinin doğasındadır.