DarthVader1

Üstün
Makaleler
1
Ekran Alıntısı.webp

Merhaba arkadaşlar,

50 Mbps indirme ve 15 Mbps yükleme hızımın olduğu Türk Telekom internetimde şu anda görüldüğü gibi hızlar alıyorum. Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığımda ise sorunuma çözüm bulamayıp bizde arıza görünmüyor, arıza kaydı açamıyoruz gibi bir cevap aldım.

Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapın yetersiz olduğu için bu hızları alıyorsun. Firmalar satış yaparken 50Mbps'ye kadar ifadesini kullanır. Yani sen istersen 1000MBPS parası öde ama altyapın 30 olduğu için en fazla 30 Mbps alabilirsin.

Farklı firmaların altyapılarını kontrol edebilirsin. Türksat ve Turkcell aynı altyapıyı kullanıyorlar. Sitelerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Altyapın yetersiz olduğu için bu hızları alıyorsun. Firmalar satış yaparken 50Mbps'ye kadar ifadesini kullanır. Yani sen istersen 1000MBPS parası öde ama altyapın 30 olduğu için en fazla 30 Mbps alabilirsin.

Farklı firmaların altyapılarını kontrol edebilirsin. Türksat ve Turkcell aynı altyapıyı kullanıyorlar. Sitelerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsin.

İyi de 1.5 senedir sıkıntı yokken şimdi neden sıkıntı oluyor?

Eki Görüntüle 193648

Merhaba arkadaşlar,

50 Mbps indirme ve 15 Mbps yükleme hızımın olduğu Türk Telekom internetimde şu anda görüldüğü gibi hızlar alıyorum. Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığımda ise sorunuma çözüm bulamayıp bizde arıza görünmüyor, arıza kaydı açamıyoruz gibi bir cevap aldım.

Ne yapabilirim?

Bana da yaptılar aynısını, modemi değiştirmeden salmıyorlar kankam. Benim de 50 Mbps idi 400 KB'ye düştü 2 3 gün öyle kaldı sonra komple kapattılar diyorum modemde sıkıntı yok "yok değiştirmeniz lazım" diyorlar ara bak sana da diyecekler.

Komsularindan biri yeni internet mi baglattilar acaba?

Bilemiyorum etkiler mi ki?

Bana da yaptılar aynısını, modemi değiştirmeden salmıyorlar kankam. Benim de 50 Mbps idi 400 KB'ye düştü 2 3 gün öyle kaldı sonra komple kapattılar diyorum modemde sıkıntı yok "yok değiştirmeniz lazım" diyorlar ara bak sana da diyecekler.

Zaten modemi değiştirmiştim Türk Telekom'un verdiği modem aşırı kötü olduğu için internet hiç kullanılamıyordu.

Eki Görüntüle 193648

Merhaba arkadaşlar,

Ne yapabilirim?
Merhaba. Alt kısmı da göster de U ve D bantlarının da SNR ve zayıflama değerlerinden durumun ne olduğunu anlayalım. Dikkatimi çeken bir şey var. Upstream line attenuation 102 dB. Bu aşırı yüksek. 102 dB ile ADSL'den hallice hizmet alırsan upload'ta.

Direkt altyapı yetersiz demeyin hocam. Hat kötüyse 30 Mbps de olabilir, 8 Mbps de. Bu VDSL2 teknolojisinin doğasındadır.

Merhaba. Alt kısmı da göster de SNR ve zayıflama değerlerinden durumun ne olduğunu anlayalım. Dikkatimi çeken bir şey var. Upstream line attenuation 102 dB. Bu aşırı yüksek. 102 dB ile ADSL'den hallice hizmet alırsan Upload'ta.

Direkt altyapı yetersiz demeyin hocam. Hat kötüyse 30 Mbps de olabilir, 8 Mbps de. Bu VDSL2 teknolojisinin doğasındadır.

Gözüküyor zaten SNR ve line attenuation değerleri hocam.